Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
6. 4. 2016,
21.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Rio de Janeiro Olimpijske igre Rio de Janeiro Maruša Mišmaš Rio 2016

Sreda, 6. 4. 2016, 21.42

6 let, 6 mesecev

OKS s projektom Moja olimpijska norma želi razmigati Slovence (video)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Čez nekaj dni se bo začel projekt Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Moja olimpijska norma, katerega osnovni cilj je spodbuditi ljudi k fizični aktivnosti, nekdo pa bo za to tudi nagrajen z obiskom olimpijskega Ria.

OKS želi s projektom Moja olimpijska norma spodbuditi državljane k izboljšanju telesne pripravljenosti skozi pravo olimpijsko izkušnjo. Zainteresirani bodo lahko v petih slovenskih mestih opravili Cooperjev test v teku na 2.400 metrov, nato pa bo trenerska ekipa na čelu s slovenskim maratonskim rekorderjem Romanom Kejžarjem razdelila udeležence v tri skupine, ki bodo dobili individualne treninge, informacije o športni prehrani ter zdravstveno in psihološko pomoč. In seveda najpomembneje – lastno "olimpijsko" normo. To bodo poskušali podreti na končnem dogodku 18. junija, ko jih čaka ponoven test, med tistimi, ki bodo uspešni, pa bo nekdo odpotoval na olimpijske igre v Rio.

"Skozi olimpijsko izkušnjo želimo spodbuditi javnost k aktivnemu življenjskemu slogu in športni projekt približati vsem, ki se želijo aktivirati in izboljšati svojo telesno pripravljenost, se ob tem zabavati in deliti izkušnjo priprav za dosego zastavljenega cilja," je ob predstavitvi projekta dejala Taja Škorc, vodja programov športa za vse in športa na lokalni ravni pri OKS.

Kje bodo potekali dogodki?

9. april – Kranj
10. april – Maribor
15. april – Ljubljana (ni več prostih mest)
16. april – Koper
17. april - Novo mesto
18. junij – Ljubljana (končni dogodek)

Prijavite se lahko tukaj.

 | Foto:

V Ljubljani bosta tekla tudi predsednik Slovenije in predsednik MOK

Ekipe bodo na štadionih v Kranju, Mariboru, Ljubljani, Kopru in Novem mestu lahko testirale le 25 udeležencev na uro, zato je za posamezni dogodek potrebna prijava. Žal so mesta v Ljubljani že zapolnjena, v ostalih krajih pa je še nekaj prostora. Test lahko s pomočjo aplikacije Team Slovenija med 6. in 30. aprilom tekači opravijo tudi sami.

 

Posebnost ljubljanskega dogodka 15. aprila bo tudi prihod predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasa Bacha. Ta naj bi ob 16.15 skupaj s predsednikom Slovenije Borutom Pahorjem in predsednikom OKS Bogdanom Gabrovcem odtekel en krog na atletskem štadionu Kodeljevo.

V Ljubljani bo tekel tudi predsednik MOK Thomas Bach, tudi nekdanji olimpijski prvak v sabljanju. | Foto: Sportida V Ljubljani bo tekel tudi predsednik MOK Thomas Bach, tudi nekdanji olimpijski prvak v sabljanju. Foto: Sportida

V projekt je vključena ekipa športnih strokovnjakov, ki sodelujejo z olimpijsko reprezentanco Slovenije in jo sestavljajo: trener, nekdanji vrhunski maratonec in udeleženec treh olimpijskih iger Roman Kejžar, specialistka medicine športa, doc. dr. Petra Zupet, fizioterapevt Nace Gartner, specialistka za športno prehrano, dr. Nada Rotovnik Kozjek, in športni psiholog, mag. Aleš Vičič.

Predstavitvena videa:

Ambasadorka projekta je atletinja Maruša Mišmaš:

Ne spreglejte