SiolNET. Sportal RIO 2016
1,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prišel prvi račun za Lochtejeve neumnosti: nič več brezplačnih kopalk

1,13

termometer

Ryan Lochte
Foto: Reuters

Olimpijska afera Lochte, ki je izbruhnila zaradi izmišljene zgodbe ameriškega plavalca, da je bil žrtev roparjev med igrami v Riu, je zdaj dobila še en epilog.

Poleg preiskave krovne olimpijske organizacije si je Ryan Lochte nakopal še jezo svojega pokrovitelja. Proizvajalec kopalk Speedo je danes sporočil, da je z Lochtejem prekinil sodelovanje.

Podjetje Speedo USA je sporočilo, da je končalo sodelovanje z ameriškim plavalcem. Obenem bodo del sredstev, ki bi jih po pogodbi sicer dobil plavalec, zdaj namenili dobrodelni organizaciji Save the Children, ki bo dobila 50 tisoč dolarjev.

Lochtejevo vedenje v nasprotju z vrlinami, ki jih zagovarja podjetje

"Speedo USA sporoča, da končuje sponzorsko sodelovanje z Ryanom Lochtejem. V več kot desetletju smo uživali v sodelovanju, Ryan je bil pomemben člen naše ekipe, a ne moremo prezreti vedenja na igrah v Riu, ki je bilo v nasprotju z vrlinami, ki jih zagovarja podjetje," so zapisali v sporočilu za javnost.

Dodali so, da zelo cenijo njegove uspehe (na OI je zbral kar 12 medalj, od tega šest zlatih) in da upajo, da bo to zanj izkušnja, iz katere se bo nekaj naučil.

Lochte je že med igrami zaradi laži postal tarča posmeha. Lochte je že med igrami zaradi laži postal tarča posmeha. Foto: Reuters Lochte in še trije ameriški plavalci so med OI v Riu poskrbeli za pravi škandal. Posredovali so zgodbo o tem, da so jih napadli v policiste preoblečeni roparji, izkazalo pa se je, da je bila resnica precej drugačna.

Plavalci so zgodaj zjutraj opiti uničevali inventar na bencinski črpalki, zaradi česar so od njih denar zahtevali oboroženi varnostniki. V dogajanje je posegla tudi policija in med igrami začasno pridržala dva tekmovalca. Lochte se je že pred tem vrnil v domovino, po nekaj dneh pa je svojo preiskavo napovedal še Mednarodni olimpijski komite.

Lochte in preostala trojica so se pozneje sicer opravičili za svoje vedenje in laži o ropu, dejanje pa obžalovali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin