SiolNET. Sportal Rekreacija
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poletni izziv z Nives Orešnik: z izpadnim korakom in iztegom v kolku do lepših nog in zadnjice

0,15

termometer

Pet zaporednih ponedeljkov bomo na Sportalu in Trendih objavljali treninge z Nives Orešnik, ki vam bo pomagal okrepiti različne dele telesa. Prvi trening je bil namenjen predelu nog in zadnjice. Če ste ga zamudili, vas bomo nanj spomnili s prikazom prve vaje.

Z osebno trenerko Nives Orešnik se bomo v prihodnjih tednih pripravljali na poletje. Z redno izvedbo vaj, ki jih bomo objavljali prihodnjih pet tednov (vsak dan), boste lahko okrepili najpomembnejše dele telesa.

Pomembno je, da se pred vadbo ogrejete - to lahko storite z lahkotnim tekom, kolesarjenjem na sobnem kolesu ali aktivnim raztegovanjem, ogrejte tudi sklepe -, nato lahko trenirate po svojih močeh.

Pri vsaki vaji naredimo 15 ponovitev, vse vaje izvajamo trikrat.

Pa začnimo s prvo vajo treninga za noge in zadnjico:

[video: 58213 / 1. vaja s prvega treninga]

1. vaja s prvega treninga

1. vaja: izpadni korak in izteg v kolku

Izpadni korak je ena izmed najbolj pogostih in učinkovitih vaj.

Izvedba vaje zahteva dobro koordinacijo in ravnotežje (namig za vse, ki imajo težave s stabilnostjo: stisk trebušnih mišic!), pri čemer posebno pozornost posvetite nogi, na kateri stojite. Ta mora biti ves čas rahlo pokrčena.

Izteg v kolku oziroma dvig noge od tal izvajamo z mišicami zadnjice in noge. Izteg v kolku oziroma dvig noge od tal izvajamo z mišicami zadnjice in noge. Foto: Ana Kovač

Pazite, da izteg v kolku oziroma dvig noge od tal izvajate z mišicami zadnjice in noge, pete pa ne dvigujte proti stropu na račun hrbtenice.

Vajo lahko na začetku, če še niste dovolj stabilni, izvajate brez dviga noge od tal in ves čas ostanite v stiku s podlago. Vajo nadgradite, ko jo boste že obvladali.

To je le prva vaja, celoten trening si lahko ogledate spodaj:

[video: 58192 / ]

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin