SiolNET. Sportal Rekreacija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani v slogu največjih mest: tek po stopnicah Kristalne palače (video)

2

termometer

Skoraj vsako večje mesto ga ima. Od lani ga ima tudi Ljubljana. Tek po stopnicah, namreč. Tek na Kristalno palačo, ki ponuja 20 nadstropij in 459 stopnic, bo na sporedu 21. 11. 2015.

Tek po stopnicah je ena od najhitreje rastočih športnih disciplin na svetu (samo v marcu 2015 je bilo na sporedu kar 38 takih tekov, nad njegovim razvojem pa bdita kar dve organizaciji, in sicer Tower Running in Vertical Running) in odlično dopolnilo tekaškemu treningu, sta v okviru predavanja na sejmu Tečem EXPO na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani razlagala Boštjan Gams in Živa Cesar.

Slovenci v svetovnem vrhu

Slovenci imamo v tem športu, kjer se najboljši merijo celo na svetovnem prvenstvu, najmanj dva tekmovalca, na katera lahko računamo na vseh največjih tekaško-stopničarskih tekmovanjih na svetu. Matjaž Mikloša in Jasmina Klančnik namreč spadata med deset najboljših tekačev po stopnicah na svetu.

Brezplačni trening bo 7. novembra ob 10. uri

Tekmovanje Step Up Alive, kjer bodo v ospredju moč, vzdržljivost in kanček rivalstva, organizira športno društvo Alive, ki že nekaj časa prireja tudi brezplačne tekaške treninge na vrh Kristalne palače – naslednji bo na sporedu v soboto, 7. 11. -, s čimer se tekmovalci lahko izognejo pretiranemu šoku v enem od višjih nadstropij.

Kristalno palačo, ki ima v primerjavi s svetovnim trgovinskim centrom v Hongkongu, ki se ponaša s kar 2.120 stopnicami, "le", če se pošalimo, skromnih 459 stopnic, lahko osvojite samostojno (tekmovalci štartajo v razmaku desetih sekund), lahko se pridružite eni od štafet, ki mora imeti tri člane, če pa ste gasilec, potem ni dvoma, da se bosta izziva lotili v popolni gasilski opremi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin