Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 8. 2019,
12.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije Safet Hadžić Luka Štor Nejc Vidmar

Nedelja, 18. 8. 2019, 12.00

4 leta, 8 mesecev

Derbi za vrh: tabor Olimpije

Safet Hadžić ostaja hladen: Očitno bo že res #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

2

Safet Hadžić | Trener Olimpije Safet Hadžić tudi po izjemnih predstavah ostaja skromen. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Trener Olimpije Safet Hadžić tudi po izjemnih predstavah ostaja skromen.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Čeprav v Prvi Ligi Telekom Slovenije za tisti res pravi derbi velja le obračun med Olimpijo in Mariborom, se po veliki krizi Štajercev in pogledu na lestvico vse skupaj spreminja. V 6. krogu bo daleč največ pozornosti požel, verjeli ali ne, obračun v Kidričevem, kjer bo Aluminij lovil zmago in vrh lestvice, Ljubljančani pa želijo z zmago iz boja za naslov vreči branilce naslova. Olimpija bi v primeru novih treh točk Mariboru pobegnila že za neverjetnih 10 točk. 

Olimpija je v prvih petih tekmah dosegla kar 13 zadetkov, skoraj tri na tekmo, v napad pa bodo zmaji krenili tudi nocoj proti Aluminiju, ki je v prvih petih tekmah prejel le dva zadetka. "Vsak ima svojo filozofijo, mi bomo igrali tako, kot smo do zdaj, torej igrali za navijače in skušali doseči gol več od nasprotnika," jasno pove še vedno zelo skromni trener Olimpije Safet Hadžić, ki ob vseh hvalnicah le skomigne.

"Če nas hvalite vi in navijači, bo že res, kar kaže na to, da delamo dobro," v svojem slogu odvrne Hadžić, medtem pa prednost pred konkurenco le raste in raste. V primeru zmage bi imeli pred drugouvrščenim Aluminijem že pet točk več, pred Mariborčani pa že deset.

Prispevek novinarja Planeta Roka Kovačiča:

Napadalen način igre Olimpije pomeni več dela za vratarja Nejca Vidmarja. "V to smer gre nogomet, tudi od navijačev smo dobili le pozitivne vtise. Za vratarje to pomeni več dela, a nič hudega," z nasmehom na obrazu pove vratar Olimpije.

Zmaji v Kidričevo odhajajo po zmago, a na zadnjih dveh gostovanjih v sklopu prve slovenske lige so ostali praznih rok. Spomin na poraz z 0:1 in še posebej tisti z 2:6 je še kako živ. "Na zadnjih dveh gostovanjih nismo bili pravi, treba bo popraviti določene stvari. V Kidričevo odhajamo po zmago, vemo pa, da nas bo pričakala maksimalno motivirana ekipa," dodaja Vidmar.

Nejc Vidmar ima ob načinu igranja Olimpije več dela kot sicer, a si s tem glave ne beli preveč. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nejc Vidmar ima ob načinu igranja Olimpije več dela kot sicer, a si s tem glave ne beli preveč. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Aluminij je pred dnevi ostal brez prvega strelca Luke Štora, ki je odšel v drugo nemško ligo. Ena nevarnost manj za vrata zmajev. "Vesel sem za vsakega, ki gre iz slovenske lige na bolje. Če to pomeni, da bo nasprotnik manj nevaren v napadu, še toliko bolje," je še izgubo strelca štirih zadetkov od šestih Aluminija v tej sezoni pokomentiral Vidmar.

Kako se bo končal derbi za vrh lestvice, si lahko ob 20. uri v neposrednem prenosu ogledate na Planetu.

Preberite še:

Darko Milanič
Sportal Huda kriza Milaničevega Maribora: slabše kot letos v 29 letih še ni začel
NK Aluminij NK Olimpija
Sportal Olimpija padla v Kidričevem, senzacionalni Aluminij je skočil na vrh #video
Sportal Po rekordnem prestopu jih oblegajo agenti in igralci, a ne bodo hiteli #video
Ne spreglejte