Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
11.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija ulična košarka

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 11.05

6 let, 7 mesecev

Grški in španski obroči čakajo Iskalce sponzorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Aktualni državni prvaki v ulični košarki Iskalci sponzorja so si na švicarskem turnirju zagotovili pot na Masters v Madridu, še prej pa jih čaka svetovno prvenstvo v Atenah.

Domača sezona Samsung državnega prvenstva je resda zaključena, a najboljši uličarji nadaljujejo s košarkarskim pohodom po mednarodnih turnirjih. Zmagovalci letošnjega prvenstva košarkarji ekipe Iščemo sponzorja so si z zmagama na novomeškem in koprskem turnirju zagotovili nastopa na dveh mednarodnih turnirjih. Če jim je pred dobrimi tremi tedni v Pragi spodletelo, so pretekli vikend v Lozani opravili z odliko. Na švicarskem kvalifikacijskem turnirju so opravili z vso konkurenco in si tako prislužili odhod na madridski masters, ki bo v španski prestolnici potekal 7. in 8. septembra. Rok Vrečič, Adin Kavgič, Simon Finžgar in Peter Bradač so na poti do švicarskega skalpa v predtekmovanju ugnali tri švicarske in italijansko ekipo, v četrtfinalu so zopet premagali Švicarje, v polfinalu pa s točko prednosti (15:14) slavili proti prvi italijanski ekipi. V finalu so ekipi Forma+Ipros (Iskalci sponzorja) nasproti stali Angleži, ki so jih naši prvaki ugnali s 17:16. Tesna zmaga jim je prinesla pot na iberski polotok, kjer se bodo septembra merile najboljše evropske ulične trojke. V Madridu se jim bo pridružila še ena slovenska ekipa, in sicer košarkarji moštva Škorci, ki so si španski turnir zagotovili z zmago na regionalnem turnirju v Mariboru.

Za Iskalce sponzorja pa Madrid ne bo edina prestolnica, kamor bodo odpotovali to poletje. Z zmago na finalnem turnirju v Ljubljani so si aktualni prvaki zagotovili še odhod na prvo uradno FIBA svetovno prvenstvo v ulični košarki, ki bo v Atenah potekalo med 23. in 26. avgustom.

Zastor nad ulično sezono bi sicer s kletko strahu moral pasti minuli vikend, a so organizatorji drugi vrhunec ulične košarke prestavili na 25. avgust. Čez dober mesec nas tako na Kongresnem trgu čaka še spektakel najboljših posameznikov letošnje sezone.

Ne spreglejte