Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 11. 2016,
12.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

tek Kristalna palača Alive Step Up

Sobota, 19. 11. 2016, 12.47

6 let, 6 mesecev

3. Alive step up

Najhitrejši med najbolj vzdržljivimi je gorski tekač Mikloša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Tek na kristalno palačo | Foto Facebook Alive Step Up

Foto: Facebook Alive Step Up

Kristalno palačo v BTC Cityju so že tretjič zasedli tekači in se na tretji Alive Step Up preizkušnji pomerili v teku po stopnicah na vrh najvišje stavbe v Sloveniji. Med žensko konkurenco je bila najhitrejša Ana Čufer, med moško Simon Novak, med gasilci pa Urban Hafner. Kralj trikratnega vzpona je postal gorski tekač Matjaž Mikloša, ki je več kot 1.400 stopnic premagal v petih minutah in 40 sekundah.

Tekači so na svoji poti premagovali 479 stopnic oziroma 21 nadstropij, kar znese več kot 90 metrov višinske razlike.

Vsi rezultati teka na kristalno palačo

#video: Poglejte si glavne poudarke 3. Teka na Kristalno palačo!

Princ Simon in princesa Ana

Princesa Teka na Kristalno palačo je Ana Čufer, ki bi ji čas zavidal marsikateri moški. | Foto: Princesa Teka na Kristalno palačo je Ana Čufer, ki bi ji čas zavidal marsikateri moški.

Med tistimi, ki so se na vrh Kristalne palače podali enkrat, je bil v moški konkurenci najhitrejši Simon Novak, ki je zadnjo stopnico oziroma ciljno črto prečkal s časom minute in 55 sekund. Na oder za zmagovalce sta se zavihtela še Rene Sluga (2:12) in Luka Suhadolnik (2:13).

Med dekleti je z enim vzponom najhitreje opravila Ana Čufer (2:19) in postala princesa teka. Njen čas bi zadoščal za sedmo mesto v moški konkurenci. Druga je bila kolesarka BTC City Urša Pintar (2:41), tretja pa Jasmina Klančnik (2:44).

Tudi tokrat niso manjkali gasilci, najhitreje je v popolni gasilki opravi na cilj pritekel Urban Hafner (3:22), med zmagovalno trojico sta končala še Martin Pezdirc (3:27), Miha Žargi (3:32).

Med najbolj vzdržljivimi najhitrejši kralj Mikloša Matjaž Mikloša je vajen vzponov. Za tri vzpone na vrh je potreboval le dobrih pet minut in pol. | Foto: Facebook Alive Step Up Matjaž Mikloša je vajen vzponov. Za tri vzpone na vrh je potreboval le dobrih pet minut in pol. Foto: Facebook Alive Step Up

Tisti, ki jim je bil en vzpon na vrh premalo, so se lahko odločili za kategorijo, v kateri je bilo treba na vrh trikrat, kar pomeni, da so premagovali 1.437 stopnic.

Zmagovalec Ekstremnega Step up-a, kralj trikratnega vzpona je postal gorski tekač Matjaž Mikloša, ki je za tri vzpone potreboval le pet minut in 40 sekund.

Ta disciplina šteje tudi za svetovni pokal.

 

 

 duhu dobrodelnosti

Gre za športno prireditev, ki poleg zabave, primerne kondicijske priprave in ozaveščanja o uporabi stopnic namesto dvigal poteka tudi v duhu dobrodelnosti. Letošnja akcija zbiranja prostovoljnih prispevkov bo polepšala dneve mladim bolnikom Pediatrične klinike v Ljubljani, ki bodo s prispevki bogatejši za nove igrače.

 

 

Na cilju so že prvi gasilci! Bravo 👏 #alivestepup #alive #tekvsakdan #teknakristalnopalaco #tekpostopnicah

A photo posted by Alive Step Up (@alivestepup) on

 

Ne spreglejte