Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2013,
8.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

tek po stopnicah Planica Planica Kulm

Torek, 28. 5. 2013, 8.21

8 let

Slovenec v teku po stopnicah znova dokazal, da spada med elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski specialist za tekme v vzponu Matjaž Mikloša je preteklo nedeljo, 26. maja, na najprestižnejši evropski tekmi po stopnicah, 7. teku na sejemski stolp v Frankfurtu, zasedel izvrstno 4. mesto.

Tek na spektakularni 63-nadstropni nebotičnik MesseTurm v Frankfurtu ni mačji kašelj, saj se zgradba takoj za poslopjem Commerzbank Tower ponaša z nazivom druge najvišje stavbe v Nemčiji in tretje najvišje zgradbe znotraj držav Evropske unije.

"Tekmovanje je potekalo v 257 metrov visoki zgradbi, naš cilj pa je bil premagati 1202 stopnici v 61 nadstropjih," je včeraj po prihodu iz nemške finančne prestolnice za Sportal povedal vsestranski 38-letni Matjaž Mikloša - Mike, član Kluba gorskih tekačev Papež, ki je kot eden od najboljših tekačev v vzponu tudi letos dosegel več odmevnih rezultatov. Tako je 10. maja 2013 na 4. Nočnem teku na Kalvarijo z rekordnim časom proge (1:45,13) premagal 455 stopnic, le dva dni pozneje v atraktivnem teku na planiško velikanko osvojil tretje mesto in teden dni za tem v teku na letalnico Kulm še odlično drugo mesto. 400 metrov navkreber mu je uspelo preteči v času 5:04,93, medtem ko je za podobno preizkušnjo v Planici porabil 5:24,28.

Na stopniščni tek v Frankfurt so bili povabljeni najboljši tekmovalci z vsega sveta, zmaga pa je romala v roke Poljaku Piotru Lobodzinskemu, sicer najhitrejšemu tekaču na svetovni lestvici. Mikloša je zasedel 4., v ženski kategoriji pa njegova partnerica Jasmina Klančnik 21. mesto.

Miklošo že 16. junija čaka nov podvig, vertikalni šprint na 23 nadstropij visok razgledni stolp UFO na vrhu Novega mostu v Bratislavi, kjer bo tekačem nasproti stalo 430 strmih stopnic.

Ne spreglejte