Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2019,
18.18

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Gorica

Nedelja, 5. 5. 2019, 18.18

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Maribor

Mariborčane tudi velika sodniška napaka ni vrgla iz tira #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Nogometaši Maribora so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico s 3:1 (2:0).

Rudi Požeg Vancaš
Sportal V Celju brez zmagovalca, sodniške napake spet dvigujejo prah #video

Mariborčani so še enkrat več dokazali, da se v Novi Gorici odlično počutijo. Še drugič v sezoni so v gosteh premagali gostitelje, ki na zmago nad Mariborom čakajo že od 13. avgusta 2016. Pot do 22. zmage v Novi Gorici in osme zaporedne v dvobojih s Primorci so si tlakovali že na samem začetku, ko je po minuti in 22 sekundah v polno zadel Jan Mlakar. Ko je v 35. minuti Mlakar zadel še drugič, je bilo bolj ali manj jasno, da bodo gosti v Maribor odnesli popoln plen, čeprav so morali za njo na koncu vsaj nekaj minut trepetati.

Za Štajerce, ki si že v naslednjem krogu na derbiju proti Olimpiji lahko zagotovijo nov naslov prvakov, se je obračun začel na najboljši možen način. Že v prvi resnejši akciji je razpoloženi Žan Kolmanič z leve strani poslal žogo v sredino, točno na glavo Mlakarju, ki mu ni bilo težko zatresti mreže.

Domači bi lahko izenačili v 16. minuti, ko je Bede Amarachi Osoji lepo prodrl pred kazenski prostor, se odločil za strel, a žoga je zadela prečko. Poleg še enega poskusa Kristijana Šipka je bil to edini nevarnejši strel proti vratom Kenana Pirića v prvem delu, gosti so bili precej nevarnejši.

Osujiji je takole stresel prečko:

V 35. minuti so vodstvo povišali, ko je Dino Hotić streljal od daleč, vratar Grega Sorčan je žogo odbil, a točno na nogo Mlakarju, ki s strelom ni okleval, bil je dovolj natančen, da je njegova ekipa povedla z 2:0.

Vijoličasti bi lahko do konca prvega dela izid še povišali. V 40. minuti se je Luka Zahović sam znašel pred Sorčanom, a je ta po njegovem strelu žogo odbil v kot, po njem pa je Mlakar z lepim strelom zadel vratnico, Zahović pa je imel le nekaj minut pozneje podobno priložnost, tudi tokrat je bil goriški vratar zmagovalec medsebojnega dvoboja.

Drugi del se je začel s priložnostjo Etiena Velikonje, ki je vse storil, kot je prav, a je žoga po njegovem strelu zadela le vratnico. Nekaj minut pozneje po podaji z desne strani žoga prišla do Andrije Filipovića, a ta je bil iz težkega položaja nenatančen.

Zahoviću razveljavili regularen zadetek:

Na drugi strani je Zahović le našel način, kako premagati Sorčana, toda veselje mu je hitro pokvaril sodnik Asmir Sagrković, ki je dosodil nedovoljeni položaj, po mnenju mnogih je bila sodniška odločitev napačna.

Velikonja, tudi nekdanji igralec Maribora, se je v 65. minuti znašel še v eni priložnosti, tokrat mu je gol preprečil Pirić, v 77. minuti pa je nekdanji slovenski reprezentant vendarle našel pot žogi v mrežo, po odbitku se je izboril za njo in nato s strelom z vrhom čevlja znižal izid.

Gorica je krenila v napad, a upanje za izenačenje je tlelo le pet minut. Po kotu so namreč v 82. minuti Mariborčani izenačili, po podaji Amirja Derviševiča je bil v kazenskem prostoru najvišji Gregor Bajde, žogo je podaljšal na drugo vratnico k Zahoviću, ta pa je bil višji od Sorčana in se po strelu z glavo vendarle vpisal med strelce.

V 87. minuti so Mariborčani dobili še številčno premoč na igrišču, zaradi drugega rumenega kartona je moral z igrišča Osuji.

Maribor bo v naslednjem krogu gostil Olimpijo, Gorica pa bo gostovala pri Domžalah.

Gorica : Maribor 1:3 (0:2)

Štadion v športnem parku, sodniki: Sagrković, Kovačič, Kordež.

