Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 9. 2016,
8.13

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Amer Sports

Foto: Thinkstock, Amer Sports

Natisni članek

advertorial rekreacija tek tekaški copati Salomon nagradna igra

Torek, 20. 9. 2016, 8.13

2 meseca, 1 teden

Podarjamo tekaške copate Salomon X-Scream

Vsebino omogoča Amer Sports

Foto: Thinkstock, Amer Sports

salomon tekaški copati

Vsem tekačem, ki prisegajo na tek po raznovrstnih podlagah, Salomon ponuja vrhunski izdelek – tekaške copate X-Scream Flare GTX®, s katerimi bo nizanje kilometrov prava poslastica.

Tek je med najpriljubljenejšimi športnimi aktivnostmi. Povprečen tekač v enem kilometru naredi več kot 1.300 korakov, če en korak meri 75 centimetrov. Stopala so torej med tekom izjemno obremenjena, zato za tek izberimo tekaške copate, ki dobro blažijo, so mehke in fleksibilne ter tekaču ponujajo oporo na katerikoli podlagi.

Glavna tekaška skrb je izbira dobrih copat

Najpomembnejši del opreme vsakega tekača so vsekakor tekaške copate, zato ob nakupu namenite vso svojo pozornost izbiri pravih, ki vam bodo dobro služile na vsakem pretečenem kilometru.

Vedeti morate, na kakšni podlagi boste tekli, kako zvračate stopalo pri teku, navzven ali navznoter, kako stopate na podlago, s peto ali stopalom, in ali imate ozko ali široko stopalo. Od vsega tega je odvisno, kakšne copate boste izbrali. Za nakup se boste lažje odločili, če boste opravili videoanalizo svojega teka.

Vzdržljiva oprema, ki premaga vsako podlago

salomon tekaški copati | Foto: Amer Sports Foto: Amer Sports Salomon je tekačem, ki se ne glede na vreme od doma odpravijo po cesti, nato pa hitro zavijejo na gozdne in makadamske poti, ponudil nove tekaške copate X-Scream Flare GTX®.

Namenjene so teku po raznovrstnih podlagah, izkažejo se tudi na mokrem asfaltu, s snegom pokriti travi ali gorskih poteh, ki so pokrite z jesenskim listjem. Optimalna kombinacija dinamičnega blaženja, odzivnosti, zaščite in oprijema na vseh vrstah podlage bo tekače navduševala iz koraka v korak.

Glavna prednost novih tekaških copat je membrana GORE-TEX®, ki je tako lahka, mehka in fleksibilna, da je med tekom ne boste občutili. Skrivnost je v posebni zasnovi, ki daje tekaškim copatam izjemno fleksibilnost in ohranja nizko težo. Zaščita pred vodo ostaja enaka kot pri klasični membrani GORE-TEX®.

salomon tekaški copati | Foto: Amer Sports Foto: Amer Sports 3D-tehnologija blaženja in oprijema med tekom zagotavlja izjemno mehkobo, hkrati pa tekaču ponuja tudi zadostno mero odzivnosti in hitrosti na raznolikih podlagah. Podplat Contagrip® zaradi svoje sestave omogoča popolno kombinacijo oprijema in vzdržljivosti tako na trdi podlagi kot tudi na razgibanih gozdnih poteh.

Konstrukcija SENSIFIT™ na zunanjem delu copat poskrbi, da stopalo ostaja na enem mestu ves čas aktivnosti. V kombinaciji s sistemom hitrega in enostavnega zavezovanja QUICKLACE™ optimalno razporedi pritisk po vsem stopalu.

Za nadzor gibanja in udobje v najširšem delu stopala poskrbi mrežica 3D FLEX.

Ne glede na to, kam vas zanese pot, boste z X-Scream Flare GTX® vedno pravilno obuti.

salomon tekaški copati | Foto:

Brezplačna videoanaliza in preizkus nove obutve Salomon

Potrebujete nasvet strokovnjakov? Intersport v sodelovanju s Salomonovima tekaškima trenerjema vabi na brezplačno videoanalizo in preizkus nove obutve Salomon, kjer boste lahko nadgradili svoje znanje in izboljšali svoj tekaški korak.

24. 9. 2016: od 10. do 18. ure, Intersport, Mercator center Šiška, Ljubljana

30. 9. 2016: od 15. do 20. ure, Intersport Mercator center, Celje

8. 10. 2016: od 10. do 18. ure, Intersport BTC, Ljubljana

14. 10. 2016: od 15. do 20. ure, Intersport Supernova - Rudnik, Ljubljana

Ne spreglejte