Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 8. 2018,
16.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije navijaštvo navijači

Petek, 17. 8. 2018, 16.00

5 let, 8 mesecev

AKCIJA NAJ NAVIJAČ

Navijač, ki spi z dresom rumene družine #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Franc Černagoj je eden od najbolj strastnih navijačev Nogometnega kluba Domžale, med drugim je tudi ustanovitelj navijaške skupine Ravbarji, ki je organizirano navijaštvo začela pred 20 leti.

Z nogometom je Franc Černagoj povezan že vse življenje. Najprej kot igralec, nato ga je zaneslo v sodniške vode, zadnja leta pa je predvsem navijač, in to celo pobudnik ustanovitve navijaške skupine Ravbarji, ki sicer danes le redko spremlja igralce rumene nogometne družine, so pa še vedno prisotni na košarkarskih tekmah.

Olimpija Mandarić Merkur
Sportal Sprememba pri Olimpiji, Mandarić žari od sreče

"Leta 1998 smo se z nogometnimi navdušenci pred kvalifikacijsko tekmo med Domžalami in Vevčami na štadionu Kodeljevo zbrali z željo, da spodbudimo organizirano spremljanje tekme," je izvor organiziranega nogometnega navijaštva okrog rumene družine pojasnil Černagoj.

Veste, zakaj so navijaški skupini Ravbarji nadeli takšno ime? Odgovor najdete v zgornjem videoposnetku.

Eden od najbolj prepoznavnih domžalskih navijačev pravi, da je njegova prisotnost na tekmah Domžal več kot stoodstotna. To pomeni, da ni bil prisoten samo na domačih tekmah in tekmovanjih v gosteh, ampak tudi na treningih, z igralci pa se je družil tudi pred tekmami in po njih. In čeprav ga je življenjska pot pred leti odpeljala iz Domžal, je njegovo srce še vedno z njimi, če se izrazimo malo bolj poetično.

Matej Oražem
Sportal Koliko sploh zasluži NK Domžale? #video

"Navijajte jasno in glasno, s klubom je treba živeti v dobrem in v slabem," sporoča lastnik nogometnega dresa z napisom Černagoj 08. "Dobil sem ga leta 2008, ko smo s klubom postali državni prvaki," je pojasnil. "To je zame trajen spomin, doma ga hranim na častnem mestu. V sobi, na steni, to pomeni, da je vedno z mano, z mano spi," je Černagoj hudomušno sklenil pripoved o svojem navijaškem poslanstvu. 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte