Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 11. 2015,
12.14

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Alive Step Up

Nedelja, 22. 11. 2015, 12.14

6 let, 12 mesecev

Zgodovina se ponavlja: kraljevski par Kristalne palače ostajata Karmen in Matjaž

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Kristalna palača je ta konec tedna gostila drugi tek na najvišjo stavbo v Sloveniji, Alive Step Up. Sodelovalo je več kot 500 tekačev iz Slovenije in tujine, padel pa je tudi nov absolutni rekord.

Tek po stopnicah, ki je v tujini že dobro utečena športna disciplina – med najbolj znane se uvrščata teka na newyorški Empire State Building in Petronasovo stavbo v Kuala Lumpurju, med tekači pa imamo tudi Slovenci več vročih želez – so v Ljubljani izvedli že lani, letos pa je privabil tudi tekmovalce iz tujine.

Skoraj 50 odstotkov tekačev več kot lani

Gonilni sili dogodka Živa Cesarin Boštjan Gams iz ŠD Alive sta z rastjo udeležbe upravičeno zadovoljna. Letos se je s tekaškostopniškim izzivom spopadlo skoraj 50 odstotkov tekačev več kot lani.

Tekma poteka pod sponzorskim okriljem družbe BTC, ki tekmovanje gosti na stopnišču "svoje" palače, dogodek je podprla tudi Mestna občina Ljubljana, projektu pa sta se kot partnerja pridružila tudi Pediatrična klinika UKCL in Športno društvo UKC Ljubljana.

2. Alive Step Up sta tako kot lani povezovala Andrej Težak –Tešky in David Urankar, kot ambasadorji so se letos teku pridružili telovadca Rok Klavora in Žiga Šilc, biatlonec Klemen Bauer, skejter, didžej in komik Klemen Bučan, kolesarki Anja Rugelj in Urša Pintar, ekipa Radia Antena, odbojkar Nejc Zemljakin komik Aleš Novak.

Uradni časomerilec je bil Timing Ljubljana (tam lahko preverite rezultate), dogodek pa je bilo mogoče v neposrednem prenosu spremljati na vzivo.si.

Ne spreglejte