Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2020,
20.08

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Senijad Ibričić Berat Bečiri NK Domžale NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 12. 6. 2020, 20.08

3 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Domžale

Ibričić rešil Domžale, boj za osmo mesto se nadaljuje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Triglav, NK Domžale, prva liga Telekom Slovenije | Triglav in Domžale sta se razšla z delitvijo točk. | Foto Grega Valančič/Sportida

Triglav in Domžale sta se razšla z delitvijo točk.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši kranjskega Triglava in Domžal so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Domžale, Maribor
Sportal Maribor po zanesljivi zmagi zmanjšal zaostanek za Olimpijo #video

Obračun Kranjčanov in Domžalčanov, ki jih je pred tem na osmem in devetem mestu ločila le točka, se je končal z delitvijo plena, pa čeprav so imeli domači še v 86. minuti vodstvo in igralca več. So pa oboji prekinili niz treh porazov ter bodo tudi po tem krogu ostali v istem delu lestvice.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, pri čemer so Domžalčani, ki so pogrešali kaznovanega Nikolo Vujadinovića, pokazali več konkretnosti, ki pa jim ni prinesla kakšne resnejše priložnosti, eden bolj nevarnih poskusov je bil tisti Senijada Ibričića s 25 metrov v 21. minuti, ko je žogo poslal mimo vrat.

Triglav povedel, Ibričić za izenačenje

Triglavani, ki so tekmo začeli brez kapetana Luke Majcna, niso niti enkrat ogrozili Ajdina Mulalića med vratnicama domžalskih vrat. Imeli so več žogo v svojih nogah, a niso sprožili niti enega strela, na drugi strani gosti le dva. So pa domači povedli kmalu v drugem polčasu. Po podaji Erika Glihe z leve strani je Matej Podlogar nespretno sprejel žogo, odbila se je do Berata Becirija, ki jo je nato v 50. minuti potisnil v mrežo.

V 61. minuti so nase vendarle opozorili tudi gosti, Janez Pišek je prišel do strela iz bližine, a je bil na mestu Jalen Arko. Sledilo je še nekaj polpriložnosti na drugi strani, v 70. minuti pa je v igro le vstopil tudi Majcen pri domačih. Tudi Domžalčani so osvežili ekipo, a v 77. minuti ostali le z deseterico na igrišču, saj je bil zaradi prekrška nad Arminom Ćerimagićem izključen Sven Šoštarič Karić. Kljub temu so se trudili, da bi prišli vsaj do točke in v 86. minuti so le prišli do izenačujočega zadetka. Takrat je Senijad Ibričič zadel z nizkim prostim strelom z roba kazenskega prostora.

Triglav bo v 28. krogu v četrtek gostil Maribor, Domžale pa bodo dan prej gostovale v Velenju.

Fotogalerija s tekme Triglav : Domžale, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 32

Triglav : Domžale 1:1 (0:0)

Športni center, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Gabrovec in Benc.

Strelca: 1:0 Beciri (50.), 1:1 Ibričić (86.).

Triglav: Arko, Milanović, R. Wilmots, Kumer, Mertelj, Ćerimagić, Gliha, Rogelj (od 83. Arh Česen), Janković (od 70. Majcen), Mlakar (od 63. Udovič), Beciri (od 83. Petric).

Domžale: Mulalić, Podlogar (od 73. Vuklišević), Šoštarič Karić, Ilić, Fink, Husmani (od 63. Lazarević), Pišek, Ibričić, Svetlin (od 73. Vuk), Jakupović (od 80. Žinič), Sikimić (od 80. Mavretič).

Rumeni kartoni: Milanović, Mlakar; Pišek.
Rdeči karton: Šoštarič Karić (77.).

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Kranju. Ekipi sta se razšli z delitvijo točk.

GOOOL! Pa so do zadetka prišli tudi domžalski nogometaši. V 86. minuti je z neposrednim natančnim strelom s prostega strela izid na 1:1 poravnal Senijad Ibričić.

Video: gol Domžal:

77. minuta: nov udarec za Domžale. Zaradi ostrega prekrška nad Arminom Čerimagićem je rdeči karton prejel Sven Šoštarič Karić. Domžalčani tako nadaljujejo le z desetimi igralci. Tudi prejšnji krog proti Mariboru so Domžalčani končali le z desetimi nogometaši, saj je bil izključen Nikola Vujadinović.

Video: rdeči karton za Domžale:

61. minuta: zdaj so se v prvi pravi priložnosti znašli tudi nogometaši Domžal. Po predložku Senijada Ibričića je po napaki obrambe Triglava do žoge prišel Matej Podloga, ki je žogo podaljšal do Janeza Piška. Ta je močno udaril proti vratom, a je v vratih domače ekipe odlično posredoval Jalen Arko.

Video: obramba Arka:

GOOOL! Pa smo dočakali prvi gol v Kranju! Domači so v 50. minuti v prvi priložnosti prišli do zadetka. Predložek pred vrata Domžal je poslal Erik Gliha, nespretno je posredoval Matej Podlogar. Napako domžalskega napadalca pa je spretno kaznoval Berat Bečiri.

Video: gol Bečirija:

Začetek drugega polčasa. Brez sprememb v postavah obeh ekip.

Konec prvega polčasa v Kranju. Prvih 45 je minilo brez zadetka in brez resnih priložnosti. Ekipi nista niti enkrat sprožili v okvir vrat nasprotnika.

Za nami je 15 minut tekme med Triglavom in Domžalami. Zaenkrat še brez prave priložnosti na obeh straneh.

Začetek tekme v Kranju. S sredine so krenili domači nogometaši. Tako kot v prejšnjem krogu, tudi tokrat na tribunah ni navijačev.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Prvoligaška karavana se bo najprej ustavila v Kranju. V derbiju začelja se bosta pomerila kluba, ki letos praznujeta 100-letnico, a se še ne moreta pohvaliti z zagotovljenim obstankom v druščini najboljših. Čeprav so gorenjski orli sprva nameravali gostiti tekmece na Brdu pri Kranju, nato pa se je omenjala tudi možnost selitve v Novo Gorico, le ostajajo doma. Kljub nadaljevanju gradbenih del na atletski stezi.

 

To bi jim bilo lahko na zelo pomembnem srečanju, neposrednem obračunu za osmo mesto, v veliko pomoč proti Domžalam, ki jim gre v tej sezoni marsikaj narobe. "Vemo, da Domžale niso slaba ekipa. Spoštujemo jih, a poznamo tudi svojo kakovost," pred dvobojem razmišlja Reno Wilmots, eden izmed dveh belgijskih legionarjev na Gorenjskem.

Rumeni družini ne bo mogel pomagati Nikola Vujadinović, osmoljenec zadnjega srečanja z Mariborom, na katerem je Domžalam kazalo imenitno vse do 78. minute, ko je moral Srb predčasno z igrišča. Domžalčani letos sploh še niso zmagali, na lestvici pa zasedajo zelo nevarno deveto mesto, ki ponuja nastop v dodatnih kvalifikacijah in dve zahtevni tekmi proti Gorici.

"Do krize prihaja vsepovsod. Pomembno je le, kako gremo skozi njo ter ali imamo potrebno energijo, upanje in motivacijo," sporoča kapetan Domžal Senijad Ibričić. Prepričan je, da imajo Domžalčani vsega naštetega več kot dovolj. Neposredni obračun za osmo mesto se bo začel ob 18. uri s prenosom na Planet 2.

 

Ne spreglejte