Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 2. 2015,
14.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ruth Podgornik Reš Bled Matej Markovič

Sobota, 28. 2. 2015, 14.43

8 let

Na Bledu tečejo podnevi in ponoči. 3. Ruthin tek v polnem pogonu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Bledu se izteka prvih 24 ur neprekinjenega teka v spomin na neumorno ultrašportnico in osebo, ki je življenje marsikoga spremenila na bolje, Ruth Podgornik Reš.

Ruth Podgornik Reš je bila rekreativna športnica, planinka in tekačica ter priljubljena vrtnarica, ki jo je konec leta 2012 na poti iz Krme proti Kredarici zasul plaz. V njen spomin društvo Vztrajaj – Never give up organizira dobrodelni Ruthin tek okrog Blejskega jezera, priljubljeni tekaški destinaciji Reševe, ki letos poteka že tretje leto zapored.

Bistvo prireditve je, da vsak preteče toliko krogov, kot si želi. Število krogov tekači označujejo v Veslaškem centru na Bledu (na fotografiji), kjer je tudi okrepčevalnica in glavni prireditveni prostor.

Do zdaj se je akciji pridružilo že skoraj 600 tekačev, kar je odlična številka, ocenjuje Miha Markovič iz društva Vztrajaj – Never give up, ki vsega skupaj pričakuje več kot tisoč udeležencev.

Odličen zečetek tekaške sezone Teka se je udeležila tudi Sandra Vrunč, tekačica iz Prebolda, ki spominski tekaški dogodek ocenjuje kot izvrsten začetek tekaške sezone.

"Danes sem odtekla en krog, zaradi čudovite trase prav lahkih nog," je povedala Vrunčeva, ki bo s tekom nadaljevala že jutri, ko se bo iz krajših počitnic v Bohinju vrnila domov, v Savinjsko dolino. Za slovo od Gorenjske pa odtekla še en krog.

Markovič je zaradi poškodbe odnehal pri 70 kilometrih Seveda je tekel tudi ultramaratonec Matej Markovič, predsednik društva Never give up, ki pa je zaradi obnove stare poškodbe tek moral končati že v zgodnjih jutranjih urah. Pretekel je 70 kilometrov, v načrtu pa jih je imel kar 300. "Ni imelo smisla tvegati," je povedal naslednje jutro športnik, ki bo avgusta znova tekel, plaval in kolesaril za akcijo Srce Slovenije.

Sredstva za počitnice otrok Sredstva, ki jih bodo organizatorji zbrali s pomočjo prijavnin in prostovoljnih prispevkov, bodo romala v sklad Zveze prijateljev mladine Slovenije, iz tega fonda pa bodo financirali športno-življenjski tabor za otroke iz socialno ogroženih družin, ki ga bodo skupaj s Športno unijo Slovenije izvedli v Mozirju.

Ne spreglejte