Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 7. 2012,
10.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Sreda, 4. 7. 2012, 10.19

7 let, 12 mesecev

Dolenjci nadaljujejo v Ribnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dolenjski pokal v rekreativnih tekih se bo v soboto, 7. julija, ustavil v Dolenji vasi pri Ribnici, kjer bodo ljubitelji rekreacije tekli na 11. Teku po Lončariji.

Pokali v rekreativnih tekih so po vsej Sloveniji v polnem razmahu, tako tudi Dolenjci konec tedna nadaljujejo s tekaškimi prazniki, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012. V soboto, 7. julija, bodo tako gostili že devetega v seriji 18. rekreativnih tekov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Teki Dolenjske 2012. Športno društvo Lončar prireja 11. Tek po Lončariji, na katerem bodo tekaško pripravljenost lahko preverile vse generacije. Mladina bo v osmih starostnih kategorijah tekla na razdaljah med 300 in 2000 metri, rekreativce (nad 15 let) bo pričakala dvokilometrska trasa, člani pa bodo na glavnem teku tekli na nekoliko daljših progah.

Članske kategorije, katerih rezultati štejejo za dolenjski pokal, bodo v Dolenji vasi pri Ribnici tekle na 9,4-kilometrski progi. Moški bodo tekmovali v enajstih, ženske pa v petih starostnih skupinah, štart glavnega teka bo ob 18.30. Na tekaškem programu bo tudi tek trojk, v ekipi so lahko trije tekači, ki so se že v posamičnem teku prijavili za isto ekipo. Seštevajo se posamični doseženi časi, nastopiti pa morajo vsaj tri ekipe. Organizatorji so poskrbeli tudi za tiste, ki raje hodijo kot tečejo, ti se bodo na pohod odpravili ob 17.30

Na teke in pohod se morate prijaviti, in sicer bodo prireditelji prijave zbirali na dan prireditve med 16.00 in 18.15, prijaviti pa se morate 15 minut pred štartom. Prijavnina za člane bo znašala 10 evrov, za pohodnike in mladino do 15. leta 5 evrov, šolska mladina pa bo odštela 3 evre.

Lanska zmagovalca z glavnega teka po Lončariji sta Toni Habjan, ki je z 9,4-kilometrsko progo opravil v času 31:05, v ženski konkurenci je s 37:51 slavila Janja Bučar.

Ne spreglejte