Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 8. 2016,
9.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Laško Gremo v hribe

Sreda, 24. 8. 2016, 9.20

6 let, 6 mesecev

Družinsko planinsko doživetje na Šmohorju

Oglasno sporočilo

Planinski dom Šmohor (784 metrov) stoji na jasi, tik pod temenom na vzhodni strani zaobljenega vrha Šmohor nad Laškim. Številne pohodnike in kolesarje poleg odlične gostinske ponudbe planinskega doma in prostranega travnika, ki najmlajšim ponuja poligon vragolij, vabi tudi cerkvica sv. Mohorja, ki je nastala že sredi 15. stoletja. Pred cerkvijo se bohotijo tri mogočne, stoletne lipe, ki poleti vabijo v svojo senco.

V starih časih so bili trdno prepričani, da lipa odganja zle duhove, kar nekateri verjamejo še danes. In ker je Šmohor znan po številnih, za slovenskega človeka svetih drevesih, se lahko na pot odpravite povsem brez skrbi – šmohorska čarobna energija vas bo prej ali slej prevzela.

Dobimo se zjutraj med 8.30 in 9.30. Na parkirišču pri gasilskem domu Laško poiščite točko Očistimo gore. Tam boste lahko prevzeli vrečke za smeti, ki jih boste na poti do vrha polnili z vsemi rečmi, ki ne spadajo v naravo. Na vrhu jih bomo stehtali in najbolj pridne nabiralce smeti tudi nagradili.

Iz Laškega boste do vrha, če se na pot odpravite z malimi nadobudneži, potrebovali debeli dve uri po lahki planinski poti.

A na vrhu boste nagrajeni. Tisti, ki boste na vrh prišli s strani Laškega, Tremerij, Liboj ali katerekoli druge destinacije okoli gore Šmohor, boste nagrajeni z razgledi in občutki, ki prevzamejo vsakega, ko doseže zastavljeni cilj, vrh. Tam vas bodo čakale ekipa Gremo v hribe s številnimi družabnimi nagradnimi igrami, otroške ustvarjalne delavnice Metode Skovik in geolov za najmlajše, plezalna stena in za vrhunec zabava s pevko Alyo. Največ dogajanja na vrhu bo med 11. in 14. uro, zato naj bo vaša sobota hribovsko obarvana. Se vidimo!

Več informacij o dogodku in akciji na www.gremovhribe.si.

Ne spreglejte