Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 5. 2021,
19.03

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Maribor NK Maribor

Sobota, 15. 5. 2021, 19.03

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Gorica

Kako je Maribor poslal Gorico v drugo ligo? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

NK Olimpija, NK Maribor, prva liga, Simon Rožman | Simon Rožman je dočakal najvišjo zmago, odkar je trener vijolic. | Foto Grega Valančič/Sportida

Simon Rožman je dočakal najvišjo zmago, odkar je trener vijolic.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Maribora so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Gorico s 3:0 (2:0). Nogometaši Maribora so v dvoboju s Primorci upravičili vlogo favorita, z zmago tekmeca tudi matematično poslali v drugo ligo, sami pa vsaj začasno prevzeli prvo mesto na prvenstveni razpredelnici.

Celje Olimpija
Sportal Katastrofa Olimpije v Celju, Domžale še v igri za naslov! #video

Maribor : Gorica 3:0 (2:0)

Stadion Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Antič, Smej, Burjan (Hajdina).
Strelec: 1:0 Mlakar (11.), 2:0 Mlakar (45., 11-m), 3:0 Repas (63.).

Maribor: Jug, Milec, Martinović, Uskoković, Koderman, Vrhovec, Gorenak (od 57. Kronaveter), Repas, Požeg Vancaš (od 82. Kotnik), Matko (od 57. Klinar), Mlakar (od 72. Tavares).
Gorica: Likar, Mevlja, Zirdum (od 70. Diakhate Laha), T. Kavčič, Hodžić, M. Kavčič, Mavretič (od 84. Mlinarić), Kačinari, Begić, Oyewusi (od 63. Vipotnik), Velikonja (od 70. Paljk).

Rumeni kartoni: Martinović, Milec; Mavretič, Kačinari.
Rdeč karton: /

Mariborčani so se dobro zavedali, da si v boju za prvaka niso smeli privoščiti spodrsljaja in s tako miselnostjo so tekmo tudi začeli. Že v četrti minuti je Aljoša Matko zadel prečko, ni pa povsem jasno, ali je sploh hotel streljati, ali je hotel le poslati predložek v sredino.

V 11. minuti so gostitelji vendarle kronali premoč. Po lepi akciji je najprej Rudi Požeg Vancaš lepo podal Janu Repasu, ta je z leve stani po tleh poslal žogo pred vrata, kjer je prisebno reagiral Jan Mlakar in žogo poslal v mrežo.

Zadetek Jana Mlakarja za 1:0:

Mlakar je imel malo zatem še eno priložnost, tako kot Matko nekaj pozneje je streljal preslabo. Po začetni dominaciji pa so vijoličasti v nadaljevanju popustili, česar pa tekmeci niso znali izkoristiti. Izrazite priložnosti si niso pripravili, omembe vreden je bil le poskus Tjaša Begića z razdalje, toda vratar Ažbe Jug je žogo odbil v kot.

V sodniškem podaljšku so Mariborčani povišali vodstvo. Til Mavretič je nespretno poskusil izbiti žogo iz kazenskega prostora, pri tem zadel Blaža Vrhovca, sodnik Mihael Antič je dosodil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Mlakar.

Zadetek Jana Repasa za 3:0:

Glede na videno je bil zmagovalec znan že po prvem polčasu, kar so se očitno zavedali igralci obeh ekip. Drugi polčas je bil bolj dolgočasen, še naprej pa so bili Štajerci nevarnejši. Matko je svojo priložnost zamudil, Repas pa je bil v 63. minuti uspešnejši, z natančnim strelom je postavil končni izid. Tega bi lahko spremenil še Marcos Tavares, vendar je iz ugodnega položaja streljal mimo gola.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval pri Kopru, Gorica bo gostila Celje.

Dogajanje v Mariboru v živo:

Konec dvoboja v Ljudskem vrtu. Maribor je s tekmo več od Olimpije prevzel prvo mesto na razpredelnici, Gorica pa je izgubila še zadnjo možnost, da bi obstala v druščini najboljših. Vrtnice se zgolj po enem letu vračajo v drugo ligo, vrtnice pa so z visoko zmago vrgle rokavico Ljubljančanom.

76. minuta: rezervist Marcos Tavares je zapretil Novogoričanom, a je poslal žogo mimo leve vratnice, tako da ostaja pri vodstvu s 3:0.

Gooooool! 63. minuta. 3:0! Maribor je povišal vodstvo. Izkazal se je Jan Repas in podaji za prvi zadetek Jana Mlakarja na današnji tekmi dodal še gol. Z roba kazenskega prostora se je lepo otresel tekmecev in poslal žogo od leve vratnice v mrežo. To je šesti zadetek Domžalčana, ki je s trenerjem Rožmanom sodeloval že pred leti pri rumeni družini.

