Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 1. 2019,
1.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije Rok Elsner Oman

Nedelja, 13. 1. 2019, 1.20

5 let, 3 mesece

Rok Elsner zapustil kranjski Triglav

Elsner odhaja k bogatim Arabcem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Rok Elsner | Rok Elsner odhaja v Oman. | Foto Vid Ponikvar

Rok Elsner odhaja v Oman.

Foto: Vid Ponikvar

Izkušeni slovenski branilec Rok Elsner je zapustil kranjski Triglav. Preselil se je na Arabski polotok, kjer bo branil barve Al-Nasra v Omanu. Za predstavnika znamenite slovenske nogometne dinastije to ne bo prvi postanek v tem delu Azije. Pred slabim desetletjem je bil za kratko obdobje v Kuvajtu.

Ljubljančan je po slabem letu zapustil gorenjsko prestolnico. Rok Elsner se je Triglavu pridružil februarja lani, nato v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral 32 tekem in se enkrat vpisal med strelce. Pozimi se je odločil za spremembo. V nogometno leto 2019 bo vstopil v bogati arabski državi Omanu, kjer bo nosil dres kluba Al-Nasr.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Elsner: Priložnost za korak naprej

"Iskreno bi se zahvalil prav vsem v klubu, od vsega začetka so me nadvse lepo sprejeli, vladalo je pozitivno vzdušje in tudi zdaj je  tako. Hvaležen sem predsedniku kluba, športnemu direktorju, trenerju in seveda izjemnim soigralcem, leto dni v Triglavu je bila enkratna izkušnja in kot tako jo bom ohranil v spominu. Ekipi želim ogromno uspeha, obstanek v ligi, celo, da sezono zaključi na mestih proti sredini tabele, klubu pa, da uresniči vizijo in postane stabilen prvoligaš. Nogometašem želim, da se izognejo poškodbam, trenerju pa ogromno izkušenj in izpolnjenih ciljev. Star bom 33 let, začutil sem, da je to priložnost za korak naprej v karieri. Arabske države že poznam, s tem ne bo težav in to priložnost sem moral izkoristiti," je za klubsko stran povedal Elsner, ki bo čez dva tedna dopolnil 33 let.

Pri Al-Nasru bo njegov trener Hrvat Marinko Koljanin, tudi nekdanji trener Salzburga, LASK Linza in Rijeke.

Pestra klubska kariera mlajšega izmed bratov Elsner

Rok Elsner na pripravah članske izbrane vrste. | Foto: Vid Ponikvar Rok Elsner na pripravah članske izbrane vrste. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji mladinec francoskega prvoligaša Nice je v karieri zamenjal kar 16 klubov. Izkušnje je nabiral v številnih državah. V tujini je igral v Franciji (Nice), kjer je tudi preživel mladost, Nemčiji (Wehen Wiesbaden in Energie Cottbus), Katarju (Al-Arabi), na Norveškem (Haugesund), na Poljskem (Slask Vroclav in Olimpia Grudziadz), Grčiji (Aris Solun), na Kitajskem (Hunan Billows), v BiH (Željezničar Sarajevo), v Sloveniji pa za Interblock, Domžale in kranjski Triglav, s katerim je v jesenskem delu osvojil predzadnje mesto.

Pred šestimi leti, ko je pomagal Slasku do naslova poljskega prvaka, je bil v tako dobri formi, da si je prislužil tudi reprezentančni vpoklic. Njegov starejši brat Luka Elsner v tej sezoni vodi belgijskega drugoligaša Union St. Gilloise, s katerim se poteguje za napredovanje, v pokalu pa se je senzacionalno prebil med najboljše štiri.

Matjaž Kek
Sportal Kek izbral seznam, na katerem mrgoli novincev

Brkić: Vrata Triglava mu bodo vedno odprta

Siniša Brkić želi Roku Elsnerju vse najboljše v prihodnje. | Foto: Vid Ponikvar Siniša Brkić želi Roku Elsnerju vse najboljše v prihodnje. Foto: Vid Ponikvar V Kranju je imel zelo pomembno vlogo v zadnji vrsti. "Roku se v imenu kluba zahvaljujem za vse, kar je storil v obdobju v bordo-belem dresu. Je vzoren profesionalec in je storil vse, kar smo se dogovorili. Igral je nadvse pomembno vlogo pri obstanku v ligi v minuli sezoni, vselej pa je bil zgled mlajšim tako na terenu kot ob njem. Čestitam mu za prestop, ob tem so zadovoljne vse vpletene strani, je pa to nov primer preostalim, da se s pravim odnosom in dobrimi igrami lahko v Triglavu stori velik korak v tujino. Želimo mu vse najboljše v prihodnje in vrata našega kluba mu bodo vselej odprta," je ob prestopu dejal športni direktor Siniša Brkić.

Ne spreglejte