Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 8. 2018,
20.15

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Celje

Sobota, 18. 8. 2018, 20.15

5 let, 8 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Triglav

Dončić dočakal prvo v 1. SNL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Dejan Dončić | Dejan Dončić je dočakal prvo zmago na kranjski klopi. | Foto NK Triglav Kranj

Dejan Dončić je dočakal prvo zmago na kranjski klopi.

Foto: NK Triglav Kranj

Nogometaši Celja so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:3 (0:0). Trener Triglava Dejan Dončić je dočakal prvo zmago na kranjski klopi.

Celje : Triglav 1:3 (0:0)

Arena Z'dežele, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Salkić (Ljubljana) in Mikača (Višnja Gora).
Strelci: 0:1 Majcen (47.), 0:2 Afoakwa (60.), 0:3 Kryeziu (69.), 1:3 Vidmajer (81./11 m).

Celje: Jurhar, Andrejašič, Travner, Vidmajer, Pečnik (od 41. Ibišević), Pišek, Pungaršek (od 73. Cvek), Štraus (od 59. Koritnik), Stojinović, Lupeta, Novak.
Triglav: Arko, Alić (od 79. D. Kryeziu), Afoakwa (od 87. Hasanaj), Kryeziu, Udovič, Kumer, Mlakar, Kuhar (od 89. Bojić), Tijanić, Elsner, Majcen.

Rumena kartona: Stojinović; Kumer.
Rdeči karton: /.

V boju ekip, ki v tej sezoni še nista zmagali, so se uspeha veselili Gorenjci, ki so predvsem v drugem polčasu pokazali dobro realizacijo in kar trikrat premagali celjskega vratarja. Na drugi strani so Celjani imeli celo več konkretnih akcij, a so tudi po zaslugi Jalna Arka ostali brez tako želenih točk.

NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Maribor v Stožicah odpihnil Olimpijo! #video

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, imeli nekaj priložnosti, toda pobude niso kronali z zadetkom. Eno resnejših priložnosti v prvem polčasu je zapravil Jucie Lupeta, ki je v 12. minuti meril malce mimo vrat.

V 23. minuti je dvoboj z Lupeto dobil vratar Arko, v 41. minuti je Rok Štraus zgrešil cilj, ob koncu polčasa pa je še dvakrat poskusil Jakob Novak, a tudi on neuspešno. Na drugi strani Gorenjci niso niti enkrat resno ogrozili celjskih vrat.

Videopovzetki tekme:

Festival zadetkov v drugem delu

Luka Majcen je poskrbel za prvi zadetek na tekmi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Luka Majcen je poskrbel za prvi zadetek na tekmi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida So pa zato povedli že na začetku drugega polčasa, ko se je med strelce vpisal Luka Majcen, potem ko se je žoga tudi nekoliko srečno odbila do njega v kazenskem prostoru. Tudi v nadaljevanju so bili gosti z Gorenjske zelo natančni in so znali izkoristiti redke priložnosti.

V 60. minuti so povedli z 2:0, ko je Dickson Afoakwa prišel v kazenski prostor in premagal Metoda Jurharja, na 3:0 pa je povišal Egzon Kryeziu, ki je zadel s strelom z roba kazenskega prostora malce z desne strani.

Svoje priložnosti so imeli tudi Celjani, eno lepših v 57. minuti, ko je Ermin Alić v kazenskem prostoru podrl Lupeto, sledila je enajstmetrovka, po strelu Janeza Piška pa se je izkazal vratar gostov Jalen Arko, ki je obranil strel v svojo levo stran.

Zadetek Triglava za 3:0:

V 75. minuti je lepo priložnost zapravil še Jure Travner, ko je z dobrih desetih metrov zadel prečko, končni izid pa je v 81. minuti postavil Tadej Vidmajer z bele točke, potem ko je Drilon Kryeziu storil prekršek nad Lupeto.

