Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2020,
20.02

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 3. 11. 2020, 20.02

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Olimpija

Olimpija ima spet najboljšega strelca PLTS #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Djordje Ivanović | Đorđe Ivanović je pri zmagi Olimpije v mestu vrtnic prispeval podajo in zadetek. | Foto Vid Ponikvar

Đorđe Ivanović je pri zmagi Olimpije v mestu vrtnic prispeval podajo in zadetek.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Gorice so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:1). Gorica je kar trikrat zadela okvir vrat, pri zmajih pa sta v polno zadela Andres Vombergar in Đorđe Ivanović, ki se je s tem vrnil na vrhu lestvice najboljših strelcev.

Djordje Ivanović
Sportal Olimpija po neverjetni smoli Gorice ujela vodilno Muro #video

Gorica : Olimpija 0:2 (0:1)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Friš, Kordež.

Strelca: 0:1 Vombergar (16.), 0:2 Ivanović (78.).

Gorica: Likar, Paljk (od 53. Oyewusi), Mevlja, Tomiček, Hodžić, Bjelica (od 75. Begić), M. Kavčič, Grudina, Velikonja, Cvijanović, Smajlagić.
Olimpija: Frelih, Boakye, Korun, Samardžić (od 56. Perković), Andrejašič, Caimacov, Elšnik, Marin (od 90. Zeljković), Bosić (od 56. Fink), Ivanović (od 85. Šme), Vombergar.

Rumeni kartoni: Oyewusi, Begić; Ivanović.
Rdeči karton: /.

Novogoričani so pred tem dvobojem dobili le eno od zadnjih devetih tekem proti Olimpiji, izgubili pa so tudi prvo medsebojno te sezone, ki jo je odločil Đorđe Ivanović. Ta se je med strelce vpisal tudi danes in poskrbel za peto zmago Olimpije, ki se je točkovno izenačila z vodilno Muro. Gorica pa je kljub nekaj lepim priložnostim šestič ostala praznih rok in je še vedno na repu lestvice.

Vombergar za vodstvo, dve vratnici in prečka Gorice

Prvi polčas v Novi Gorici je bil kar razburljiv in ponudil nekaj lepih priložnosti ter tudi zadetek Olimpije. Tega je v 16. minuti dosegel Andres Vombergar, ki je zadel z glavo po podaji Đorđeja Ivanovića z leve strani.

Zadetek Andresa Vombergarja:

Sicer pa je Ivanović tudi sam poskusil dve minuti pred tem, a Uroš Likar ni imel veliko dela. Že v drugi minuti je Timi Max Elšnik sprožil z 20 metrov, a je žoga švignila kar meter mimo vratnice. Pri gostih je v 38. minuti znova poskusil Vombergar, a bil takrat z močnim strelom nenatančen.

Tudi domači so bili blizu zadetka, posebej Etien Velikonja v 18. minuti, ko je žoga po strelu zadela obe vratnici in se odbila v polje, in Goran Cvijanović v 34. minuti, ko je s prostega strela zadel prečko.

V sedmi in osmi minuti je poskusa Roka Grudine in Semirja Smajlagića ustavil Žiga Frelih. Tudi v končnici polčasa so domači prišli do nekaj strelov, ki pa tudi niso bili dovolj dobri za spremembo izida, tudi tisti Grudine ob izteku prvega dela.

Ivanović se je pridružil Mulahusejnoviću in Kronavetru

V uvodu drugega polčasa so bili nekoliko konkretnejši Novogoričani, prišli do treh strelov, a niso bili posebej nevarni. V 59. minuti je malce izven kazenskega prostora na drugi strani sprožil Ivanović, a je bil tudi on premalo natančen.

V 73. minuti je imel Elšnik izjemno priložnost za podvojitev prednosti, ko je bil povsem sam v kazenskem prostoru, a žogo poslal čez gol. Natančnejši pa je bil Ivanović v 78. minuti, po podaji Matica Finka je zadel z 12 metrov in dosegel svoj peti gol sezone ter se na vrhu seznama strelcev pridružil Nardinu Mulahusejnoviću iz Kopra in Roku Kronavetru iz Maribora.

