Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2015,
12.33

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

smučarska sezona Vogel Golte

Torek, 22. 9. 2015, 12.33

1 leto, 5 mesecev

Smučišči Vogel in Golte v boj za smučarje z enotno smučarsko vozovnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Smučišči Vogel in Golte v novo smučarsko sezono vstopata z enotno smučarsko vozovnico, ki jo bodo smučarji lahko izkoristili na Voglu ali Golteh. Kupiti jo bo mogoče le v preprodaji.

Za enotno smučarsko vozovnico, ki bo omogočala smuko na Voglu ali na Golteh, bodo smučarji odšteli 24.50 evra (za odrasle), 21.50 evra (za seniorje in mlade) ali 13.50 evra (za otroke). Enotne smučarske vozovnice bo mogoče kupiti le v predprodaji do konca novembra 2015.

Naj smučišči združili moči

Zakaj sta se za skupni nastop na smučarskem trgu odločila prav Vogel in Golte? Ker ju druži nekaj stičnih točk, odgovarjajo na obeh straneh. Obe smučišči, gorenjski Vogel in Golte v Zgornji Savinjski dolini, se namreč ponašata z enim od nazivov naj smučišče: Vogel je zmagovalec v kategoriji velikih smučišč, Golte pa zadnjih pet let kraljuje v kategoriji srednje velikih.

Vodilni obeh menijo, da sta idealni destinaciji za osrednjo Slovenijo, od koder je približno enaka razdalja do enega ali drugega, nihče pa nikomur ne skače neposredno "v zelje." Oblikovalci ponudbe na obeh smučiščih povezovanje dojemajo kot dvig konkurence, saj se bo za gosta treba še bolj potruditi, so prepričani.

Revolucionarnih novosti ne bo, bodo pa malenkosti

Razen enotne vozovnice kakšnih revolucionarnih novosti v prihajajoči zimi ne obljubljajo, poskušajo pa ponudbo nadgraditi vsaj z malenkostmi.

Tako se na Voglu v novi sezoni obeta tudi zimski Zipline, speljan po 300-metrski jeklenici, kjer bo mogoče (nad glavami smučarjev) drveti tudi s hitrostjo do 60 kilometrov na uro.

Ponudili bodo tudi mobilno aplikacijo za nakup smučarske vozovnice, ki jo bo mogoče kupiti iz naslanjača ali avta na poti na smučišče in brez obiska blagajne, je povedal Matej Kandare, odgovoren za trženje in marketing na smučišču Vogel, kjer so izredno zadovoljni s poletno sezono, ki jim je prvič po 15 letih prinesla celo več obiska kot zimska. Rekorden je bil tudi avgust. Vogel je namreč obiskalo kar 40 odstotkov več gostov kot avgusta lani.

Med tujimi gosti prevladujejo Izraelci, ki se po besedah Kandareta navdušujejo nad razgledom z višine in obilico zelene barve, nekaj malega pa verjetno pripomorejo tudi zgodovinske okoliščine, saj še vedno raje kot sosednjo Italijo ali Avstrijo, obiščejo Slovenijo.

Tudi na Golteh novih smučarskih naprav v novi zimi ne bo, čeprav se trudijo, da bi projekt šestsedežnice Kladje enkrat končno zaživel. Niso še obupali.

Povezujejo se s smučiščem Celjska koča, s katero si delijo skupno smučarsko vozovnico Savinjska Pass.

S poletno sezono so delno zadovoljni. Primerljiva je s sezono leta 2013. Velika popestritev poletne ponudbe je po besedah Škrabla 200-metrski Zipline, beležijo pa kar 40-odstotni obisk organiziranih skupin, ki jim ponudijo že oblikovano storitev na ključ. Največ gostov prihaja iz držav Beneluksa.

Ne spreglejte