Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 11. 2017,
16.27

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Pokljuka

Petek, 17. 11. 2017, 16.27

6 let, 5 mesecev

Pokljuka je pripravljena na novo sezono. Tudi s snegom iz prejšnje zime. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Pokljuka

Potem ko so na Kaninu in Voglu že prejšnji konec tedna pognali žičniške naprave, bodo jutri tudi na Pokljuki odprli svoja vrata za rekreativne smučarje tekače. Odprtje bodo pospremili z brezplačno uporabo prog.

To bo na Pokljuki eden od zgodnejših začetkov zimske sezone. Po besedah Tomaža Šušteršiča, generalnega sekretarja Organizacijskega odbora Pokljuka, ki vodi tudi organizacijo pokljuškega svetovnega pokala v biatlonu, je na Pokljuki zapadlo 35 centimetrov snega, nizke temperature pa so omogočile tudi pripravo kompaktnega snega, ki je dovolj prekril tamkajšnje smučarskotekaške proge.

Takole na Pokljuki čez poletje shranijo sneg s prejšnje zime. Od približno deset tisoč kubikov se je ohranilo šest tisoč kubikov snega. | Foto: Takole na Pokljuki čez poletje shranijo sneg s prejšnje zime. Od približno deset tisoč kubikov se je ohranilo šest tisoč kubikov snega.

Tako kot že nekaj sezon so Pokljuki po vzoru skandinavskih snežnih centrov ostanke lanskega snega shranili za naslednjo sezono. Podobno metodo so uporabili tudi na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju.

Na kakšen način? "Približno 10 tisoč kubičnih metrov snega iz lanske sezone smo shranili v bližnjo kotanjo, ga prekrili s filcem in lesnimi sekanci, ki so zelo dober izolator za poletne dni. Od 10 tisoč se je ohranilo približno šest tisoč kubičnih metrov snega, kar je zelo dobra popotnica za novo sezono," je povedal Šušteršič.

Pokljuka | Foto:

Jutri, 18. novembra, ko bo na Pokljuki odprtje nove sezone, bo uporaba tekaških prog brezplačna (v sezoni boste za enodnevno uporabo prog odšteli pet evrov, 25 za tedensko karto in 75 evrov za sezonsko, otroci do 12 let tečejo brezplačno), dogajanje pa bodo popestrili z raznimi degustacijami, didžejem in otroškim sankališčem. Prav otroci in družine bodo v prihodnje deležni še posebne pozornosti, sporočajo s Pokljuke. Posvetili se jim bodo s tematskimi konci tedna.

Če vam bolj diši smuka, lahko tudi ta konec tedna smučate na Voglu in Kaninu.

Ne spreglejte