Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 12. 2019,
15.00

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Celje

Sreda, 4. 12. 2019, 15.00

4 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Tabor : Celje

Celjska rapsodija na Krasu na hrvaški pogon #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Dario Vizinger Celje Mitja Lotrič | Celjani so osvojili kraško nogometno trdnjavo v Sežani. | Foto Vid Ponikvar

Celjani so osvojili kraško nogometno trdnjavo v Sežani.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 20. in zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom izgubili proti Celju z 0:4 (0:2). Kraševci v svoji - tokrat vetrovni - Sežani jeseni niso bili prav gostoljubni, saj sta tam slavila le Aluminij in Olimpija, zadnji poraz na stadionu Rajka Štolfe pa so doživeli konec avgusta. Toda tokrat so brez pomoči kaznovanih Rodrigueja Bongonguija in Dominika Mihaljevića le naleteli na premočnega tekmeca.

Mura Bravo
Sportal Bravo pokvaril načrte Muri, 1. SNL se vrača 22. februarja! #video

CB 24 Tabor Sežana : Celje 0:4 (0:2)

Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Matković, Praprotnik in Pospeh.
Strelci: 0:1 Vizinger (23.), 0:2 Božić (43.), 0:3 Božić (65.), 0:4 Lotrič (89.).

CB 24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Nemanič, Azinović, Salkić (od 56. Horvat), S. Babić (od 74. Stevanović), Krivičić, Stančič (od 46. Sever), M. Babić, Milošev, Sikimić.
Celje: Rozman, Vidmajer (od 90. Džumhur), Ćalušić, Stojinović, Zaletel, R. Štraus, Benedičič (od 86. Štravs), Lotrič, Kerin, Božić, Vizinger (od 90. Štusej).

Rumeni kartoni: Stančič, Milošev, Azinović; R. Štraus, Vidmajer.
Rdeči karton: /.

Celjani, ki so bili brez "kartoniranih" Karla Plantaka in Jureta Travnerja, so s konkretnejšo in agresivnejšo igro že v prvem polčasu prišli do prednosti, ki je bila dovolj za deveto zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na četrto mesto. Tabor ostaja osmi.

Celjani zadeli dvakrat v prvem ...

Uvod prvega polčasa je minil brez pravih priložnosti, Celjani pa so povedli iz prve prave. V 23. minuti je po kotu z desne strani Josip Ćalušić žogo podaljšal proti drugi vratnici, kjer je bil Dario Vizinger, ki je kljub ne najbolj posrečenemu strelu vendarle dosegel svoj 13. zadetek v sezoni za vodstvo z 1:0 in drugo mesto na lestvici strelcev.

Zadetek Daria Vizingerja:

Le malce zatem je Rok Štraus s strelom malce izven kazenskega prostora zatresel prečko domačih vrat, v 28. minuti je s 13 metrov poskusil še Mitja Lotrič, a je žogo končala v naročju Ariana Renerja.

Zato pa so izbranci Dušana Kosića podvojili prednost v 43. minuti. Najprej je Lotrič povsem neoviran streljal z 20 metrov in zadel vratnico, odbito žogo pa je v prazno mrežo pospravil Ivan Božić.

Vrhunci dvoboja v Sežani:

... in še dvakrat v drugem polčasu

V 50. minuti so imeli prvo resnejšo priložnost na tekmi tudi Kraševci, po podaji z desne strani pa je z glavo pred vrati za malo zgrešil Lazar Milošev. Na drugi strani je malce pozneje od daleč sprožil Luka Kerin, a je žoga končala malo mimo vrat Tabora.

V 65. minuti so gosti potrdili zmago. Lotrič je odvzel žogo tekmecem, jo nato tik pred kazenskim prostorom oddal na svojo levo do Vizingerja, ta pa jo je vrnil pred vrata, kjer jo je Božić le še potisnil v mrežo za 3:0 in svoj sedmi gol sezone.

Drugi zadetek Ivana Božića:

Svojega osmega pa je v 89. minuti dosegel Lotrič, potem ko je po Vizingerjevi s 15 metrov učinkovito zaključil protinapad ob znova precej neodločnih in nezainteresiranih domačih branilcih.

Dogajanje v Sežani v živo:

Konec srečanja. Celjani so se znesli nad Kraševci in se na lestvici povzpeli na četrto mesto.

