Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 10. 2020,
20.45

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Tilen Pečnik Kevin Žižek Lucas Mario Horvat NK Aluminij NK Mura

Nedelja, 18. 10. 2020, 20.45

3 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Aluminij

Mura še drugič zapored ostala praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
NŠ Mura NK Aluminij | Aluminij je pri Muri slavil z 2:1. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Aluminij je pri Muri slavil z 2:1.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili z Aluminijem z 1:2 (1:2). Mura je izgubila še drugič v nizu.

NŠ Mura NK Aluminij
Sportal Vodilna Mura spet izgubila, drenjanje na vrhu po zmagah Olimpije in Maribora

Mura tudi po sedmem krogu ostaja na vrhu prvenstvene lestvice, a ni izkoristila priložnosti za povišanje točkovnega naskoka. Z Aluminijem je namreč na domačih tleh izgubila in ima pred Mariborom, Olimpijo in Taborom iz Sežane le točko prednosti. Aluminij je z drugo zmago v sezoni ostal predzadnji, a je od vrha razpredelnice oddaljen vsega pet točk.

Morda se je v uvodu pri Muri poznalo dejstvo, da so nogometaši po desetdnevni karanteni šele pred kratkim znova začeli trenirati. Bolje je namreč začel Aluminij in tudi zapretil v prvih minutah, a je Obradović strel Tilna Pečnika obranil.

Prekmurci so se po dobre četrt ure v napadu le prebudili in začeli prevladovati na zelenici Fazanerije.

V 21. minuti je s petih metrov odbito žogo in posledično gol povsem zgrešil Kai Cipot, ki mu je nekaj sekund prej Janžekovič obranil strel z glavo.

V 26. minuti pa je Aluminij prišel do najstrožje kazni, Skomina namreč po roki Lovrića ni okleval z odločitvijo. Lucas Mario Horvat je žogo poslal v desno, Obradović je krenil v levo, Aluminij pa je povedel.

NŠ Mura NK Aluminij | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Le nekaj minut kasneje je po lepi podaji Žige Kousa v prazen prostor zadel Kevin Žižek in izenačil. Ko se je že zdelo, da imajo domači nadzor nad dogajanjem na igrišču, je Pečnik v 43. minuti natančno meril in goste znova povedel v vodstvo.

V drugem delu so si domači še naprej prizadevali pred omejenim številom gledalcev priti do ugodnega izida, a prave odločnosti na polovici gostov ni bilo.

Le za nekaj centimetrov so bili od izenačenja muraši oddaljeni v 73. minuti, ko je po kotu Amadej Maroša že premagal Janžekoviča, na golovi črti pa je Alen Krajnc preprečil žogi pot v mrežo.

V zadnjih 20 minutah igre so imeli domači žogo več časa v svojih nogah, a do izrazitih priložnosti niso prišli, Janžekovič pa je bil ob poskusih z razdalje zanesljiv.

Mura bo v 8. krogu v nedeljo, 25. oktobra gostovala v Domžalah, nogometaše Aluminija pa isti dan čaka gostovanje pri ljubljanskem Bravu.

Fotogalerija s tekme (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 28

Mura : Aluminij 1:2 (1:2)

Stadion Fazanerija, omejeno število gledalcev, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vidali.

Strelci: 0:1 Horvat (27./11-m), 1:1 Žižek (32.), 1:2 Pečnik (43.).

Mura: Obradović, Kous (od 87. Štrakl), Karničnik, Lovrić, Šturm, Kouter, Brkić (od 72. Travner), K. Cipot (od 62. Maroša), Bobičanec, Filipović (od 46. Marič), Žižek.
Aluminij: Janžeković, Krajnc, Azemović, Petek, Jakšić, Grajfoner (od 74. Prša), Čermak, Horvat, Matjašič, Flakus Bosilj (od 68. Klepač), Pečnik (od 88. Štusej).

Rumeni kartoni: Brkić, Bobičanec; Krajnc, Janžekovič.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Konec je, Aluminij je v Fazaneriji prišel do zmage, Mura pa je še drugič v nizu v prvenstvu ostala praznih rok. Kljub temu Prekmurci ostajajo na vrhu lestvice, a imajo pred najbližjimi zasledovalci le še točko prednosti.

