Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
18. 8. 2016,
19.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

8

Natisni članek

OKS Rio 2016

Četrtek, 18. 8. 2016, 19.09

6 let, 6 mesecev

OKS zanika vpletenost

Afera s preprodajo olimpijskih kart pljusknila tudi v Slovenijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

8

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Pri Olimpijskem komiteju Slovenije so odločno zavrnili vpletenost v afero s preprodajo olimpijskih vstopnic, ki odmeva v Riu de Janeiru, a potrdili sodelovanje s podjetjem Carton Tours, ki se ga povezuje z afero.

Na črnem trgu v Riu so se znašle tudi vstopnice, namenjene Olimpijskemu komiteju Slovenije. | Foto: Na črnem trgu v Riu so se znašle tudi vstopnice, namenjene Olimpijskemu komiteju Slovenije.

Ziko, kriminal na ulicah Ria, pomanjkljivo organizacijo in kaotične prometne razmere, ki so zaznamovali obrobno olimpijsko dogajanje z negativnim prizvokom, je pred koncem športnega spektakla v Riu de Janeiru zamenjala afera s preprodajo vstopnic.

Potem ko je v sredo policija zaradi domnevne vpletenosti v preprodajo vstopnic aretirala predstavnika irskega nacionalnega olimpijskega komiteja in predsednika združenja evropskih olimpijskih komitejev Pata Hickeyja, so danes brazilski mediji (spletni portal UOL) z afero povezali tudi Slovenijo.

Del zaseženih vstopnic, ki se je znašel na črnem trgu, naj bi namreč spadal v kvoto, namenjeno Olimpijskemu komiteju Slovenije. Pri tem odgovarjajo, da se nanje organizatorji ali policija (še) niso obrnili, vseeno pa so kmalu zatem v sporočilu za javnost zanikali kakršnokoli vključenost v preprodajo.

Odziv OKS na preprodajo vstopnic:

Pri OKS pravijo, da ne vedo, kako in zakaj so se vstopnice znašle pri preprodajalcih. | Foto: Pri OKS pravijo, da ne vedo, kako in zakaj so se vstopnice znašle pri preprodajalcih.

V svetu in domovini je odjeknila novica, da so brazilske oblasti zaradi preprodaje vstopnic v olimpijskem parku priprle predsednika Evropskega olimpijskega komiteja in predsednika olimpijskega komiteja Irske Patricka  Hickeya. Ko je brazilska policija  v Rio de Janeiru zasačila preprodajalca, naj bi ta imel pri sebi tudi vstopnice iz t. i. slovenske kvote. V zvezi s tem vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije izjavlja:

Olimpijski komite Slovenije je pred tremi leti podpisal pogodbo z ameriškim podjetjem Cartan Tours; s tem je le-ta pridobil pravico do prodaje vstopnic na slovenskem območju. Okvirna ocena števila vstopnic, ki jih potrebuje Slovenija, je bila organizatorju iger posredovana pred dvema letoma, natančno število pa Cartan Toursu leto pred igrami. Vse vstopnice, ki jih je OKS potreboval za sponzorski program, goste in agencijo Kompas, je krovna športna organizacija v Sloveniji porabila oz. jih ima v lasti in posesti. Kako in zakaj so se vstopnice znašle pri preprodajalcih, nam ni znano.

 Prodaja vstopnic, ki so namenjene Sloveniji?

V žarišču afere se je znašlo podjetje THG. Brazilske oblasti so že aretirale štiri vodilne može omenjenega podjetja, med njimi tudi  Kevina Jamesa, pri katerem naj bi zasegli tudi več vstopnic, rezerviranih za Slovenijo.

Kot poudarjajo pri Olimpijskem komiteju Slovenije, s podjetjem THG ne sodelujejo, zato pa imajo sklenjeno pogodbo s podjetjem Cartan Tours. To ima pravico do nakupa in prodaje vstopnic za slovenski trg. Vsaj 13 teh vstopnic pa se je znašlo na črnem trgu.

Po poročanju omenjenega portala je tako naslednja stopnja v preiskavi ta, da odkrijejo, kako so karte, ki so jih olimpijski komiteji prejeli od podjetja Cartan, prišli v roke THG.

Ne spreglejte