Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
19. 8. 2016,
16.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Tanja Žakelj Iztok Čop Rio 2016

Petek, 19. 8. 2016, 16.55

6 let, 7 mesecev

Katera slovenska železa so ostala v olimpijskem ognju?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

"Projekt Rio 2016 lahko označimo za  skoraj odličnega," ob približevanju konca olimpijskih iger poudarja vodja reprezentance Iztok Čop, ki bo v olimpijsko areno pospremil še štiri tekmovalce.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Ena zlata, dve srebrni in ena bronasta kolajna. Izkupiček, ki je na obraz Iztoka Čopa prinesel širok nasmeh. "Na rezultatski ravni smo lahko zelo zadovoljni. Štiri odličja in še nekaj uvrstitev tik pod odrom je odličen dosežek. Jasno, vedno si lahko še boljši, tudi na organizacijski ravni. Zato bi celoten projekt označil za skoraj odličen," črto pod 28. olimpijske igre že počasi vleče prvi mož reprezentance Iztok Čop, a dodaja, da slovenskih nastopov še ni konec.

Iztok Čop je zadovoljen z rezultatskim izkupičkom. | Foto: MaPa Iztok Čop je zadovoljen z rezultatskim izkupičkom. Foto: MaPa

Še štiri železa v ognju

Danes se bo slovenska odprava poslovila od atletskega štadiona. Skakalka ob palici Tina Šutej je svoj osnovni cilj izpolnila s prebojem v veliki finale. Kot pravi, se zdaj z rezultatom ne obremenjuje, vesela pa bi bila novega državnega rekorda. Ta trenutno znaša 472 centimetrov.  

Skromnejše ambicije ima zadnji slovenski atlet na olimpijski igrah, maratonec Anton Kosmač, ki ne želi napovedovati rezultata, vseeno pa želi upravičiti reprezentančni vpoklic kljub nepotrjeni normi. Ob tem mu bo pripadla tudi vloga zadnjega slovenskega športnika na teh igrah. Maraton je po tradiciji na sporedu na zadnji dan iger.

Že dan pred tem, torej v soboto, pa se bosta v olimpijski areni drugič v karieri predstavili triatlonka Mateja Šimic in gorska kolesarka Tanja Žakelj, zadnja ima možnosti za vidnejši rezultat.

Tanja Žakelj: najmočnejši slovenski adut do konca olimpijskih iger? | Foto: Grega Valančič Sportida Tanja Žakelj: najmočnejši slovenski adut do konca olimpijskih iger? Foto: Grega Valančič Sportida

V Londonu deseta, v Riu …

"V tej sezoni sem imela veliko rezultatskih nihanj, zato so vse napovedi nehvaležne. Sem pa vesela, da sem s sedmim mestom na zadnji tekmi svetovnega pokala v Kanadi sebi pokazala, da se bližam želeni formi," pravi Žakljeva, ki je pred štirimi leti na olimpijske igre odpotovala v senci Blaže Klemenčič, a prijetno presenetila z desetim mestom. Za nameček je v vmesnem štiriletnem obdobju postala evropska prvakinja in slavila zmago v svetovnem pokalu.

"Izkušnja iz Londona mi bo prišla zelo prav. Tudi tukajšnja proga je podobna – umetna in hitra. A ponavljam, nič ne bom napovedovala. Se pa dobro počutim. Hitro sem ujela brazilski ritem," dodaja 27-letna olimpijka.

Ne spreglejte