Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 2. 2021,
10.25

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Mathias Pogba Paul Pogba NK Tabor Sežana

Četrtek, 4. 2. 2021, 10.25

3 leta, 2 meseca

Mathias Pogba

Kdo bi si mislil, brat svetovnega zvezdnika izbral Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
Mathias Pogba | Bratje Pogba so zelo povezani. Tako so se udeležili slavnostnega večera na podelitvi MTV-nagrad. | Foto Guliverimage

Bratje Pogba so zelo povezani. Tako so se udeležili slavnostnega večera na podelitvi MTV-nagrad.

Foto: Guliverimage

V Prvo ligo Telekom Slovenije prihaja nogometaš z zelo slovitim priimkom. Dres Tabora bo nosil Mathias Pogba, starejši brat francoskega reprezentanta in zvezdnika Manchester Uniteda Paula Pogbaja. Za 30-letnim Parižanom, ki je petkrat zastopal barve Gvineje, je pestra pot dokazovanja v tujini. Kot pravi nogometni nomad je zamenjal številne države, a večinoma nastopal v nižjih ligah. Zdaj bo imel opravka s klubsko elito v Sloveniji.

Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Vrača se nogomet. Obljublja negotovost in peklenski ritem.

Slovenija je bogatejša za nogometaša, ki glede na zadnje sezone ne prinaša kakšnega posebnega dviga kakovosti, a ima zelo zveneč priimek in slavnega brata, tako da je njegova kariera vseeno deležna posebnega zanimanja medijev iz najrazvitejših držav Evrope. Prihod Mathiasa Pogbaja je posebna promocija nogometne Slovenije. Na sončni strani Alp so že igrali sorodniki znanih nogometašev. Pred leti se je na primer v Kopru dokazoval Jonatan Niguez Esclapez, starejši brat priznanega nogometaša madridskega Atletica Saula Nigueza. V prvi ligi ni pustil večjega pečata. Zbral je pet nastopov in hitro zapustil Bonifiko.

Nekdanji španski reprezentant Albert Riera je pred leti presenetil z odločitvijo, da bo igral v Sloveniji. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji španski reprezentant Albert Riera je pred leti presenetil z odločitvijo, da bo igral v Sloveniji. Foto: Vid Ponikvar

Velikega zanimanja zahodnih medijev je bil zaradi neposrednih izkušenj s slovenskim klubskim nogometom nato deležen Mauro Camoranesi, zdajšnji trener Maribora, ki je nabiral prve izkušnje v Sloveniji kot strateg Tabora. Veliko presenečenje po odločitvi prav za Slovenijo je bil tudi prihod nekdanjega zvezdnika španskega nogometa Alberta Riere, ki je igral za Zavrč in Koper.

Iz španske četrte lige med slovensko elito

Zdaj se je na sončno stran Alp preselil Mathias Pogba. Da bo nosil dres češnjic s Krasa, je razkril v španski televizijski oddaji El Chiringuito, posvečeni dogajanju v nogometu. Njegova nogometna zvezda na nebu bledi. Občasno resda brani barve izbrane vrste Gvineje, v klubskem smislu pa je po bolj ali manj uspešnih izkušnjah v Angliji in Italiji, kjer je igral za drugoligaša iz Pescare, izgubil stik z najboljšimi.

Mathias Pogba je nazadnje v prvi ligi igral na Nizozemskem, kjer je nosil dres Sparte. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mathias Pogba je nazadnje v prvi ligi igral na Nizozemskem, kjer je nosil dres Sparte. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nazadnje je bil član španskega četrtoligaškega kluba Lorca iz Murcie, zdaj pa se podaja v Slovenijo, kjer bo poskušal pomagati napadu Tabora. Sežančane čaka prva letošnja prvenstvena tekma že v soboto, ko bodo v zaostali tekmi 16. kroga gostovali v Spodnji Šiški pri Bravu.

Mathias Pogba je brat dvojček Florentina Pogbaja, zdajšnjega člana francoskega drugoligaša Sochauxa in starejši brat francoskega asa Paula Pogbaja, enega najdražjih nogometašev na svetu. Ima 30 let. Rojen je v Gvineji, mladost je preživel v Parizu, bil mladinec španske Celte, nato pa se je začela njegova nomadska pot, na kateri se je ustavil v številnih državah.

Z očetom in bratom dvojčkom pogosto stiskajo pesti za Paula Pogbaja na reprezentančnih tekmah Francije. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Z očetom in bratom dvojčkom pogosto stiskajo pesti za Paula Pogbaja na reprezentančnih tekmah Francije. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Najprej je bil član francoskega četrtoligaša Quimper, nato se je preselil v Wales k Wrexhamu, zaigral v tretji angleški ligi za Crewe Alexandra, se leta 2014 preselil v Italijo k Pescari, nadaljeval na Otoku pri tretjeligašu Crawley Town, se preselil k škotskemu premierligašu Partick Thistle, eno sezono pa branil barve nizozemskega prvoligaša Sparta Rotterdam.

Leta 2018, ko je njegov brat Paul z galskimi petelini postal svetovni prvak v Rusiji, se je pridružil francoskemu tretjeligašu Toursu, nato pa imel opravka le še s španskimi četrtoligaši. Z ekipami Manchego, Lorca in Racing Murcia, s katero je nastopal v jesenskem delu. Zdaj se seli v Slovenijo, ki je postala bogatejša za tujca s slovitim priimkom, pri 30 letih še kako motiviranim, da dokaže, da še ni pozabil zabijati zadetkov.

Aluminij Oskar Drobne
Sportal Kalvarija Aluminija, v kateri je tudi nekaj pozitivnega
Ne spreglejte