Goooool! 0:4! Med strelce se je v 88. minuti vpisal še kapetan Mitja Lotrič in postavil piko na i odlični predstavi celjskega kluba, ki bo tako v zadnjem letošnjem nastopu visoko ugnal Tabor. Kapetan Celja je dosegel osmi zadetek v tej sezoni.

Gooooool! 0:3! Celjani so po izjemni akciji, v kateri so v 65. minuti sodelovali Mitja Lotrič, Dario Vizinger in Ivan Božić, povedli že s 3:0. Božić se je še drugič na današnji tekmi vpisal med strelce in se razveselil že 7. zadetka v tej sezoni. Tabor je pred bolečim porazom, rumeno-modrim pa se obeta skok na četrto mesto.

Drugi zadetek Ivana Božića:

50. minuta: Lepa priložnost za Tabor, da bi znižal zaostanek. Mario Babić je s predložkom z desne strani zaposlil Lazarja Miloševa, ta pa streljal z glavo in zgrešil cilj. V nasprotnem napadu je vrata gostiteljev ogrozil Dušan Stojinović, a v vetrovni Sežani ostaja 0:2.

Začetek drugega polčasa v Sežani. V vrstah gostiteljev se je trener Almir Sulejmanović odločil za menjavo. Namesto Dina Stančića je vstopil Leon Sever.

Konec prvega polčasa. Celjanom se nasmiha zmaga, Taboru, ki je v tej sezoni veliko večino prvoligaških točk osvojil na svoji zelenici, pa po dolgem času domači poraz.

Goooooool! 0:2! 43. minuta. Celjani so povišali prednost. Mitja Lotrič je po strelu z razdalje stresel vratnico, nato pa se je žoga odbila do Ivana Božića, ki je zlahka zatresel mrežo Sežancev. Hrvaški napadalec je dosegel šesti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Ivana Božića:

39. minuta: drugi rumeni karton za goste. V 39. minuti ga je prejel Tadej Vidmajer, devet minut pred njim pa ga je prejel njegov soigralec Rok Štraus.

25. minuta: Gostje so zadeli okvir vrat. Celjane je le nekaj centimetrov delilo od podvojitve vodstva. Rok Štraus je s prefinjenim lobom z razdalje zadel prečko, tako da ostaja pri tesnem vodstvu Kosićeve čete. Tri minute pozneje je kapetan gostiteljev Antonio Azinović prejel rumeni karton.

Prečka Roka Štrausa:

Goooool! 0:1! 23. minuta. Najboljši strelec Celja Dario Vizinger je po strelu z neposredne bližine popeljal goste v vodstvo. To je že 13. zadetek Hrvata v tej sezoni, podajo pa je prispeval njegov rojak Josip Čalušić.

Zadetek Daria Vizingerja:

15. minuta: maloštevilni gledalci na stadionu Rajko Štolfa še niso videli strela v okvir vrat. Celjani so mimo vrat poslali tri udarce, gostitelji pa še niso udarili proti golu rumeno-modrih.

8. minuta: Dino Stančič (Tabor) je prejel rumeni karton zaradi ostrega prekrška nad kapetanom Celja Mitjo Lotričem. Le dve minuti pozneje je po prekršku nad istim igralcem "porumenel" še Lazar Milošev.

Začetek tekme!

Začetni postavi v Sežani:

Zadnji krog jesenskega dela se bo začel na Krasu. V času današnjega kosila se bosta ob 13. uri za točke pomerila Tabor in Celje. Češnjice so v Sežani izrazito negostoljubne. Na zadnjih petih domačih srečanjih na stadionu Rajko Štolfa niso izgubile, v tej sezoni pa so v mestu ob slovensko-italijanski meji že ugnale Celjane.

Trener Almir Sulejmanović na zadnjem letošnjem izpitu ne bo mogel računati na pomoč Rodrigueja Bongonguija in Dominika Mihaljevića, oba sta kaznovana.

Obeta se obračun drugih najboljših strelcev tekmovanja, izkušenega Srba Predraga Sikimića in mladega Hrvata Daria Vizingerja, oba sta dosegla po 12 zadetkov. Strateg rumeno-modrih Dušan Kosić, ki s Celjani napada četrto mesto, bo zaradi kazni prikrajšan za nastop Jureta Travnerja in Karla Plantaka.

Ne spreglejte