Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 11. 2018,
19.05

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

NK Krško NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 24. 11. 2018, 19.05

5 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Krško

Mariborčani so v dveh minutah stvari postavili na svoje mesto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Nogometaši Maribora so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:0 (0:0).

Triglav Domžale Prva Liga Telekom Slovenije
Sportal Domžale so plesale v Kranju, Aluminij poglobil krizo Gorice #video

Mariborčani, brez Dina Hotića, Martina Milca, Luke Uskokovića in tudi Jasmina Handanovića, ki je dobil nekaj počitka, so izkoristili spodrsljaj Ljubljančanov in proti Krškemu vpisali pričakovano zmago. Najbolj učinkovita ekipa lige (50 golov) je najmanj učinkoviti (12) tokrat dala tri gole. Maribor ima tako zdaj šest točk prednosti pred Olimpijo, Krško, ki je po odhodu Alena Šćulca igralo pod vodstvom začasnega trenerja Radovana Karanovića, pa je po devetem porazu prikovano na dno lestvice.

Mariborčani so v prvem polčasu pričakovano prevladovali na terenu, toda pravih priložnosti si gostitelji niso priigrali, še najbolj nevarni so bili Felipe Santos v 11. minuti, ko je branil Marko Zalokar, Luka Zahović v 27., ko je z desne strani zgrešil, in Marko Šuler v 44., ko je z glavo streljal mimo. Vmes je nase nekajkrat opozoril tudi Jasmin Mešanović, a je bil tudi on neuspešen. Krčani so imeli eno samcato priložnost, a je bila ta še najlepša, ko je Ante Vukušić sam stekel proti vratom domačih, a preveč okleval s strelom, tako da ga je dohitel Šuler in ga blokiral.

Luka Zahović je načel mrežo Krškega:

Kmalu po začetku drugega dela je bil z nogo malce premalo natančen Saša Ivković, v 62. minuti pa je po novem Šulerjevem poskusu mreža še ostala nedotaknjena, že minuto pozneje pa ne več. Takrat je Mešanović z leve strani lepo podal do vtekajočega Zahovića, ki je nato prav tako z leve zadel z diagonalnim strelom. Za Zahovića je to osmi zadetek v sezoni, za Mešanovića pa četrta podaja.

Le dve minuti pozneje je bilo že 2:0, potem ko je Marcos Tavares iz bližine dosegel svoj šesti gol sezone (146. v prvi ligi), podal pa mu je Santos malce z desne strani kazenskega prostora. V 77. minuti so vijolični še povečali prednost. Tavares je najprej z leve strani želel podati pred gol, a zadel drugo vratnico, od nje pa se je žoga odbila točno k Aleksu Pihlerju, ki jo je nato samo še potisnil v mrežo za končnih 3:0. Tik pred koncem tekme je še eno mariborsko priložnost zapravil Tavares, ko je žogo poslal čez gol.

Mariborčani bodo v 18. krogu prihodnjo soboto gostovali v Domžalah, Krčani pa bodo gostili Gorico.

Maribor : Krško 3:0 (0:0)

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodniki: Kajtazović, Ajdovec in Brezar (vsi Kranj).

Strelci: 1:0 Zahović (63.), 2:0 Tavares (65.), 3:0 Pihler (77.).

Maribor: Pirić, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Cretu (od 67. Dervišević), Pihler, Felipe Santos (od 78. Mlakar), Tavares, Mešanović, Zahović (od 84. Bajde).

Krško: Zalokar, Ristovski, Ejup (od 53. Kulinitš), Brekalo, Kordić, Mandić (od 72. Sokler), Da Silva, Volarič, Perić, Vukušić (od 81. Štefulj), Volaš.

Rumeni kartoni: Cretu, Klinar; Volaš, Volarič, Mandić.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Ljudskem vrtu:

Konec tekme!

77. minuta: GOOOL! 3:0! Maribor se ne ustavlja. Tudi pri tretjem zadetku vijoličnih je imel prste vmes kapetan Tavares. Ta je iskal Zahovića, a pri tem zadel vratnico, od tam pa se je žoga odbila do Aleksa Pihlerja, ki brez težav povišal na 3:0.

Med strelci tudi Pihler:

65. minuta: GOOOL! 2:0! Mariboru se je odprlo. Tokrat je lepo prodrl Santos in nato lepo našel povsem samega Marcosa Tavaresa, ki mu ni bilo težko žoge potisniti v prazno mrežo.

Brazilska akcija in zadetek kapetana:

63. minuta:  GOOOL! 1:0! V polno je zadel Luka Zahović! Po lepi podaji Mešanovića je povsem sam natančno meril in povedel Maribor v vodstvo.

Zahović načel mrežo Krškega:

62. minuta: Blizu! Po udarcu s kota je z glavo lepo streljal Marko Šuler, a je žogo ob vratnici izbil Luka Volarič. Ostalo je pri 0:0.

Če ne bi bilo Volariča ...:

46. minuta: Takoj priložnost za domače! Po lepo podaji Alexandruja Cretuja je z nogo streljal Saša Ivković in spet le za las zgrešil okvir gola. Vratar Krškega bi bil povsem brez moči, če bi bil Srb malce bolj natančen.

Srbski branilec le za malo mimo vrat:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

33. minuta: Kakšna priložnost za Krško! Ante Kordić je s fantastično podajo zaposlil  Anteja Vukušića, ki je sam stekel proti vratom Kenana Pirića, a predolgo čakal s strelom in zapravil veliko priložnost. Pravočasno se je v obrambo vrnil Marko Šuler in preprečil šok v Ljudskem vrtu.

Hrvat predolgo čakal in se opekel:

27. minuta: Do ugodnega položaja za strel je prišel tudi Luka Zahović, a je njegov strel le za las švignil mimo desne vratnice Zalokarja.

Zahović za las mimo vrat Krškega:

25. minuta: Veliko akcije ni bilo. Žogo imajo v posesti domači in si prek Felipeja Santosa in Jasmina Mešanovića priigrali tudi dve priložnosti. Obakrat je dobro posredoval vratar Krškega Marko Zalokar.

Dvoboj sodi Nejc Kajtazović, ki bo zagotovo pod velikim pritiskom. ''Spoštovani g. Šajn, predsednik ZNSS, v klubu NK Maribor smatramo, da je zelo neprimeren čas za tak intervju, saj je danes tekma prve slovenske lige med Mariborom in Krškim. Smatramo, da je to direkten pritisk z vaše strani na sodnika tekme Maribor - Krško,'' nam je danes v imenu kluba sporočil športni direktor NK Maribor. Sporočilo je naslovil na prvega moža slovenske sodniške organizacije. Direktor so je odzval, ko je prebral intervju z Vladom Šajnom.

Začetek tekme!

Začetna postava Maribora:

Ne spreglejte