SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Borut Pahor: Oslarija je, če misliš, da si lahko večno mlad

3

termometer

Borut Pahor je najbolj športno naravnan slovenski predsednik. Brez dvoma. Redno se udeležuje rekreativnih prireditev, z akrobatskim zabijanjem na koš pa se je vključil tudi v promocijo EuroBasketa.

S Pahorjem smo se pogovarjali na prizorišču Nočne 10ke na Bledu. V fluorescentno zeleni tekaški majici ga je bilo nemogoče spregledati. "Ne morem sicer reči, da so športne aktivnosti moja vsakodnevna dejavnost, je pa dejstvo, da ves svoj prosti čas oziroma tisti del, ki ga ne preživljam z družino, posvečam športu. Vse drugo je le spanje in služba," je za Sportal pojasnil Pahor.

Po poškodbi na snemanju z Dunking Devils se vrača na športno prizorišče

V času njegovega evroposlanskega mandata se je na veliko pisalo o njegovem ukvarjanju s fitnesom in pločevinkah red bulla, ki jih zvrne, da telo ustrezno pripravi na poznovečerni trening, zato nas je zanimalo, kako in predvsem katerim športnim zvrstem se predsednik države posveča te dni. "Fitnes zadnje čase bolj redko obiskujem, po poškodbi glave sem se moral odpovedati tudi plavanju, s tem pa je odpadel tudi triatlon, ki sem ga imel zelo rad. Po poškodbi mišice, ki sem jo staknil na snemanju spota za EuroBasket, se zdaj končno vračam na športno področje. Priznam, da čutim malce strahu, da ni vse skupaj vendarle prezgodaj. Navsezadnje je le mesec dni po poškodbi."

"Za pospeševanje nisem v formi"

Pahor se je na nočnem tekaškem prazniku na Bledu udeležil Ozarinega 1,2 kilometra dolgega rekreativnega teka, dobro uro pozneje pa še 10-kilometrskega zalogaja, med katerim so tekači dvakrat obkrožili Blejsko jezero. "Tekel bom za dobrodelnost in za dušo," je povedal tik pred štartom Ozarinega teka in dodal: "Za pokušnjo sem pred dnevi dve uri tekel v Dubrovniku in ugotovil, da z ogretimi mišicami tečem brez težav. Seveda pa nisem v formi za pospeševanje. Smo pa tukaj zato, da bi uživali in ne tekmovali."

"V športu uživam bolj kot pri 20 letih"

Pahor bo novembra dočakal abrahama. Ne skriva, da mu EMŠO že na široko razkazuje svoje zobe. Tudi sam opaža, da rezultati niso več takšni kot nekoč. "Najprej sem to ugotovil pri plavanju, posledično pa tudi rezultati pri triatlonu niso bili več taki kot nekoč. Potem sem se zavedel, da je oslarija, če misliš, da si lahko večno mlad. To je najbolje čim prej in razumno sprejeti ter živeti z mislijo, da si vsak dan zrelejši. Niso pa leta nobena ovira, da ne bi mogel prav tako uživati v športu. Moj užitek v športu ni nič manjši, kot je bil pri 20 letih, ampak celo večji," je priznal Pahor, ki je kot športno prireditev, ki se je vse leto najbolj veseli, izpostavil Maraton treh src v Radencih. "To je prireditev, ki mi je pisana na kožo. Je pa škoda, da so štart s 15. ure prestavili na 9. uro zjutraj. Bojim se namreč tekem in izzivov, ki so ob nizkih temperaturah, ljubša mi je vročina," je kratek pogovor za Sportal sklenil predsednik Borut Pahor, ki je Nočno 10ko – v družbi svojega osebnega varnostnika, seveda – pretekel v času 0:48:32.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin