Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
14. 10. 2020,
13.42

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Mihael Bukovec Robert Koren Druga liga NK Fužinar

Sreda, 14. 10. 2020, 13.42

3 leta, 6 mesecev

Robert Koren v novi vlogi

Robert Koren novi trener Fužinarja, že peta trenerska menjava v 2. SNL

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Robert Koren, NK Fužinar | Robert Koren je postal novi trener drugoligaškega kluba Fužinar. Prvič bo na delu v soboto proti Dekanom, | Foto NK Fužinar

Robert Koren je postal novi trener drugoligaškega kluba Fužinar. Prvič bo na delu v soboto proti Dekanom,

Foto: NK Fužinar

V drugi nogometni ligi se je zgodila nova trenerska menjava, že peta v tej sezoni. Fužinar se je poslovil od prekmurskega stratega Mihaela Bukovca, nasledil pa ga ni nihče drug kot nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren. Korošcu se je tako uresničila želja, saj je po nedavnem odhodu iz Celja izrazil cilj, da bi izkusil delo samostojnega trenerja. Vzporedno z obveznostmi v Ravnah bo pomagal tudi selektorju mlade izbrane vrste Primožu Glihi.

Robert Koren
Sportal Legendarni kapetan pojasnil, zakaj ni več zdržal v Celju

''Verjamem, da bo v prihodnje prišla kakšna priložnost za glavnega trenerja. Zanimajo me zanimive zgodbe, kak dolgoročen projekt, pri katerem mi je povsem vseeno, ali sem glavni trener ali pomočnik,'' je naznanil Robert Koren, ki je v začetku septembra prenehal sodelovati s celjskim klubom, kjer je pomagal strokovnemu vodstvu, nov izziv pa je našel v mladi reprezentanci. Postal je eden izmed treh pomočnikov selektorja Primoža Glihe, danes pa je uradno postal še novi trener Fužinarja, s čimer se mu je uresničila želja, da bi se v karieri preizkusil tudi kot samostojni trener. Pogodbo s koroškim klubom je sklenil za štiri leta.

"Včeraj smo končali zelo uspešno zgodbo, ampak danes je nov list. Po mojem mnenju gre za zgodovinski trenutek za mesto Ravne in za Fužinarja. Veseli me, da se je takšna nogometna osebnost, kot je Robert Koren, ki je eden od najpomembnejših posameznikov v slovenskem nogometu, pridružil klubu," je ob podpisu pogodbe povedal predsednika kluba, Peter Stočko. "Po pogovoru z Robertom sem spoznal, da ni naključje, da je bil tako uspešen kot igralec, kajti njegove želje, strast in tudi načrti na področju trenerskega poklica so na enaki, torej zelo visoki ravni. Vesel sem, da je prepoznal NK Fužinar kot zgodbo, v kateri lahko tudi sam napreduje in z nami doseže visoke cilje, ki smo si jih zastavili za prihodnja leta," je še dodal Stočko.

Robert Koren v novi vlogi | Foto: NK Fužinar Robert Koren v novi vlogi Foto: NK Fužinar

Korak za korakom

Navdušenja ob podpisu pogodbe pa ni skrival niti Koren. "Z vodstvom kluba smo se hitro ujeli. V samem projektu, ki so mi ga predstavili, je zelo pomembna tudi dolgoročnost, saj me dolgoročni in perspektivni projekti vedno zanimajo," je začel Koren. "Z vodstvom kluba smo se hitro ujeli in se dogovorili o nekaterih stvareh. Čaka nas veliko dela. Ekipa, ki je bila prisotna do zdaj, je delala zelo dobro, seveda pa bi radi vse skupaj dvignili na še višjo raven. Moje glavno delo je na igrišču s fanti in komaj čakam na prvi trening. Seveda pa bom pomagal, da bomo kadrovali čim bolj racionalno in čim pravilneje. Poleg tega bom bedel tudi nad trenerji v nogometni šoli, tako da me bodo tudi mlajše selekcije veliko videvale na igrišču. Moje vodilo je že od nekdaj: red, disciplina in trdo delo. To bomo vcepili fantom v prvi ekipi in tudi preostalim članom kluba. Članska ekipa je svojevrstno ogledalo vsega kluba," je prepričan Koren, ki verjame v zgodbo s klubom.

"Šli bomo korak za korakom. Verjamem v zgodbo in v to, da bomo pri uresničitvi načrtov na koncu uspešni. Imam odlične informacije o delovanju članske ekipe in tudi vseh preostalih selekcij kluba. Kar nekaj tekem Fužinarja sem spremljal tudi osebno. Ne nazadnje sem Korošec in se tako tudi počutim, zato sem vesel, da sem postal del kluba NK Fužinar. Igrišče bo tisto, ki bo odgovorilo," je še povedal nekdanji slovenski kapetan.

Prvič na delu proti Dekanom

Robert Koren je v prejšnji sezoni nabiral trenerske izkušnje pri prvaku NK Celje. | Foto: Vid Ponikvar Robert Koren je v prejšnji sezoni nabiral trenerske izkušnje pri prvaku NK Celje. Foto: Vid Ponikvar Po končani igralski poti je prve trenerske izkušnje nabiral z mlajšimi nogometaši Dravograda, v prejšnji sezoni se je pridružil Celju in mu pomagal do zgodovinskega naslova državnega prvaka, zdaj bo v drugi ligi pomagal ''koroškim sosedom'' z Raven, kjer je nasledil Mihaela Bukovca.

Poleg novega trenerja pa se je pri Fužinarju zgodila tudi sprememba na mestu športnega direktorja, ki ga po novem zaseda Janko Pešl. "Da bomo lahko dosegli vse svoje cilje, se moramo še dodatno dvigniti na organizacijski ravni. Zastavljenih imamo kar nekaj infrastrukturnih projektov. Projekt gradnje nove tribune je že v teku in se dela začnejo prihodnji teden. V načrtu imamo tudi ureditev novega igrišča z umetno travo. V bližnji prihodnosti pa nameravamo začeti projekt nogometne akademije," je svoje želje napovedal Pešl.

Fužinar v tej sezoni po 11. krogu na lestvici zaseda deveto mesto, za vodilnimi Radomljami pa zaostaja 16 točk. Koren bo v novi vlogi debitiral v soboto, ko bo na Koroškem gostoval Jadran Dekani, v naslednjem krogu pa ga čaka velik izziv, gostovanje pri vodilnih Radomljah.

Nafta Radomlje
Sportal Radomlje do desete zmage, Krka in Šmartno ostala brez tekme

To je že peta trenerska sprememba v drugi ligi v tej sezoni. Pred Fužinarjem so trenerja menjali tudi v Šmartnem (odhod Ramiza Smajlovića), Krškem (Iztok Kapušin), Brdih (Vlado Badžim) in na Ptuju pri Dravi (Viktor Trenevski).

Trenutni trenerji drugoligaških klubov:

Beltinci – Radovan Karanović
Bilje – Marin Mikac
Brda – Amir Botonjić
Brežice – Rok Zorko
Drava Ptuj – Jure Arsič
Fužinar – Robert Koren
Jadran Dekani – Alen Šćulac
Krka – Zoran Zeljković
Krško – Damijan Romih
Nafta – Dejan Dončić
Primorje – Andrej Komac
Radomlje – Oskar Drobne
Roltek Dob – Simon Sešlar
Rudar Velenje – Almir Sulejmanović
Šmartno – Igor Fenko
Triglav – Damjan Gajser

Ne spreglejte