Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Amer Sports

Foto: Thinkstock, Amer Sports

Natisni članek

advertorial Salomon otroci Nazaj v šolo nagradna igra

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

NAGRADNA IGRA: Podarjamo otroške čevlje Salomon

Vsebino omogoča Amer Sports

Foto: Thinkstock, Amer Sports

Sodelujte v nagradni igri in si priigrajte otroške čevlje znamke Salomon. Odgovorite na nagradno vprašanje in z malo sreče boste morda prav vi srečni izžrebanec, ki bo prejel kakovostne otroške copate Salomon za brezskrbne otroške aktivnosti v naravi.

Izžrebali smo nagrajenko, ki prejme otroške čevlje Salomon:

Klementina Podlesnik Krebs

NAGRADNA IGRA: Podarjamo otroške čevlje Salomon | Foto:

Otroci so nenehno v gibanju, zato jim omogočimo, da se bodo pri vseh svojih aktivnostih in igri počutili čim bolj sproščeno in se bodo kar najbolj neovirano gibali. Tako kot pri izbiri oblačil je izjemnega pomena tudi ustrezna otroška obutev. Otroci naj se v svoji obutvi počutijo čim bolj udobno in sproščeno, starši pa poskrbite, da bo ta prilagojena njihovim aktivnostim. Čevlji naj bodo stabilni, z dobro oporo za stopala, hkrati pa naj zagotovijo dovolj blaženja ter oprijema na različnih vrstah podlage.

V čevljih, ki so preveliki ali tiščijo, so pretežki ali pa imajo gladek in drseč podplat, tvegamo, da bo otrok končal z ožuljenimi nogami, zvitim gležnjem ali pa se bo pri nerodnem padcu kakorkoli huje poškodoval.

Otroški čevlji Salomon | Foto:

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri otroške obutve

Ker otrokom stopala še rastejo in niso še dokončno razvita, je zelo pomembno, da zanje izberemo primerno, predvsem pa kakovostno obutev. Otroški čevelj mora biti pravilno anatomsko zasnovan in narejen iz kakovostnih materialov, da ne bo zaviral razvoja otrokovega stopala.

Ko se boste odpravili po nakupih za novo obutev za vaše otroke, dajte prednost pred estetiko, barvo in ceno predvsem kakovosti. Dobri čevlji se vam bodo obrestovali. Predlagamo vam, da pri izbiri obutve za otroke upoštevate nekaj pomembnih zakonitosti.

Otroški čevlji Salomon | Foto:

Čevlji naj bodo narejeni iz ustreznih materialov

Tako kot velja to upoštevati tudi pri izbiri čevljev za odrasle, je tudi pri iskanju ustrezne obutve za naše najmlajše treba upoštevati dejstvo, da se noge pri hoji, teku in drugih aktivnostih neprestano potijo, zato morajo biti materiali, iz katerih je obutev narejena, naravni, da lahko noga dobro diha. Materiali naj bodo zračni in mehki, da se bodo čevlji ob gibanju čim bolj prilagajali nogi.

Posebno pozornost namenite podplatom čevlja

Otroški čevlji Salomon | Foto: Podlaga v čevlju naj bo oblikovana tako, da se čim bolj prilagaja stopalu, saj otroška stopala še niso dokončno razvita in z neustrezno oblikovanimi čevlji lahko škodujemo razvoju otrokove noge. Prav tako je pomembno, da ima čevelj dober, prilagodljiv in oprijemljiv podplat. Podplati naj bodo iz takega materiala, da se bodo čevlji dobro oprijemali katerekoli podlage, hkrati pa bodo dovolj mehki in upogljivi, da blažijo stik stopala z različnimi vrstami podlage.

Čevlji ne smejo biti pretežki

Bodite pozorni, da ne otroku ne kupite pretežnih čevljev, saj se bo v njih težko gibal in ne bo mogel sproščeno izvajati vseh aktivnosti, ki jih otroci radi počnejo.

NAGRADNA IGRA: Podarjamo otroške pohodne čevlje Salomon

Otroški čevlji Salomon | Foto: Nagradna igra je končana. Podarili bomo kakovostne otroške čevlje Salomon za brezskrbne otroške aktivnosti v naravi.

Preprost način zapenjanja

Saj vam je verjetno znan tisti pogosto izrečeni otroški stavek: "Sam/-a bom!" Otroci si želijo biti samostojni. Čim več stvari si želijo opraviti sami, saj jim to daje dodatno samozavest in jim pomaga oblikovati njihovo samopodobo. Naloga nas staršev je, da jim pri tem pomagamo in jih spodbujamo. Zakaj jim ne bi nekaterih stvari olajšali, če jih lahko. Zato tudi pri nakupovanju otroških čevljev izberimo take, ki bodo imeli čim bolj preprost način zapenjanja oziroma zavezovanja.

Otroški čevlji Salomon | Foto: Otroški čevlji Salomon imajo izjemno trpežne in priročne vezalke, imenovane QUICKLACE™, ki so preproste za zavezovanje oziroma zategovanje, hkrati pa odlično oprimejo stopalo po vsej njegovi dolžini.

Vezalke QUICKLACE™ ni treba zavezovati, temveč se preprosto zategne z ustrezno sponko, česar bodo otroci še posebej veseli, saj si bodo čevlje brez težav obuvali sami. Odvečni del vezalke se spravi oziroma zatakne v poseben žepek na jeziku copata, tako da vezalka otroka ne bo ovirala med njegovimi aktivnostmi.

Peta naj ne bo prenizka ali previsoka

Višina pete je pri izbiri otroških čevljev izjemno pomembna. Ne sme biti prenizka – povsem ravni podplati bodo otroku oteževali hojo in tudi negativno vplivali na hrbtenico ali na ploska stopala – niti previsoka. Idealna višina pete je nekje med enim centimetrom in 1,5 centimetra.

Temeljito izmerite velikost stopala

Predvsem pa je pomembno, da budno spremljamo rast otrokove noge, saj vemo, da otrokom noga zelo hitro raste. Ob zagonih rasti lahko v nekaj mesecih zraste tudi do dve ali celo tri številke, tako da je zelo pomembno, da otroci ne nosijo premajhnih čevljev.

Tehnologije za odrasle, prilagojene otroškim stopalom

Otroški čevlji Salomon | Foto: Salomon je s svojimi dolgoletnimi izkušnjami na področju obutve razvil otroške čevlje, ki so izdelani iz povsem enakih materialov kot modeli za odrasle, le da so prilagojeni še nerazvitim otroškim stopalom.

Salomon otroška obutev je zasnovana po enakih tehnologijah kot odrasli modeli, le da ne ovira otrokovega razvoja. Tako dosežemo popolno prileganje, nizko težo in značilno Salomonovo udobje tudi pri ponudbi otroških čevljev.

Robustna in trpežna izdelava poskrbi, da bodo najmlajši člani brezskrbno tekli tudi po zahtevnih terenih, visokozmogljiv in odporen podplat CONTAGRIP® pa bo zagotovil, da vam bodo otroci sledili ne glede na vrsto podlage.

Čevlji naj bodo novi, ne rabljeni

Tudi "dedovanje" čevljev med sorojenci ni najbolj priporočljivo. Vsako stopalo je edinstveno, tako da ponošeni čevlji izgubijo svojo funkcijo, saj je njihova oblika popolnoma spremenjena, notranji vložek pa je povsem deformiran in nima več ustreznega oprijema stopala. Zato je priporočljivo, da otrokom kupimo nove čevlje, da ne bomo škodovali razvoju stopala.

Več na www.salomon.com

Ne spreglejte