Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
21. 8. 2016,
11.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Natisni članek

Ryan Lochte Rio 2016

Nedelja, 21. 8. 2016, 11.31

6 let, 6 mesecev

Ryan Lochte: bil je preveč pijan, da bi govoril resnico #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Ryan Lochte

Ameriški plavalec Ryan Lochte se je za svojo zgodbo izmišljotine, ki si jo je izmislil v zadnjem v intervjuju za NBC, opravičil. V solzah se je opravičil  svojim plavalnim kolegom, družini ter prebivalcem Ria de Janeira.

Ryan Lochte, šestkratni dobitnik zlatih olimpijskih medalj, je v intervjuju skušal razložiti, zakaj je zadnji teden olimpijskih iger v Rio de Janeiru pripovedoval zgodbo, ki se je pozneje izkazala za navadno izmišljotino. "Bil sem pijan. Bil sem nezrel in naredil sem neumno napako. Sem le človek in res mi je žal za to," se je pokesal ameriški plavalec.

* Skesani Lochte se je opravičil: Moral bi biti bolj previden in odgovoren

* Kako je bilo videti dogajanje na bencinski črpalki (video)

* Neumne izjave, po katerih slovi "ameriški tepec" Ryan Lochte

* Drama plavalcev v Riu, ki pretresa ZDA

 

Ta je namreč dan po tem izjavil, da so po zabavi oropali njega in njegove tri prijatelje (Gunnar Bentz, James Feigen in Jack Conger) ob tem pa jim celo grozili z orožjem. Policija ni našla nobenih dokazov in pozneje se je izkazalo, da je bila vse skupaj laž.

Čim prej so želeli oditi od tam

Iz posnetkov videokamer je bilo namreč razvidno, da ni prišlo do ropa, ampak so omenjeni štirje plavalci na bencinski črpalki razdejali stranišče. Oboroženi varnostniki so pozneje od njih za narejeno škodo le zahtevali denar. "Želeli smo le oditi od tam. Pištola je bila usmerjena proti nam in vsi smo se bali. Kakor hitro se je le dalo, smo želeli oditi od tam. Vedeli smo, da je edina pot, da jim moramo dati denar. Zato smo jim dali denar in odšli."

Ryan Lochte | Foto: Reuters Foto: Reuters

Bil je še vedno vinjen

Vprašali so ga, zakaj ni že vse takoj povedal po pravici, ko je dajal izjavo za NBC. "Ne vem, zakaj. Bilo je šele nekaj ur po tistem, ko se je zgodil incident. Bil sem še vedno vinjen. V tem ne želim iskati opravičila in ne bi smel reči tega. Pretiraval sem, pištola je bila prisotna, ampak ne na mojem čelu."

Ko se je za svojo nespametno dejanje opravičil svoji družini, ameriški plavalni zvezi in navijačem, so njegove oči postale solzne.  Prav tako se je Lochte globoko opravičil tudi Brazilcem. "Upam, da bodo sprejeli moje opravičilo," je izjavil 32-letnik.

Brazilski sodnik je v sredo vsem štirim plavalcem prepovedal zapustiti državo, a Lochte je bil takrat že doma, na varnem. Gunnarja Bentza in Jacka Congerja so celo potegnili z letala, saj sta morala na pričanje. No koncu so tudi ostalim trem plavalcem pustili zapustiti državo.

"Vem, da je bila to napaka. Iz tega sem se nekaj naučil in vem, da se to ne bo več zgodilo." | Foto: "Vem, da je bila to napaka. Iz tega sem se nekaj naučil in vem, da se to ne bo več zgodilo."

Ni jih želel pustiti na cedilu

Ko so ga vprašali, kako se je počutil, ko je spremljal svoje tri reprezentančne kolege od doma, je povedal: "Bolelo je. Pustil sem jih tam. Ne želim, da mislijo, da sem jih pustil na cedilu."

Skesani Lochte si še vedno pušča odprta vrata za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. "Še vedno si želim nekaj doseči v tem športu. Vem, da je bila to napaka, iz tega sem se nekaj naučil in vem, da se to ne bo več zgodilo."

Ne spreglejte