Zadetek Đorđeta Ivanovića:

V 88. minuti je Vombergar znova poskusil z glavo, a se je izkazal Likar, malce pozneje pa je po kotu žogo poslal čez prečko.

Gorica bo v 11. krogu v soboto gostila Bravo, Olimpija pa Koper.

Dogajanje v Novi Gorici v živo:

Konec srečanja. Olimpija je osvojila novogoriški Športni park in se na lestvici povzpela na drugo mesto.

88. minuta: ni manjkalo dosti, pa bi Olimpija še povišala vodstvo. Andres Vombergar je bil znova najvišji v skoku z glavo, a je vratar Gorice Uroš Likar preprečil nov zadetek napadalca zmajev. Pri gostih je v 90. minuti vstopil v igro 18-letni Adrian Zeljković in tako vpisal krstni nastop za člansko zasedbo Olimpije.

Priložnost Andresa Vombergarja:

Goooool! 0:2! 78. minuta! Olimpija je podvojila prednost. Matic Fink je podal z desne, Đorđe Ivanović pa je brez večjih težav zatresel mrežo Novogoričanov in dosegel peti zadetek v tej sezoni, s čimer se je na lestvici najboljših strelcev vrnil na prvo mesto. Imajo vrtnice še moči za preobrat?

Zadetek Đorđeta Ivanovića:

73. minuta: Olimpija bi morda že lahko rešila vprašanje zmagovalca. Đorđe Ivanović je kot na pladnju postregel Timija Maxa Elšnika, ki se je znašel skoraj iz oči v oči z vratarjem Gorice, a je nato mladi Štajerec poslal žogo visoko čez vrata. Ostaja 1:0 za zmaje.

Priložnost Timija Maxa Elšnika:

57. minuta: menjati je moral tudi strateg Olimpije. Kapetan Miral Samardžić se je poškodovan, tako da je namesto Jeseničana v igro vstopil Marko Perković, Radivoja Bosića pa je zamenjal Matic Fink.

53. minuta: prva menjava v vrstah Gorice. Namesto Matica Paljka je v igro vstopil Kehinde Mathias Oyewusi. Sledili sta dve priložnosti Gorice. Najprej je Žiga Frelih žogo po strelu Etiena Velikonja preusmeril v kot, nato pa je Matteo Tomiček meril čez vrata.

Začetek drugega polčasa dvoboja med Gorico in Olimpijo. Če bi Ljubljančani zadržali prednost, bi po točkah ujeli vodilno Muro, Gorica pa bi ostala na zadnjem mestu.

Konec prvega polčasa v Novi Gorici. Olimpija odhaja na premor s tesno prednostjo, gostitelji pa, čeprav so večkrat ogrozili vrata zmajev, z zaostankom. Gorica je kar trikrat zatresla okvir vrat. Razmerje strelov na gol je 10:7 v korist Gorice, od tega kar 7:2 pri strelih v okvir vrat!

40. minuta: še en strel v okvir vrat Olimpije. Goran Cvijanović je zapretil z udarcem po sredini vrat, a je bil Žiga Frelih na mestu. Že v naslednjem napadu je visokega vratarja zmajev znova čakalo delo. Ustavil je strel Semirja Smajlagića. 

38. minuta: Olimpija je skušala v protinapadu podvojiti prednost. Đorđe Ivanović je lepo zaposlil Andresa Vombergarja, ki pa je nato streljal mimo vratnice, tako da v Novi Gorici ostaja pri tesnem vodstvu gostov,

34. minuta: Nekdanji slovenski reprezentant Goran Cvijanović je mojstrsko izvedel prosti strel z okrog 20 metrov, a se je na njegovo žalost žoga od prečke odbila tik pred golovo črto, nato pa v polje. Vratar Olimpije Žiga Frelih je bil brez moči, a ga je znova spremljala sreča. Vrtnice so tako zadele okvir vrat na tej tekmi že tretjič.

