Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 7. 2012,
11.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 9. 7. 2012, 11.19

7 let, 12 mesecev

Gorski tek v Lipici Lindiču in Tušarjevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Primorci so pretekli vikend nadaljevali z gorskimi teki, na 8. teku na Kokoš sta slavila Mihaela Tušar in Andrej Lindič.

Čeprav je julij prinesel manjše "zatišje" v pokal rekreativnih tekov, so bili Primorci kljub temu pretekli vikend aktivni. Gostili so peti gorski tek v zadnjem mesecu, ki je bil hkrati deveti v seriji 15 tekov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Klub Primorski gorski teki 2012, ki se bo decembra zaključil s Tekom na Tabor. Športno društvo Kraški tekači Sežana je v Lipici priredilo 8. Tek na Kokoš, na katerem so tekaško pripravljenost preverili mlajši člani, veterani in članske vrste.

Tekače je v vročem nedeljskem dopoldnevu v Lipici, kjer je bil štart, pričakala 3,2 kilometra dolga proga. Pot jih je od mejnega prehoda (400 m. n. v.) vodila po makadamski cesti do planinske koče na Kokoši (674 m. n. v.), kar pomeni, da so morali na preizkušnji opraviti z 274 metri nadmorske višine. Najbolje se je s progo soočil Andrej Lindič (Tekac.si ), ki je v cilj na Kokoši pritekel s časom 14:26 in tako skoraj z minutno prednostjo suvereno slavil. Na drugo mesto se je zavihtel Matej Železnikar (DLT Filipides), najboljšo trojico pa je zaključil Aleš Štor (PGT). V ženski konkurenci se je na gorskem teku najbolje znašla Mihaela Tušar (ŠD Nanos Podnanos), ki je s progo opravila v času 17:59. Drugo mesto si je s skoraj minutnim zaostankom pritekla Urša Trobec (ŠD Setnik), na tretjem pa je pristala Bernarda Habe (ŠD Turbokatka).

Po devetih od 15 gorskih tekov, katerih rezultati štejejo za pokal Klub Primorski gorski teki 2012, je trenutno v vodstvu skupnega seštevka zmagovalec nedeljskega teka Aleš Štor, sledita mu Borut Malavašič in Mirko Čufer. Pri dekletih imata Urša Trobec in Mihaela Tušar na vrhu enako število točk, tretja je Rada Milič.

Primorski gorski teki se bodo nadaljevali že čez dva tedna, ko bo 22. julija v Jaznah pri Cerknem na sporedu 6. Gorski tek na Bevkov vrh.

Ne spreglejte