Zadetek Jana Repasa:

55. minuta: prva priložnost v drugem delu. Aljoša Matko je zapretil z desne strani kazenskega prostora, a je Uroš Likar ubranil njegov strel.

Začetek drugega polčasa. Trenerja Simon Rožman in Aleksandar Jović nista spreminjala enajsteric. 

Konec prvega polčasa. Mariborčani se odpravljajo na odmor z lepo prednostjo. Po zaslugi dvakratnega strelca Jana Mlakarja vodijo z 2:0. Razmerje v strelih znaša 7:2 v korist Maribora, od tega 5:1 v strelih v okvir vrat. Trener Simon Rožman je lahko zadovoljen z rezultatom, malce manj pa z rumenima kartonoma Ilije Martinovića in Martina Milca, ki zaradi njih ne bosta mogla zaigrati na gostovanju v Kopru.

Gooooool! 45. minuta. 2:0! Jan Mlakar je izkoristil strel z bele točke in podvojil prednost Maribora. Sodnik Mihael Antić je pokazal na belo točko po prekršku Tila Mavretiča nad Blažem Vrhovcem. Mlakar je dosegel že 12. zadetek v tej sezoni in se na lestvici najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije povzpel na "samostojno" drugo mesto. 

40. minuta: prvič je zapretila Gorica. Mladi napadalec Tjaš Begić je močno udaril z razdalje in namučil vratarja Ažbeta Juga, ki je izpod prečke odbil žogo v kot.

Priložnost Tjaša Begića:

18. minuta: Maribor je še naprej nevarnejše moštvo. Po desni je prodrl Aljoša Matko, se odločil za strel, žoga pa je švignila mimo leve vratnice Gorice. 

Gooooool! 11. minuta. 1:0! Jan Mlakar je popeljal Maribor v vodstvo. Podajo je prispeval Jan Repas, pred tem je akcijo začel Rudi Požeg Vancaš, novogoriška obramba pa je hitro klonila pod pritiskom gostiteljev. Če bi obveljal ta rezultat, bi Maribor skočil na prvo mesto, Gorica pa izpadla iz prve lige. Mlakar se je podpisal pod 11. zadetek v tej sezoni.

Zadetek Jana Mlakarja:

4. minuta: sreča za goste, smola za gostitelje. Aljoša Matko je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor Gorice, kjer je žoga s svojim letom presenetila vratarja Uroša Likarja, ki ni pričakoval, da bo šla tako blizu vrat. Žoga je zatresla prečko in se odbila v polje, Belokranjcu pa je zmanjkalo le nekaj centimetrov, da bi se veselil prvega zadetka v prvi ligi po 27. februarju! 

Prečka Aljoše Matka:

Začetek dvoboja v Mariboru. Vijolice se potegujejo za naslov prvaka, vrtnice pa bodo, če ne zmagajo, tudi uradno izpadle v drugo ligo. 

Ob 16.45 se bosta v Ljudskem vrtu udarila Maribor in Gorica. Trener Maribora Simon Rožman se je za dvoboj z Gorico odločil za naslednjo začetno enajsterico:

Če Gorica danes ne bo premagala Maribora, bo tudi uradno ostala brez vseh možnosti za obstanek v prvi ligi. Vrtnice bodo nastopile v naslednji postavi:

Ob 16.45 se bo začelo zares v Ljudskem vrtu. Maribor še zdaleč ni rekel zadnje v boju za naslov prvaka. Trener Simon Rožman, ki čuti pozitivne premike v ekipi, največ pohvalnih besed je namenil igri v fazi obrambe, se zaveda, da bi morale vijolice do konca sezone dobiti vse tri tekme, obenem pa dočakati še en velik spodrsljaj vodilne Olimpije.

Štajerci lahko danes z zmago nad zadnjeuvrščeno Gorico vržejo rokavico zmajem in jih (s tekmo več) prehitijo na lestvici. Zato bi bilo vse drugo kot zmaga gostiteljev v mestu ob Dravi označeno za veliko razočaranje. Obeta se tekma z ogromnim vložkom. Gosti se lahko v primeru, če ne bodo osvojili Ljudskega vrta, že poslovijo od prve lige. Tudi točka jim ne bi več pomagala v boju za obstanek, Gorica bi se morala še drugič v bogati klubski zgodovini preseliti med drugoligaše.

Ne spreglejte