Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 1. 2020,
8.00

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

Natisni članek

NK Mura Prva liga Telekom Slovenije Staniša Mandić

Četrtek, 9. 1. 2020, 8.00

4 leta, 3 mesece

Staniša Mandić podpisal za Muro

Mura ujela junaka finala svetovnega prvenstva

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

Staniša Mandić | Staniša Mandrić (drugi z leve) po osvojitvi naslova svetovnega prvaka leta 2015. | Foto Guliver/Getty Images

Staniša Mandrić (drugi z leve) po osvojitvi naslova svetovnega prvaka leta 2015.

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometni klub Mura je predstavil prvo letošnjo okrepitev. Napad je okrepil 24-letni črnogorski reprezentant Slaviša Mandić, ki je zaslovel že leta 2015, ko je v finalu svetovnega prvenstva do 20 let povedel Srbijo v vodstvo proti Braziliji, nato pa z ''mladimi orli'' postal svetovni prvak.

Maribor Marcos Tavares
Sportal Turčija vse bolj mikavna, večina izbrala Hrvaško

Črno-beli so priprave na spomladanski del sezone začeli že v ponedeljek. Odigrali bodo devet pripravljalnih srečanj, odpravili pa se bodo tudi v Turčijo. Cilji Mure so jasni. Želijo zadržati položaj pod vrhom prvenstvene lestvice, v pokalnem tekmovanju pa iti do konca in osvojiti lovoriko. Klubske cilje jim bo poskušal pomagati uresničiti prvi letošnji novinec.

To je 24-letni Črnogorec Staniša Mandić, ki je nazadnje igral v Bosni in Hercegovini, kjer je kot posojen igralec norveškega Sogndala nosil dres mostarskega Zrinjskega. Na 26 tekmah je kot krilni napadalec dosegel štiri zadetke, strokovnemu vodstvu Mure pa je bil všeč, zato so ga pripeljali v Slovenijo in z njim sklenili sodelovanje do konca leta 2012.

''Spremljal sem slovensko prvenstvo. Imam veliko prijateljev, ki igrajo v tej ligi. Spremljal sem nastope Mure. Vem, da je dober in organiziran klub, zato sem se odločil, da se mu pridružim. Spoznal sem trenerja in soigralce, prvi vtisi so zelo pozitivni. Pogoji za delo so dobri. Verjamem, da se bom hitro vklopil in dal vse, kar premorem, za ta klub, da skupaj napravimo čim boljši rezultat,'' je povedal črnogorski reprezentant po prihodu v Mursko Soboto, kjer pod vodstvom Anteja Šimundže že trenira z novopečenimi soigralci.

Mura se bo v prvem spomladanskem nastopu 22. februarja pomerila z Domžalami, na lestvici pa zaseda peto mesto. V polfinalu pokala Slovenija jo čaka Aluminij.

Srbijo popeljal v vodstvo, nato osvojil zlato

V finalu SP do 20 let je zatresel mrežo Brazilije. | Foto: Guliverimage/Getty Images V finalu SP do 20 let je zatresel mrežo Brazilije. Foto: Guliverimage/Getty Images Mandić je leta 2015 postal svetovni prvak. Z reprezentanco Srbije do 20 let je osvojil svetovno prvenstvo, ki se je igralo na Novi Zelandiji. Mandić je postal eden izmed junakov finala, saj je povedel Srbijo v vodstvo v 70. minuti. Prednost ni trajala dolgo, saj je Andreas Pereira, igralec Manchester Uniteda, le tri minute pozneje izenačil na 1:1.

Sledila sta podaljška, v 118. minuti pa je mladim srbskim upom zagotovil nepozabno zmago za veliko lovoriko Nemanja Maksimović, ki je del kariere prebil tudi v Domžalah. Pozneje se je kot rojeni Črnogorec odločil za igranje za člansko črnogorsko reprezentanco, za katero je zbral štiri nastope.

Njegovi soigralci tudi Milinković-Savić, Gaćinović ...

Nemanja Maksimović ima vedno večjo vlogo tudi v članski srbski reprezentanci. | Foto: Getty Images Nemanja Maksimović ima vedno večjo vlogo tudi v članski srbski reprezentanci. Foto: Getty Images V izbrani vrsti Srbije do 20 let, s katero je postal svetovni prvak, sta bila njegova soigralca tudi Nemanja Maksimović, nekdanji nogometaš Domžal, danes pa eden boljših zveznih igralcev španskega prvenstva, kjer blesti pri Getafeju, ter Filip Janković, zdajšnji igralec kranjskega Triglava.

Med srbskimi udeleženci SP do 20 let, ki jim je pozneje uspela odmevna kariera v najmočnejših evropskih ligah, danes izstopajo Sergej Milinković-Savić (Lazio), Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt), Predrag Rajković (Reims), Miloš Veljković (Werder), Andrija Živković (Benfica) in Marko Grujić (Hertha).

Tako se je veselil Andreas Pereira, ko je Manchester United lani v osmini finala šokiral PSG sredi Pariza in ga izločil. | Foto: Reuters Tako se je veselil Andreas Pereira, ko je Manchester United lani v osmini finala šokiral PSG sredi Pariza in ga izločil. Foto: Reuters

Od Brazilcev, ki so v finalu v Aucklandu na Novi Zelandiji ostali praznih rok (1:2), se je med strelce vpisal Andreas Pereira, član Manchester Uniteda. Takrat si je slačilnico delil tudi z Gabrielom Jesusom (danes Manchester City) in Malcomom (Zenit, še v prejšnji sezoni pa Barcelona).

Ne spreglejte