Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Marjan Žlogar

Sobota,
6. 10. 2018,
14.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71

1

Natisni članek

infografika cena smučarske vozovnice Slovenija italija Avstrija

Sobota, 6. 10. 2018, 14.00

5 let, 6 mesecev

Primerjava cen smučarskih vozovnic in dolžin prog

Koliko (več) boste letos odšteli za smučarsko karto?

Marjan Žlogar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71

1

smučanje | Cene dnevnih vozovnic so najdražje v Italiji, a tam za svoj denar dobite tudi največ prog.

Cene dnevnih vozovnic so najdražje v Italiji, a tam za svoj denar dobite tudi največ prog.

V gorah je že zadišalo po snegu, zato smo med seboj primerjali smučišča v Sloveniji in nekaj nam najbližjih v Avstriji in Italiji. Koliko bo treba v novi sezoni odšteti za dnevne karte? Koliko kilometrov prog bo na voljo?

Medtem ko ima več kot polovica smučišč v Sloveniji cene smučarskih dnevnih vozovnic za odrasle enake kot lansko sezono, so te v Avstriji v povprečju dražje za dober evro in v Italiji za dva evra.

Kranjska Gora postala najdražje smučišče v Sloveniji

Izmed desetih največjih slovenskih smučišč se je cena dnevne karte za odrasle podražila na štirih. Največ v Kranjski Gori, kjer je cena poskočila za 2,4 evra. S skoraj 35 evri je tako postala najdražja vozovnica v državi. Kranjska Gora se sicer po dolžini prog uvršča na sredino med slovenskimi smučišči. Več prog ponujajo tri smučišča oziroma štiri, če h Kaninu prištejemo tudi italijanski del smučišča Sella Nevea.

Za dva evra se je cena karte dvignila na Soriški planini, smučišči Cerkno in Mariborsko Pohorje pa sta ceno dvignili za evro. Preostala smučišča v Sloveniji ohranjajo cene dnevnih smučarskih vozovnic na ravni lanske sezone. Povprečna cena smučarske vozovnice sicer znaša 30,4 evra, smučišče pa ima povprečno skupno dolžino prog 20,8 kilometra.

 

smučarija
Sportal Razlog za nasmeh je

V Avstriji vsi podražili vsaj za evro

Pogled čez mejo razkriva, da ima 20 primerjanih smučišč v Avstriji povprečno ceno dnevne smučarske vozovnice za odrasle 48,3 evra, povprečna dolžina razpoložljivih prog pa je 81,4 kilometra. V povprečju so smučišča ceno dvignila za 1,4 evra, smučišče Innerkrems pa kar za tri evre. Štiri smučarska središča so cene dvignila za dva evra in prav tako štiri za evro in pol. Na preostalih 11 primerjanih avstrijskih smučiščih pa bo za dan smučanja treba odšteti evro več.

Najdražje se bo spuščati po snegu v Kitzbühelu, kjer vas bo vozovnica za odrasle olajšala za kar 57 evrov na dan. Najmanj na smučišču Koralpe, kjer je cena 34 evrov najbolj primerljiva cenam v Sloveniji. Medtem ko Kitzbühel ponuja 179 kilometrov urejenih smučarskih terenov, je teh na smučišču Koralpe 24 kilometrov.

 

Zmajski most.
Sportal Ljubljanski palček med svetovnimi velikani

Vozovnice najbolj podražili v Italiji

Dve izmed 12 primerjanih smučišč v Italiji sta ceno karte dvignili za tri evre in dve za en evro, preostala smučišča pa so ceno za odrasle podražila za dva evra. Priljubljeno smučišče Sestriere in nam najbližje Višarje (Monte Lussari) cenikov za sezono 2018/19 še nista objavili.

Od primerjanih smučišč je najdražja vozovnica na Kronplatzu, v novi sezoni bo stala 57 evrov. Smučišče vam za to ceno ponuja skoraj 120 kilometrov urejenih terenov. Na drugi strani je dnevna smuka najcenejša v Trentinu (Monte Bondone), kjer boste za smuko na 20 kilometrih razpoložljivih prog odšteli 36 evrov. V povprečju je cena dnevne vozovnice za odrasle na 12 primerjanih smučiščih v Italiji 50,8 evra, povprečna dolžina urejenih terenov pa 99 kilometrov.

 

Ne spreglejte