Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2012,
11.56

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija

Sreda, 27. 6. 2012, 11.56

6 let, 9 mesecev

Brežice gostijo drugi tek s Primožem Kozmusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Brežicah se v petek, 29. junija, obeta največja tekaška prireditev v Posavju. Na sporedu je 2. brežiški tek s Primožem Kozmusom, na katerem bodo tekaško pripravljenost preverile vse generacije.

Po uspešno izpeljanem lanskem brežiškem teku Primoža Kozmusa v petek, 29. junija, sledi nov tekaški brežiški praznik. V sklopu prireditve "Brežice, moje mesto" organizatorji Športno društvo Primož Kozmus prirejajo 2. brežiški tek s Primožem Kozmusom, na katerem bodo tekaške moči lahko pomerili vsi ljubitelji rekreacijskega teka. Prireditelji so namreč poskrbeli, da bodo na največji tekaški prireditvi v Posavju na svoj račun prišli tako otroci kot starejši. Tudi letos bodo tekači lahko izbirali med tremi razdaljami. Najmlajši do 12. leta bodo brežiški praznik teka odprli ob 19.00, ko se bodo podali na 400-metrski netekmovalni otroški tek " Z Lučko v Terme Čatež".

Ostali tekaški navdušenci pa bodo lahko, tako kot lani, izbirali med 3,5- in 10,5-kilometrskim tekom, na katerega se bodo izpred cerkve v središču Brežic podali ob 20.00. Tekači na krajši progi bodo v enotni ženski in moški kategoriji po brežiških ulicah odtekli en krog, medtem ko bodo tisti na daljši progi v šestih starostnih skupinah morali odteči tri kroge.

Za razliko od lanskega leta bo letošnji tek potekal brez olimpijskega in svetovnega prvaka v metu kladiva, ki se trenutno vneto pripravlja na olimpijski nastop v Londonu. Primož Kozmus je ob tem dejal: "Zelo mi je žal in udeležence teka lepo prosim za razumevanje. Zame je v tem času najpomembnejši rezultat na olimpijskih igrah in ker letos pripravljenost ni na nivoju, ki sem si ga zastavil, sem bil primoran povečati trening in za vsak izostanek s priprav je cena lahko previsoka. Želim si, da imajo Brežice po mojem povratku z olimpijskih iger dober razlog, da zopet zaživijo in se zabavajo, tako kot sem prepričan, da se boste zabavali. Vsem tekačem želim dober rezultat, ostalim obiskovalcem pa obilo zabave."

Na teke se morate prijaviti, in sicer to lahko v spletni predprijavi storite še danes Predprijava na 2. Brežiški tek s Primožem Kozmusom. Vsi zamudniki se boste na teke lahko prijavili tudi na dan prireditve med 15.30 in 19.00, ko bo prijavnina za teke odraslih znašala 15 evrov (za mladino med 13. in 18. letom 10 evrov), medtem ko so teki otrok brezplačni.

Ne spreglejte