SiolNET. Sportal RIO 2016
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Uspelo ji je s pritožbo na Cas

Nov preobrat v ruski atletiki: Klišina bo vendarle lahko nastopila na OI

0,68

termometer

Darja Klišina
Foto: Reuters

Ruska skakalka v daljino Darja Klišina bo lahko nastopila na olimpijskih igrah. Klišina je kot edina ruska atletinja dobila dovoljenje za nastop v Riu, vendar ji je svetovna krovna atletska zveza IAAF odvzela dovoljenje za nastop. Skakalka se je pritožila in bila pri tem uspešna. Športno razsodišče Cas v Lozani je Klišini dovolilo nastop.

Mednarodno razsodišče Cas je kot najvišja sodna instanca v športu odpravilo odločitev atletske zveze, kar pomeni, da bo Klišina uvrščena na štartni seznam nastopajočih v torkovih kvalifikacijah v tej disciplini.

IAAF je pred igrami prepovedala nastope vsem ruskim atletom. Kazni se je izognila le 25-letna v Tveru rojena dvakratna dvoranska prvakinja v skokih v daljino, ki zadnja leta živi in trenira v ZDA, zaradi česar je bila podvržena dopinškim testom zunaj Rusije. Krovna atletska organizacija je na podlagi prejetih novih podatkov iz poročila kanadskega odvetnika Richarda McLarna Klišino izključilo z iger.

Športno razsodišče v Lozani najnovejših pomislekov atletske zveze ni upoštevalo ter je razsodilo, da atletinja izpolnjuje prav vse pogoje za nastop, ki jih je že v svojih predhodnih odločitvah postavila atletska zveza, kar pomeni, da lahko nastopi v kvalifikacijah. Kot so navedli v obrazložitvi, "prejšnja odločitev IAAF, da atletinja izpolnjuje merila zaradi svojega stalnega bivališča zunaj Rusije, še vedno velja, kljub dodatnim informacijam, ki jih je posredoval profesor McLaren".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin