Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
7.47

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek dm tek za ženske tek dm Drogerie Markt

Sreda, 15. 5. 2019, 7.47

4 leta, 11 mesecev

Tekaški praznik žensk z višjim ciljem Združimo korake

Oglasno sporočilo

25. maja bodo tekačice iz cele Slovenije že 14. leto zapored tekle na 5 in 10 km dolgi tekaški progi v parku Tivoli v Ljubljani. Na dm teku boste med prvimi v Sloveniji sodelovali v iniciativi Združimo korake in darovali svoje tekaške korake za višji cilj – ozaveščanju in upoštevanju zdravih življenjskih navad naših osnovnošolcev. Na letošnji dm tek se lahko do 18. maja prijavite prek spleta ali v dm prodajalnah po celi Sloveniji.

dm tek | Foto:

Zadnjo soboto v maju bodo park Tivoli preplavile tekačice iz vse Slovenije, ki jim tek predstavlja priložnost za druženje in zdrav način življenja. Poleg že ustaljenih praks dobre zabave, spodbujanja kolegialnosti in ozaveščanja zdravega načina življenja je dm tek dobil še dodaten, dobrodelni cilj.

Start vseslovenske iniciative Združimo korake

Na 14. dm teku bomo prvič združili tekaške korake za višji cilj - ozaveščanju o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu vseh Slovencev in Slovenk. V akciji z namenom Združimo korake bo dm vaše korake pretvoril v donacijo, ki bo osnovnošolcem v izbranih krajih po Sloveniji pomagala k bolj zdravim prehranjevalnim navadam.

dm tek | Foto:

V Sloveniji vedno več debelosti med otroci in mladostniki 

Dandanes ima v Sloveniji vedno več otrok težav s prekomerno telesno težo. Z njo naraščajo tveganja za razvoj zdravstvenih težav, pogosteje pa se pojavljajo tudi psihične težave zaradi negativne samopodobe. V Resoluciji nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 - 2025 najdemo podatek, da zaradi obilice ponudbe nezdravih živil ter načina življenja v Sloveniji, debelost med otroci in mladostniki narašča. Delež čezmerno hranjenih in debelih otrok in mladostnikov se je v zadnjih tridesetih letih podvojil. Med otroci se pojavlja tudi sladkorna bolezen tipa 2, ki je bila še do nedavnega značilna za odrasle. Predvidena rast sladkorne bolezni med prebivalstvom je 3 % vsako leto.

''Pri dm želimo spodbuditi Slovence in Slovenke, da s svojim gibanjem prispevajo k izobraževanju in podpiranju zdravega načina prehranjevanja otrok. Nagovarjamo kar dve pomembni tematiki hkrati; gibanje, ki je nujno potrebno za zdrav način življenja, in razvoj zdravih prehranjevalnih navad naših otrok. S skrbjo za lastno zdravje in zadostno količino gibanja pomagate, saj bomo pri dm vsak korak pretvorili v donacijo izdelkov zdrave prehrane in s tem želeli vplivati na razvoj dobrih navad bodočih najstnikov za nadaljnje življenje,'' je o družbeno odgovorni iniciativi dejala Nataša Bogataj, vodja tržnega komuniciranja dm Slovenija.

Prijave na dm tek odprte le še nekaj dni

Prijave in priprave na 14. dm tek so že v polnem zamahu. Prijave so možne do 18. maja. Po tem datumu naknadne prijave žal ne bodo mogoče. Pozivamo vas, da si svojo tekaško startno številko zagotovite pravočasno. Vse informacije o letošnjem teku za ženske, prijavah, pripravah in novostih najdete na https://www.tekzazenske.si

dm tek | Foto:

Naročnik oglasne vsebine je dm.

Ne spreglejte