Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 7. 2015,
15.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nočna 10ka

Ponedeljek, 13. 7. 2015, 15.26

7 let, 12 mesecev

To so znani obrazi, ki so preizkusili Nočno 10ko (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Deveta Nočna 10ka je bila krstna za Jureta Koširja in Jerco Zajc Šušteršič, deveta pa za njene glavne akterje Igorja Zonika, Marka Robleka in Mitjo Šterna.

Tudi nekdanji alpski smučar Jure Košir je bil eden od tistih, ki so Nočno 10ko preizkusili prvič. Lahko bi rekli celo, da je bil tam napol po službeni dolžnosti, a taki, ki jo z veseljem opraviš. Košir je namreč ambasador projekta Pospeši ritem, v okviru katerega se je s pomočjo sponzorja Coca-Cole na tek v vseh njegovih segmentih pripravljalo približno 500 tekačev v petih slovenskih krajih.

Čeprav je Košir lani v Berlinu pretekel maraton, pa mu je tokratna desetka zaradi prevelike zagretosti, zahtevnega terena in hitrega uvodnega ritma povzročila kar nekaj težav. A konec dober, vse dobro, desetka je pod streho in prihodnje leto boste zanj bržkone lahko spet navijali.

Deveta Nočna 10ka je bila krstna tudi za simpatično voditeljico informativne oddaje Danes na Planet TV Jerco Zajc Šušteršič, ki je z izrednim rezultatom 43:33.7 v absolutnem seštevku zasedla 19. mesto, v svoji kategoriji pa je bila šesta. Zanimivo je, da je v soboto še vodila dnevnik, ob 22. uri pa je že stala na štartu desetke.

Blejsko nočno poslastico je opisala kot tek s posebnim čarom, saj se odvija ponoči in to ob Blejskem jezeru, ki je zaradi igre luči in osvetljenih turističnih znamenitosti, pri čemer izstopa močno razsvetljeni Blejski grad, še posebej šarmanten.

Nekoliko jo je presenetila tekmovalnost velikega odstotka udeležencev, saj si je, kot je dejala, predstavljala, da bo šlo za tek v bolj sproščenem ritmu, a se je izkazalo, da marsikdo teče z osebnim rekordom v glavi.

"Desetk nisem vajena, zato nisem vedela, kako hitro bo šlo. Če bi, bi se na štartu verjetno postavila bolj v ospredje, tako pa sem vsaj pet minut potrebovala, da sem se prebila do svojega mesta za tek," je povedala Jerca, ki je po tekmi čas izkoristila za druženje z nekdanjim novinarskim kolegom, sicer pa prav tako odličnim tekačem (še dan prej je na pot na Triglav pospremil Mira Kregarja) Igorjem Juričem.

V šali je priznala, da je imela zanimiv pripetljaj z medaljo v obliki vilic, saj ni vedela, da ima poleg simbolnega tudi povsem praktično vlogo – kot pribor – in je ob prevzemu kremne rezine spraševala, kje lahko dobi pribor.

Štiriintridesetletna mama dveh deklic desetk običajno ne teče, tudi na treningu ne, ko si vzame čas, si ga vzame vsaj za 15 kilometrov ali več. "Tek mi pomeni moj čas za odklon, takrat premeljem vse, kar se dogaja v službi in družini, in ta čas je zame zelo pomemben," je dejala. Na Ljubljanskem maratonu tokrat ne bo pretekla 21 kilometrov, ampak bo ob 20-letnici maratona prvič poskušala preteči 42-kilometrsko znamko.

Maratonec Roman Kejžar na Nočni 10ki sicer ni tekel, je bil pa ves čas prisoten v kotičku s športno opremo Merrell.

Na plaži ob Blejskem jezeru smo srečali Primoža Kobeta, rekorderja blejske proge (30:21) in še enega maratonca, ki bi sicer moral nastopiti s prestižno številko ena, a je zaradi poškodb, ki še vedno kažejo zobe in zaradi katerih je pogosto pri fizioterapevtu, nastop moral izpustiti.

Tako kot na vseh rekreativnih prireditvah je bil tudi tokrat prisoten Gojko Zalokar, direktor Timinga Ljubljane, ki je bil uradni časomerilec tudi na Nočni 10ki.

V vlogi povezovalcev prireditve in motivatorjev sta nastopila voditeljica Tara Zupančič in Matic Švab, namestnik generalnega sekretarja OKS za področji financ in marketinga.

Na večernem delu sta se oglasila tudi nekdanja paraolimpijska prvakinja Mateja Pintar, ki danes dela kot prevajalka, in njen partner Peter Pustovrh.

Glavni akterji, brez katerih Nočne 10ke tako ali tako sploh ne bi bilo: Igor Zonik, Marko Roblek in Mitja Štern.

Ne spreglejte