Prečka Gorana Cvijanovića:

17. minuta: Velika smola za Gorico in ogromna sreča za zmaje! Žiga Frelih je bil že premagan, a je nato žoga po strelu Etiena Velikonje dvakrat zadela okvir vrat. Najprej se je odbila v desno vratnico, nato še v levo in nato v polje. Ostaja pri tesni prednosti Ljubljančanov, ki jim je bila zdaj naklonjena boginja Fortune.

Dvojna vratnica Gorice:

Gooooool! 16. minuta. 0:1! Andres Vombergar je popeljal zmaje v vodstvo. V Novi Gorici je v preteklosti že dosegal zadetke, tokrat pa je zatresel mrežo vrtnic po natančnem strelu z glavo. Podajo je prispeval Đorđe Ivanović, ki je pred srečanjem napovedal zmago Olimpije. "Slovenski Argentinec" je dosegel drugi zadetek v tej sezoni.

Zadetek Andresa Vombergarja:

14. minuta: Đorđe Ivanović je sprožil proti vratom Gorice, a je bil Uroš Likar dobro postavljen, tako da ni imel nikakršnih težav.

8. minuta: zdaj je bilo vroče v kazenskem prostoru Olimpije. Nekajminutno obleganje vrat zeleno-belih je ponudilo dve obrambi Žige Freliha. Najprej ga je namučil Rok Grudina, nato še Semir Smajlagić.

Priložnost Roka Grudine:

2. minuta: prva priložnost na tekmi. Močan strel Timija Maxa Elšnika z okrog 20 metrov je švignil mimo vratnice in za malo zgrešil cilj. V naslednjem napadu je vrata Gorice ogrozil še Đorđe Ivanović.

Začetek dvoboja v Novi Gorici, kjer se merita Gorica in Olimpija.

Kakšna bo začetna enajsterica vrtnic, ki jo je določil srbski strateg Gordan Petrić?

 Trener zmajev Dino Skender se je odločil za naslednjo postavo:

Zadnje dejanje nepopolnega 10. kroga bo v mestu vrtnic. V torek ob 18. uri se bosta za prvoligaške točke spopadla nekdanja večkratna državna prvaka Gorica in Olimpija. Gostitelji bodo skušali izkoristiti pozitivno energijo, saj so na zadnjih dveh tekmah osvojili štiri točke, za nameček pa v Celju zapravili zmago v zadnji minuti. Na lestvici so našli priključek s tekmeci, s katerimi bi lahko v nadaljevanju sezone uprizorili krčevit boj za obstanek.

Novogoričani bodo skušal izkoristiti prednost domačega igrišča tudi proti Olimpiji, ki pod vodstvom Dina Skenderja v zadnjem obdobju prikazuje različne predstave. Z mladim Slavoncem je dvakrat gostovala na Primorskem, a še vedno čaka na prvo zmago. Remizirala je v Kopru in izgubila v Sežani, zdaj pa se odpravlja v Novo Gorico, kjer so izbranci Gordana Petrića vedno boljši. Na zadnjih treh domačih tekmah so osvojili šest točk, zalomilo se jim je le proti Mariboru (0:4). Vrnitev starih znancev novogoriškega kluba je obrodila sadove. Izkušnje bodo prišle še kako prav proti tekmecu, kjer v napadu sodelujeta Srb Đorđe Ivanović, ki je zelo neugoden za pokrivanje, in Andres Vombergar, ki se je proti Bravu razveselil prvega zadetka v prvenstvu po vrnitvi iz Rusije.

Kaj bo šele, ko bo ozdravel Ante Vukušić in se približal formi, ki ga je krasila v prejšnji sezoni, ko je bil najboljši strelec tekmovanja. Vombergar se dobro spominja domačega prestavljenega dvoboja 1. kroga z Gorico, odigranega šele 30. septembra. Zmaji so ga dobili z 1:0, zmagoviti zadetek pa je dosegel Ivanović. "Tekma je bila zelo borbena. Zagotovo bo podobno tudi tam," sporoča "slovenski Argentinec". Verjame, da bo Olimpija začela zmagovati tudi v gosteh. V tej sezoni ji to še ni uspelo, na štirih tekmah je osvojila le dve točki, kar je občutno manj do tistega, kar bi želel predsednik Milan Mandarić.  

Ne spreglejte