Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2019,
12.20

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Gorica NK Domžale Grega Sorčan

Torek, 25. 6. 2019, 12.20

4 leta, 9 mesecev

Grega Sorčan zapustil Gorico

Nova velika okrepitev Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83
Grega Sorčan | Grega Sorčan bo odslej branil za Domžale. | Foto Žiga Zupan/ Sportida

Grega Sorčan bo odslej branil za Domžale.

Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je v svoje vrste pripeljal odmevno okrepitev. Iz novopečenega drugoligaša Gorice je prišel vratar Grega Sorčan, so sporočili iz domžalskega kluba.

"Vesel sem, da bom odslej branil barve Domžal. Želel sem narediti korak naprej v moji karieri. Menim, da so Domžale pravšnja izbira, saj gre za odličen klub, ki se že vrsto let bori za vrh slovenske lige, uspešne igre pa kaže tudi na evropski ravni. V sezoni, ki je pred nami, nas čaka veliko izzivov, s katerimi se bomo soočili po najboljših močeh. Fantje so me dobro sprejeli, v tem klubu imam veliko prijateljev, z mnogimi se tudi poznam iz različnih reprezentančnih selekcij. Komaj že čakam prve tekme, moja želja pa je klubu vsekakor pomagati do čim boljših rezultatov," je dejal 23-letni Sorčan.

Za Gorico je v štirih sezonah in pol vknjižil 145 uradnih nastopov, še pred tem je nastopal v italijanski mladinski ligi, v kateri je za Chievo odigral 22 tekem. Član vseh mlajših reprezentančnih selekcij Slovenije, v zadnjem obdobju pa tudi članski reprezentant, je kariero sicer začel v kranjskem Triglavu, od koder se je še kot najstnik preselil v italijanski Chievo. V Italiji se je zadržal dve leti, nato pa je postal član Gorice.

"Takoj, ko se je pokazala možnost, da pripeljemo Grego, smo jo zelo resno zagrabili. Razlogov za njegov prihod ni potrebno predstavljati, saj smo pripeljali nogometaša reprezentančnega kalibra, ki je obenem še vedno zelo mlad, a premore tudi veliko izkušenj, saj že vrsto let spada med najboljše slovenske vratarje. Veseli nas, da smo praktično prvič v naši zgodovini v stanju, da za kakšnega igralca slovenske lige plačamo odškodnino, kar vsekakor tudi nakazuje na rast in ambicije kluba. Celotna situacija se je za nas razpletla praktično idealno, tako da smo veseli, da lahko Grego pozdravimo v naši rumeni družini," pa je pojasnil športni direktor Matej Oražem.

Preberite še:

Matej Oražem
Sportal Domžalčani z mladima upoma, odšla Haljeta in Tetičković
Denis Šme
Sportal Olimpija "vrnila" vijolicam za Kronavetra
Bojan Jokić
Sportal Kapetan Slovenije vidi Olimpijo pred Mariborom
Ne spreglejte