83. minuta: zdaj je bil pri Muri nevaren Luka Bobičanec, a spet ni šlo. Ostaja pri vodstvu gostov z 2:1.

VIDEO: priložnost Amadeja Maroše:


73. minuta: po daljšem obdobju brez večjih priložnosti je bilo zdaj zelo vroče v kazenskem prostoru Aluminija. Do strela je prišel Amadej Maroša, žogo pa je z golove črte zbil branilec Kidričanov Alen Kranjc.

48. minuta:
zdaj je bilo vroče pred vrati Aluminija, v akciji je bil Žiga Kous, a Mura ni prišla do drugega izenačenja.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Kaj nas v Fazaneriji čaka v drugih 45 minutah? Jasno je, da bo Mura skušala priti do preobrata. Ji bo uspelo?

POLČAS! Po prvih 45 minutah presenetljiv izid v Fazaneriji. Aluminij vodi z 2:1.

VIDEO: gol Tilna Pečnika:


GOOOL!!! Še en gol v nekaj več kot 15 minutah, spet pa je zadel Aluminij. V slogu Arjena Robbena je z leve strani proti sredini prodrl Tilen Pečnik, na robu kazenskega prostora ustrelil in zadel! Aluminij spet vodi, tokrat z 2:1.

VIDEO: gol Kevina Žižka:


GOOOL!!! V 33. minuti je Mura prišla do izenačenja. Po lepi akciji je pred gol Aluminija prišel mladi Kevin Žižek in z drugim prvenstvenim golom sezone izid poravnal na 1:1.

VIDEO: gol Lucasa Maria Horvata:


GOOOL!!! Po kotu Aluminija je v svojem kazenskem prostoru z roko igral hrvaški branilec Mure Dragan Lovrić in sodnik Damir Skomina je pokazal na enajstmetrovko. K nalogi je pristopil Lucas Mario Horvat, zanesljivo zadel in Aluminij v Fazaneriji od 26. minute vodi z 1:0.

25. minuta: zdaj pa je bilo nevarno na drugi strani. Po predložku z desne strani in odbiti žogi bi vratarja Mure skorajda presenetil David Flakus Bosilj, a je Matko Obradović žogo odbil v kot.

VIDEO: priložnost Kaia Cipota:


21. minuta: kakšna priložnost za Muro! Z nekaj metrov je z glavo streljal mladi Kai Cipot, a se je z zares spektakularno obrambo izkazal vratar Aluminija Luka Janžeković. Ostaja pri izidu 0:0.

5. minuta: prvi so zapretili gostje. Streljal je Tilen Pečnik, a se je z obrambo izkazal Matko Obradović v vratih Mure.

ZAČETEK TEKME! Bo Mura, ki vodi na vrhu lestvice, a je v prejšnjem krogu nepričakovano izgubila z Bravom prišla do treh točk?

Pred tekmo:
Zadnje dejanje sedmega kroga Prve lige Telekom Slovenije bo potekalo v Murski Soboti. Vodilna Mura bo ob 19. uri, prenos dvoboja bo mogoče spremljati na Planet 2, pričakala Aluminij. Glavni sodnik srečanja bo Damir Skomina, črno-beli pa bi radi dokazali navijačem, kako je bil zadnji poraz v Ljubljani (poraz proti Bravu z 1:2) le posledica slabega dneva, ne pa padca v formi. Mura je v tej sezoni na šestih srečanjih prejela le tri zadetke, vse tri na zadnjih dveh tekmah.

Povsem drugače je pri Aluminiju, ki ima velike težave z doseganjem zadetkov. Po odhodu Hrvata Anteja Živkovića še išče pravega kandidata za naslednika. Kidričani so za zdaj dosegli le tri zadetke, z naskokom najmanj v prvoligaški druščini. Obramba jih je prejela trikrat več, ogromno dela pa se ji obeta tudi tokrat, saj pri Muri ne manjka nevarnih igralcev, ki znajo zatresti mrežo. Prekmurcem je v reprezentančnem premoru nagajala desetdnevna karantena. Treninge v polni obliki so začeli šele v sredo, a je trener Ante Šimundža prepričan, da bi lahko tudi to zadoščalo za uresničitev zadanega cilja, nove domače zmage in ohranitve zajetne prednosti pred zasledovalci.
Ne spreglejte