SiolNET. Sportal Rekreacija
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Priprave na ljubljanski maraton – 10 km (še 1 teden do štarta)

Bliža se vaš nastop, a ne razmišljajte o tem #načrt

0,08

termometer

Ljubljanski maraton 2016
Foto: Vid Ponikvar
Od letošnjega ljubljanskega maratona nas loči le še nekaj dni. To je teden, v katerem ne bomo natrenirali ničesar več. Koristneje bo, če se bomo dobro spočili.
Dogajanje na ljubljanskem maratonu podrobno spremljamo tudi na www.siol.net. Za vas pripravljamo zgodbe zanimivih ljudi in praktične nasvete, v nedeljo pa se boste lahko sprehodili skozi reportažo z 21. Ljubljanskega maratona in se poiskali v obsežni fotogaleriji.

Se bojite, da niste dovolj dobro pripravljeni za tekaški izziv leta? Ste kakšen trening izpustili, bili bolni in bi radi izgubljeno nadoknadili? Ne počnite tega zadnji teden pred maratonom, saj so zadnji dnevi namenjeni počitku. Čakajo vas le še trije zelo lahkotni treningi.

Dan Trening
Ponedeljek odmor
Torek iztek 5 km
Sreda odmor
Četrtek iztek 4 km, 4 x stopnjevanje
Petek odmor
Sobota ogrevanje 3 km, 4 x stopnjevanje
Nedelja nastop na ljubljanskem maratonu (10 km)

Marsikdo želi tekaški "odmor" izkoristiti za kakšno drugo športno udejstvovanje. To se lahko izkaže za veliko napako. Če ste se zadnje mesece vzdržali nogometa, košarke ali kakšne druge aktivnosti s prijatelji, zdržite še en teden, čeprav imate navidezno morda te dni nekoliko več časa. V zaključni fazi priprav namreč ne želite tvegati kakšne nepotrebne poškodbe.

Ne razmišljajte preveč o maratonu

Čeprav je za marsikoga nastop na maratonu velik izziv, poskušajte o njem čim manj razmišljati. Predvsem poskušajte odgnati negativne misli in vprašanja, kot so "ali mi bo uspelo", "sem dovolj treniral", "kaj, če mi ne uspe". Če ste primerno pripravljeni, se nimate česa bati. Obremenjevanje z nastopom še nikoli ni prineslo ničesar dobrega. Energijo raje usmerite v vsakdanje stvari.

Pa srečno!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin