Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
29. 10. 2019,
19.31

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Andrej Panadić NK Rudar Velenje

Torek, 29. 10. 2019, 19.31

4 leta, 5 mesecev

Andrej Panadić se je vrnil v Slovenijo

Rudar je dobil še četrtega trenerja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Andrej Panadić | Andrej Panadić se vrača na slovensko prvoligaško sceno. Krškega ni uspel rešiti pred izpadom, bo bolj uspešen z Rudarjem? | Foto Reuters

Andrej Panadić se vrača na slovensko prvoligaško sceno. Krškega ni uspel rešiti pred izpadom, bo bolj uspešen z Rudarjem?

Foto: Reuters

Uresničile so se napovedi o novi trenerski menjavi pri zadnjeuvrščenem slovenskem nogometnem prvoligašu. Na klopi velenjskega Rudarja je Hrvata Nikolo Jaroša nasledil njegov rojak Andrej Panadić.

Sezono je začel Almir Sulejmanović, potem je prišel Janez Žilnik, ki je zdržal vsega pet tekem, nazadnje pa je Rudar vodil Nikola Jaroš, a v šestih tekmah ni zmogel priti do zmage, kar Rudarju v prvenstvu v tej sezoni sploh še ni uspelo. Velenjčani so v 15 prvenstvenih krogih desetkrat izgubili in petkrat remizirali, tako da so s petimi točkami prikovani na zadnje mesto.

Zdaj jih bo skušal iz krize potegniti Andrej Panadić. Hrvat, ki je mnogo večji pečat pustil v vlogi nogometaša kot pa trenerja. V nogometnih čevljih je vrsto let igral za zagrebški Dinamo, tako v bivši prvi jugoslovanski ligi kot tudi v prvi hrvaški ligi, nekaj let pa nastopal tudi za HSV v prvi nemški ligi. Bil je tudi reprezentant nekdanje Jugoslavije. Kot trener se lahko pohvali s trenersko vlogo pri avstrijskem prvoligašu Lasku iz Linza in skromnega hrvaškega prvoligaša Istre, v prejšnji sezoni pa je bil krajši čas tudi trener Krškega, s katerim je izpadel iz prve slovenske lige.

Zdaj bo pred izpadom iz nje skušal rešiti Rudar, a z Velenjčani trenutno še zdaleč ni v dobrem položaju. Najbližji zasledovalec na prvenstveni lestvici ima pred Rudarjem kar osem točk prednosti, tako da Velenjčane čaka precej zahtevno delo. Zanimivo, da jim gre v pokalu precej bolje in imajo lepe možnosti, da se uvrstijo v polfinale. V četrtfinalu so namreč na prvi tekmi v Lendavi proti tamkajšnjemu drugoligašu Nafti izgubili z 1:2. Že v sredo bodo imeli priložnost, da zmagajo in se uvrstijo med najboljše štiri.

Iz Rudarja so sporočili še eno kadrovsko spremembo. Vodenje mladinske šole je postal nekdanji trener Olimpije Robert Pevnik.

Mura, Triglav
Sportal Mura po preobratu še poglobila krizo Rudarja #video
Mura Domžale Prva Liga Telekom Slovenije
Sportal Drama na Fazaneriji, Mura napredovala po 11-metrovkah
Ne spreglejte