Celjani bodo v 6. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Mariboru, Triglav pa dan prej v Krškem.

Dogajanje v živo na tekmi v Celju:

Konec tekme! Triglav je premagal Celje s 3:1 in vknjižil prvo zmago v tej sezoni. Trener Dejan Dončić je vpisal prvenec, kar se tiče prvoligaških zmag, Kranjčani pa so se povzpeli po lestvici.

Goool! 81. minuta. 1:3! Celje je znižalo zaostanek. Z bele točke je zadel v polno Tadej Vidmajer, pred tem je sodnik dosodil najstrožjo kazen ponovno po prekršku nad Lupeto.

Zadetek Tadeja Vidmajerja:

Kako je sodnik spet pokazal na belo točko?

75. minuta: Celjani so bili blizu prvemu zadetku, a je kapetan Jure Travner zadel okvir vrat. Ostaja 3:0 za Kranjčane.

Goool! 69. minuta. 0:3! Triglav se znaša nad Celjani. Egzon Kryeziu je z natančnim strelom poskrbel za ogromno prednost Kranjčanov, ki vodijo že kar s 3:0. Obeta se krstna prvoligaška zmaga trenerja Triglava Dejana Dončića.

Zadetek Egzona Kryeziuja:

Goool! 59. minuta. 0:2! Kdor ne da, ta prejme! Celje je zapravilo kazenski strel, Triglavani pa so odgovorili brez milosti. Dickson Afoakwa je izkoristil napako v mladi celjski obrambi in povišal prednost na 2:0!

Zadetek Dicksona Afoakwaja:

57. minuta: Celjanom se je ponudila izvrstna priložnost za izenačenje, saj je sodnik pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Janez Pišek, a je 19-letni vratar Jalen Arko prebral njegovo namero, ubranil kazenski strel in poskrbel, da gostje še vodijo z 1:0.

Kako je Jalen Arko ubranil strel z bele točke Janezu Pišku?

Kako je prišlo do kazenskega strela Celja?

Goool! 47. minuta. V Celju je 0:1! Gostitelji so bili v prvem polčasu nevarnejši, na začetku drugega dela pa so odgovorili Kranjčani. In to kako! Luka Majcen je z ostrim strelom zatresel mrežo in poskrbel za vodstvo Triglava! To je že njegov tretji zadetek v tej sezoni.

Zadetek Luke Majcna:

Konec prvega polčasa: Celje in Triglav sta odšla na premor brez zadetkov, kot zadnji je v prvem delu vrata Gorenjcev ogrozil Jakob Novak.

40. minuta: Veliko priložnost za Celjane je zapravil Rok Štraus. Gostitelji so prvič menjali. Poškodovanega Pečnika je zamenjal Elvir Ibišević.

Priložnost Roka Štrausa:

20. minuta: Prva malce resnejša priložnost. Jucie Lupeta je zaposlil Tilna Pečnika, ki se mu je ponujala lepa priložnost za strel proti vratom, a je zgrešil žogo. Po vodi je splavala priložnost za vodstvo Celjanov. Že v naslednjem napadu je proti kranjskim vratom stekel Portugalec Lupeta, a je čuvaj mreže Jalen Arko preprečil vodstvo domačih.

Priložnost Jucieja Lupete:

Priložnost Tilna Pečnika:

15. minuta: Po prvi šestini srečanja v knežjem mestu pred vrati Celja in Triglava ni bilo priložnosti, ki bi dišale po zadetkih. Ostaja 0:0, maloštevilni gledalci čakajo na prvi strel v okvir vrat.

Pozdravljeni, ljubitelji nogometa! Ob 18. uri se je začel uvodni dvoboj 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Celju! Kakšni sta postavi Celja in Triglava? Pri gostiteljih ponovno manjka reprezentant Rudi Požeg Vancaš, ki ga mnogi povezujejo z odhodom iz celjskega kluba. Do konca prestopnega roka sta še dva tedna ...

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte