Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 7. 2020,
22.00

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NK Celje NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 7. 7. 2020, 22.00

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Domžale

Po visoki zmagi ostajajo v boju za naslov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Nogometaši Celja so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 4:1 (1:1).

NK Olimpija NK Rudar
Sportal Olimpija po novi visoki zmagi že prečrtala Maribor? #video

Prvi polčas tudi pred nekaj gledalci na tribunah se je končal s po enim zadetkom v vsaki mreži. Prvi na tekmi so sicer zagrozili Celjani, ko je Ivan Božić sprožil z desne, Ajdin Mulalić pa je žogo odbil v kot.

Domžale so izjemno priložnost zapravile v deveti minuti, ko je do neoviranega strela v kazenskem prostoru Celja prišel Tamar Svetlin, izkazal pa se je Matjaž Rozman.

V 14. minuti je znova Božić le za malo zgrešil s 13 metrov, v 37. pa so domači povedli. Po podaji Denisa Marandicija z leve strani se je pred golom najbolje znašel Luka Kerin.

Domžalčani pa so hitro odgovorili, v 42. minuti je Senijad Ibričić podal iz levega kota, z glavo pa je bil pred golom najvišji Nikola Vujadinović.

Mitja Lotrič je postavil piko na i:

V 51. minuti so po lepi akciji znova povedli Celjani. Kerin je potegnil proti kazenskemu prostoru malce po levi strani nato žogo podal v sredino, Jakob Novak jo je prepustil Mitji Lotriču, ki je nato zadel z roba kazenskega prostora. Tretji strelec lige je dosegel svoj 17. zadetek sezone.

Sledilo je mirnejše obdobje brez velikih razburjenj, v 73. minuti pa je svoj 21. gol sezone dosegel drugi strelec lige Dario Vizinger, ki je poslal v mrežo odbito žogo po poskusu Nina Pungarška.

Zmago je v 89. minuti potrdil Lotrič, ko je dobil dvoboj ena na ena z Mulalićem in prišel še do svojega 18. zadetka.

Celje bo v 33. krogu v nedeljo gostovalo v Mariboru, Domžale pa bodo dan prej gostile Bravo.

Celje : Domžale 4:1 (1:1)

Arena Z'dežele, gledalcev 350, sodniki: Jug, Vidali, Kalan.

Strelci: 1:0 Kerin (37.), 1:1 Vujadinović (42.), 2:1 Lotrič (51.), 3:1 Vizinger (73.), 4:1 Lotrič (89.).

Celje: Rozman, Marandici, Travner, Zaletel, Kadušić, Štravs, Novak (od 69. Pungaršek), Lotrič (od 90. Plantak), Kerin, Božić (od 90. Koritnik), Vizinger.

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karić (od 60. Žinič), Vujadinović, Vuklišević, Fink (od 73. Podlogar), Husmani (od 86. Mavretič), Pišek (od 74. Lazarević), Svetlin (od 86. Kim), Ibričić, Jakupović, Sikimić.

Rumeni kartoni: Pungaršek; Vuklišević, Vujadinović.
Rdeči karton: /.

Potek tekme Celju:

KONEC TEKME!

89. minuta: GOOOL! 4:1! Po podaji Kadušića je na levem robu kazenskega prostora prišlo do nesporazuma v obrambi Domžal. Do žoge je prišel Mitja Lotrič, ki je s strelom v dolgi kot premagal nemočnega vratarja Mulalića. Za Prekmurca je bil to še drugi zadetek na tekmi.

Video: drugi zadetek Lotriča za potrditev visoke zmage Celja:

72. minuta: GOOOL! 3:1! Celjani so še povišali prednost! Strelec: Dario Vizinger. Kadušić je podal v kazenski prostor do Pungarška, ki je uspešno preigraval. Njegov ponesrečen strel se je do gostujoče obrambe odbili do Vizingerja, ki mu ni bilo težko zadeti še svojega 21. zadetka v sezoni. Zdaj ima le še enega manj kot Ante Vukušić.

Video: Vizingerju ni bilo težko zadeti:

60. minuta: Prva menjava na tekmi. Poškodovanega Svena Šoštariča Karića je zamenjal Andraž  Žinić.

50. minuta: GOOOL! 2:1! Celjani spet vodijo! V polno pa je tokrat zadel Mitja Lotrič. Kerin je pospešil po levi strani polovice Domžal, podal je v sredino, kjer je Novak žogo lepo prepustil Lotriču, ki je z 20 metrov neubranljivo zadel.

Video: lepa akcija Celja in zadetek Lotriča:

48. minuta: Domžalčani so spet udarili s kota. Spet je podal Ibričić, najvišji pa je bil Vujadinović, na žalost rumene družine pa je zadetek najverjetneje ubranil ravno njegov soigralec Sven Šoštariča Karić, ki ga je žoga zadela v roke.

Video: je Sven preprečil vodstvo Domžal?

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

42. minuta: GOOOL! 1:1! Domžalčani so se hitro vrnili in izenačili v Celju. Po podaji s kota je z glavo zabil visokorasli branilec Nikola Vujadinović.

37. minuta: GOOOL! 1:0! Celjani vodijo, strelec Luka Kerin! Denis Marandici je z leve strani poslal dolgo diagonalno podajo v kazenski prostor do osamljenega Kerina. Ta je žogo sprejel in jo s petih metrov in jo s konico čevlja poslal med nogama vratarja Ajdina Mulalića poslal v mrežo.

Video: Kerin je spretno zadel za 1:0:

28. minuta: Domžalčani se v Celju ne branijo, ampak tudi poskušajo. Še enkrat so sprožili proti vratom Celja, a je strel z glavo Predraga Sikimića švignil preko vrat.

14. minuta: CELJANI VRNILI UDAREC, a tudi samo so bili premalo natančni. Po odbijanju žoge sem in tja, je ta po strelu Mitje Lotriča srečno prišla do povsem samega Ivana Božića, a tudi sam je sprožil mimo vrat. Domžalčani so si lahko oddahnili. 

Video: Božić je za las zgrešil cilj:

9. minuta: VELIKA PRILOŽNOST ZA DOMŽALE! Po vrhunski globinski podaji za hrbet celjske obrambe se je sam pred vratarjem Matjažem Rozmanom znašel Tamar Svetlin, a mladenič ni bil dovolj natančen, Rozman je žogo odbil v kot.

Video: velika priložnost Svetlina:

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Pred tekmo:

Do konca nenavadne sezone, ki jo je pandemija koronavirusa prisilila v podaljšanje do najtoplejših poletnih mesecev, čaka klube še pet krogov. Vsak lahko osvoji še 15 točk, tako da bo v boju za naslov prvaka, Evropo in obstanek še pestro. Med najbolj pozitivnimi presenečenji sezone je Celje. Rumeno-modri na lestvici zaostajajo le za Olimpijo, z današnjo zmago nad Domžalami pa bi se zmajem (vsaj do četrtka, morda še dlje) približali na -1.

Izbrancem Dušana Kosića, ki so vedno bližje uresničitvi zadanega cilja, preboja v Evropo, nič pa ne bi imeli proti tudi še za kaj več, bodo prvič v pokoronskem obdobju pomagali tudi navijači. Vrata celjskega stadiona se bodo odprla, dvoboj bo lahko spremljalo do 500 ljudi.

Domači ekipi, v kateri ne manjka mladih obrazov, bo dobrodošla vsakršna pomoč, zlasti na dvoboju proti prerojenim Domžalam, ki pod vodstvom Dejana Djuranovića kažejo bistveno uspešnejše predstave kot v prejšnjem delu sezone. Od možnih 12 točk so jih osvojili kar devet in se na lestvici dvignili na sedmo mesto. Nazadnje so z zadetkom kapetana Senijada Ibričića, doseženem v izdihljajih srečanja, spravili v slabo voljo Tabor, Kraševci pa so po tej tekmi opozorili tudi na nekatere sporne sodniške odločitve. Danes bo v knežjem mestu, dvoboj se bo z neposrednim prenosom na Planet 2 začel ob 20. uri, sodil Matej Jug.

Ne spreglejte