Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2018,
7.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek tek rekreacija

Sreda, 19. 9. 2018, 7.00

5 let, 7 mesecev

Aviratek, najbolj nora dolenjska pustolovščina

Oglasno sporočilo
Aviratek

29. september je dan, ki si ga bodo številni zapomnili za vedno. Po mokri in hladni, penasti in zabavni, predvsem pa pristni dogodivščini in uspešno opravljeni avanturi v naravi v okolici Šentvida pri Stični. In po dobrodelnosti, saj je Aviratek tradicionalna rekreativno-dobrodelna prireditev, na kateri vsak udeleženec prispeva del štartnine v dobrodelne namene.

Letos bodo organizatorji zbrana sredstva namenili Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana. V preteklih petih letih se je vpis v vrtec, osnovno šolo in srednjo šolo zelo povečal, tako da je zdaj skupaj vpisanih že 330 otrok. Z zbranimi sredstvi bomo pomagali opremiti novo učilnico, tako da bi vrtičkarjem, osnovnošolcem in srednješolcem omogočili dostojne učne razmere.

Aviratek | Foto:

Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični, organizator Avirateka, skupaj z Občino Ivančna Gorica organizira že šesti tradicionalni Aviratek. Udeleženci organiziranega teka z ovirami bodo morali na razdalji osmih kilometrov premagati 20 pristnih in zanimivih ovir, postavljenih na poljskih in gozdnih poteh v okolici Šentvida pri Stični. Dogodek je namenjen odraslim in polnoletnim osebam, za najmlajše pa bo organiziran Mini Aviratek s tremi prilagojenimi poligoni v dolžini 300 metrov, 600 metrov in tri kilometre. Dogodek Aviratek združuje druženje, pristno pustolovščino in dobrodelnost.

Dobra vaga v nebesa pomaga

V okviru dogodka bo potekala tudi dobrodelna dražba, na kateri se bodo udeleženci lahko potegovali za dres našega izvrstnega kolesarja Primoža Rogliča. Letošnji dogodek podpirajo tudi slovenski skakalci in letalci, natančneje Robert Kranjec, Peter Prevc in Jurij Tepeš.

Povabite svoje prijatelje, sodelavce na teambuilding ali poslovne partnerje na najzabavnejši septembrski izziv za telo in duha. Skupaj se lahko preizkusite v skupinskem premagovanju ovir in lastnih meja.

Za vse tiste, ki niste Dolenjci in se sprašujete o pomenu imena dogodka - avira v kleni dolenjščini pomeni ovira, oblak je ablak, rjava je arjava, tek čez ovire pa aviratek.

Aviratek vas bo prerodil

Čaka vas organiziran tek z ovirami, na razdalji osmih kilometrov pa bo treba premagati 20 pristnih ovir. Premagati sebe in svoje strahove. Si pri tem pomagati, sodelovati. Aviratek 2018 ponuja več mogočih načinov udejstvovanja. Tečeš lahko sam/-a ali pa v ekipi, sestavljeni iz treh ali več članov. Delimo sicer se, podobno kot v naravi: na ženske in moške. Mešane ekipe bodo dobile oznako moške ekipe. Prijavijo se lahko vse polnoletne osebe, mlajši od 18 let (in hkrati starejši od 15 let) pa le z dovoljenjem staršev ali skrbnikov. Za otroke in mladino smo organizirali Mini Aviratek.

Aviratek | Foto:

Mini Aviratek

Zavedamo se, da otroci obožujejo tek in različne ovire, zato tudi Mini Aviratek 2018 ne bo manjkal. Tako kot bodo najmlajši navijali za vas, boste tudi vi lahko navijali zanje. Začetek Mini Avirateka bo predvidoma ob 14.30 oz. takoj po končani prireditvi za odrasle. V ciljnem prostoru na travniku bo urejen poligon Mini Avirateka za otroke in mladino. Za najmlajše bo organiziran Mini Aviratek s tremi prilagojenimi poligoni v dolžini 300 metrov, 600 metrov in tri kilometre z od petimi do dvanajstimi ovirami.

Aviratek ni tekmovanje

Organizatorji spodbujajo ekipno sodelovanje in druženje. Časa ne merijo. Lahko greste počasi in hodite. Aviratek je primeren rekreacijski dogodek tudi za fizično slabo pripravljene udeležence. Prav tako se ne beležijo uspešno premagane ovire. Mirno lahko kakšno izpustite. Ni treba biti vrhunski športnik, če želite sodelovati na dogodku. Pravzaprav je zasnovan tako, da ga lahko premagate tudi z berglami.

Fotogalerija
1 / 10

Kaj dobite za plačano štartnino?

Pristno dolenjsko pustolovščino pri (nezahtevnem) premagovanju "avir", topel občutek pri srcu zaradi prispevka k dobrodelnemu namenu, krepko malico in pijačo, majico Aviratek s patentirano packo, priznanje za hvaljenje pred vnuki in veliko zanimive pustolovske vsebine za deljenje s svojimi prijatelji, sodelavci ...

Organizatorji so poskrbeli, da bo zabavno tudi po Avirateku. Po koncu teka in dobrodelne dražbe so namreč pripravili še Oktoberfejs, na katerem se boste ob dobri pijači in jedači zabavali tudi ob ritmih ansambla Pogum.

Prijave na tek s premagovanjem zanimivih ovir lahko udeleženci opravijo na spletni strani www.aviratek.si.

Naročnik oglasne vsebine je ECETERA D.O.O.

Ne spreglejte