SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Robert Kranjec: Previdno in za svoj gušt

3

termometer

"Vsake tekme se lotim z glavo," pravi Robert Kranjec, ki je prepričan, da ga trenerji zaradi sodelovanja na neobičajnih dogodkih, kot sta tek na Bloudkovo velikanko in Oviratlon, ne gledajo postrani.

"Vsake tekme se lotim z glavo. Tudi na Oviratlonu nisem šel na polno, ampak previdno in za svoj gušt," je 32 -letni Kranjčan Sportalu zaupal v ciljni ravnini letošnjega Oviratlona, na Rudnem polju na Pokljuki.

Svetovni prvak v smučarskih poletih se je Oviratlona udeležil že lani, sodeloval pa je tudi na Mini oviratlonu, ki ga je Športno društvo Oviratlon pripravilo za otroke na rehabilitaciji v Soči. "Oviratlona sem se udeležil na pobudo prijateljev, ki sodelujejo pri projektu. Največ težav sta mi povzročala električni pastir in zadnja trimetrska ovira, pri kateri sem bil že tako utrujen, zraven pa še premočen, da se nisem mogel niti odriniti, kaj šele dvigniti," je pripovedoval dobitnik bronaste medalje z ekipne tekme na zimskih olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju, vmes pa še prijazno poziral mimoidočim, ki so ga prosili za skupno fotografijo. "Ovire na progi so super, ker razbijejo tekmovalnost. Poleg tega se lahko še komu nasmejiš, nato pa že na naslednji oviri prosiš za njegovo pomoč in obratno," je povedal Leteči Kranjec, udobno ogrnjen v toplo zeleno puhovko, ki je bila na sveži Pokljuki kljub koledarskemu poletju pretekli konec tedna še kako dobrodošel del garderobe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin