Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2019,
20.08

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Rudar Velenje

Nedelja, 25. 8. 2019, 20.08

4 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Tabor

Srbski veteran ustavil Rudar, ki še kar čaka na prvo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Predrag Sikimić | Predrag Sikimić je bil spet junak sežanskega Tabora. | Foto Grega Valančič/Sportida

Predrag Sikimić je bil spet junak sežanskega Tabora.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Rudarja in Cherrybox 24 Tabor Sežane so se v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Aluminij veselje
Sportal Aluminij skočil na vrh. Kalvarija Domžal se nadaljuje, lahko pa bi bilo še slabše.

Nogometaši Sežane so v prejšnjem krogu zmagali doma proti Triglavu, Velenjčani pa so morali v gosteh priznati premoč Muri.

Tabor in Rudar sta si nazadnje stala nasproti v sezoni 2017/18, ko sta se srečala v prvem krogu pokala Slovenije. Takrat so za favorite veljali Velenjčani, a so jih Sežančani presenetili in nadigrali s 3:1. Tokrat sta si moštvi razdelili točke.

Na začetku tekme je rahlo pobudo prevzel Rudar, ob koncu šeste minute je do priložnosti prišel Dominik Radić, v 11. minuti pa so do prve priložnosti preko zelo dejavnega Predraga Sikimića prišli Sežančani.

Osem minut pozneje se je prvič zatresla mreža, ko je Borna Petrović s prvencem razveselil domače navijače. David Hrubik mu je podal s svoje polovice igrišča, Petrović se je izognil prepovedanemu položaju in žogo v lobu poslal čez vratarja Ariana Renerja.

V nadaljevanju tekme velja omeniti prosti strel Sežančanov v 32. minuti z roba kazenskega prostora, ko je pred tem Dominik Radić nepravilno oviral Dominika Mihaljevića. Prosti strel je izvedel Mario Babić, a je žoga zletela čez gol domačih. So pa gostje do izenačenja izida prišli v 40. minuti, ko je z leve strani v sredino podal Stjepan Babić. Na pravem mestu je bil 36-letni Sikimić, ki mu ni bilo težko doseči še petega gola v sezoni, s čimer je sam zavzel vrh lestvice strelcev.

Rudar tudi po sedmi odigrani tekmi čaka na prvo prvenstveno zmago sezone. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rudar tudi po sedmi odigrani tekmi čaka na prvo prvenstveno zmago sezone. Foto: Grega Valančič/Sportida

V 52. minuti je imel Radić priložnost, da domače moštvo ponovno povede v vodstvo, a je bil Rener zbran. Vratar Sežane je bil nemočen pet minut pozneje. Rijad Kobiljar je z žogo stekel v kazenski prostor, podal na desno do Josipa Filipovića, ta pa je potem nesebično podal nazaj v sredino Kobiljarju, ki je prišel do drugega prvenstvenega zadetka.

Kobiljar je po polprotinapadu v 60. minuti prišel še do strela z roba kazenskega prostora, a je žoga zletela čez vrata nasprotnika. Lepo priložnost za izenačenje so si gostje priigrali v 70. minuti po kotu, ko je do strela z nekaj metrov prišel Lazar Milošev, a je bil malo nespreten.

V nadaljevanju so domači v razmiku nekaj minut (73. in 76.) prišli do treh priložnosti, a ostalo je pri 2:1. Naprej je Krefl po prostem strelu zadel vratnico, po odbiti žogi je priložnost v isti akciji zapravil Milan Tučić, potem pa je še Kobiljar streljal prek gola.

Sežančani se niso predali, za kar so bili nagrajeni v 81. minuti. Ivor Horvat je z desne podal v sredino, kjer domača obramba ni najbolje posredovala in Sikimić je zadel še šestič v sezoni ter tako svojemu moštvo priigral prvi letošnji remi. Rudar je še četrtič letos remiziral in ostaja brez zmage.

V prihodnjem krogu, v soboto, bo Sežana gostila Olimpijo, Velenje pa bo dan pozneje gostovalo pri Celju.

Rudar : Tabor 2:2 (1:1)

Stadion ob jezeru, sodniki: Vinčić, Skok, Friš.

Strelci: 1:0 Petrović (19.), 1:1 Sikimić (40.), 2:1 Kobiljar (57.), 2:2 Sikimić (81.).

Rudar Velenje: Stopajnik, Vošnjak, Filipović, Hrubik, Trifković, Črnčič (Lovenjak od 72.), Krefl, Kobiljar, Petrovic (Pljava od 83.), Kitek (Pljava od 55.), Radić.
CB 24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Azinović, Zebić, Horvat (Salkić od 85.) , S. Babić, Mihaljević (Sever od 75.), M. Babić, Milošev (Stevanović od 72.), Sikimić, Bongongui.

Rumeni kartoni: Radić, Kitek, Mihaljević.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Velenjčani tudi po sedmi tekmi ostajajo brez zmage, medtem ko je Tabor prišel do prve gostujoče točke.

VIDEO: drugi gol Predraga Sikimića:


GOOOL! V 82. minuti še šesti prvenstveni gol Predraga Sikimića, ki je poravnal na 2:2.

76. minuta: pa še ena priložnost za Rudar. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Rijad Kobiljar, a meril čez gol.

VIDEO: vratnica Aljaža Krefla:


73. minuta: velika priložnost za Rudar. Po prostem strelu je Aljaž Krefl zadel vratnico, potem pa je po odbiti žogi priložnost zapravil še Milan Tučić.

70. minuta:
zdaj so imeli gostje veliko priložnost, z nekaj metrov je do strela Srb Lazar Milošev, a se ni najbolj izkazal.

VIDEO: gol Rijada Kobiljarja:

GOOOL! V 57. minuti še drugo vodstvo Rudarja, po lepi akciji z Josipom Filipovićem je zadel Rijad Kobiljar.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!
Kaj nas na Štadionu ob jezeru čaka v drugih 45 minutah?

POLČAS! V prvem delu igre smo videli dva zadetka, po enega na vsaki strani. Kako bo v drugem delu igre?

VIDEO: gol Predraga Sikimića:


GOOOL! Izenačenje v Velenju. V 40. minuti je na 1:1 poravnal 36-letni srbski napadalec Predrag Sikimić, za katerega je bil to že peti prvenstveni gol sezone. Po njem je zdaj sam na vrhu lestvice strelcev.

VIDEO: gol Borne Petrovića:

GOOOL! V prvem delu tekme ni bilo prav veliko zanimivega dogajanja v Velenju, zdaj pa je Rudar prišel do vodstva. Knape je v vodstvo v 19. minuti popeljal Borna Petrović.

ZAČETEK TEKME! Po številnih golih, ki so jih videli v Kranju, kjer so Celjani Triglav razbili kar s 6:0, smo se preselili v Velenje, kjer domači Rudar gosti novinca v ligi Tabor iz Sežane in v sedmem poizkusu lovi šele prvo zmago v novi sezoni.
Ne spreglejte