Strelci: 0:1 Mlakar (2.), 0:2 Mlakar (35.), 1:2 Velikonja (77.), 1:3 Zahović (82.).

Gorica: Sorčan, Curk (od 83. Smailagić), T. Kavčič, Lipušček, M. Kavčič, Grudina, Kolenc, Osuji, Filipović (od 79. Hodžić), Velikonja, Šipek (od 66. Marinič).

Maribor: Pirić, Milec, Rajčević, Cretu, Kolmanič, Hotić (od 90. Santos), Derviševič, Vrhovec, Vršič (od 71. Tavares), Mlakar (od 72. Bajde), Zahović.

Rumeni kartoni: Osuji; Cretu, Tavares.
Rdeč karton: Osuji (87.).

Potek srečanja v Novi Gorici:

Konec tekme v Novi Gorici!

87. minuta: Rdeč karton in dodatne težave za Goričane. Drugi rumeni karton je po prekršku nad Hotićem prejel Bede Osuji in moral predčasno v slačilnico.

82. minuta: GOOOL! 1:3! Maribor je spet povišal prednost. Po podaji s kota Dervševića je z glavo lepo meril Gregor Bajde, njegov strel pa je preusmeril, ravno tako z glavo, Luka Zahović in lepo zadel.

Zahović in njegov zadetek:

77. minuta: GOOOL! 1:2! Novogoričani se vračajo v igro. Po številnih priložnostih je pot do mariborskih vrat vendarle našel Etien Velikonja. Pred nami je vroča končnica.

Zadetek Velikonje:

65. minuta: Velika priložnost za domače. Po strelu Velikonje je dobro posredoval vratar Pirić, žoga se je vrnila do napadalca Gorice, a se je v nadaljevanju povsem zapletel in obramba Maribor je žogo uspela izbiti na varno.

Gorica ima veliko priložnosti, a jih ne izkoristi:

59. minuta: Maribor je zadel povsem regularen zadetek, a stranski sodnik dvignil zastavico. Počasni posnetek je pokazal, da je bil Luka Zahovićem pred branilcem Gorice. Zadetek bi moral obveljati, a sodniki počasnih posnetkov nimajo na voljo.

Regularen zadetek Luke Zahovića:

55. minuta: Velika priložnost za Gorico. Po prostem udarcu se je sam pred mariborskimi vrati znašel Andrija Filipović, a res grdo zgrešil. Če smo malce hudobni, je bilo lažje zadeti, kot zgrešiti.

49. minuta: Nova vratnica Gorice. Po Osujiju je okvir vrat zadel še Etien Velikonja. Vratar Kenan Pirić je bil že premagan, a žoga ni hotela v mariborska vrata.

Velikonja in vratnica:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

43. minuta: Spet je bilo vroče pred vrati Gorice. Ponovno se je sam pred vratarjem Sorčanom znašel Zahović, ki je spet ostal praznih rok. Njegov strel je šel preveč po sredini, vratar Gorice pa je brez večjih težav posredoval.

Zahović zapravil še drugo veliko priložnost:

40. minuta: Gorica popušča. Velika priložnost za Luko Zahovića. Napadalec je lepo vtekal, nato pa je njegov strel odlično ubranil Sorčan. V nadaljevanju akcije in po podaji s kota je vratnico zadel Mlakar in ostalo je pri vodstvu 2:0.

Dvojna priložnost za Maribor:

35. minuta: GOOOL! 0:2! Maribor je še povišal prednost! Odbitek po močnem strelu Dina Hotića je v mrežo pospravil Jan Mlakar.

Mlakar in drugi zadetek na srečanju:

31. minuta: Kakšna napaka Grege Sorčana. Vratar Gorice je slabo ocenil let žoge, ta ga je preletela in šla proti njegovim vratom. ''Podaja" Aleksandra Rajčevića je le za nekaj centimetrov je zgrešil cilj in mladi vratar vrtnic, si je lahko oddahnil.

Kaj je počel Sorčan?

15. minuta: Veliko sreče za goste iz Maribora! Po močnem udarcu Bedeja Amarachija Osujija je žoga zadela prečko in ostalo je pri vodstvu gostov.

Prečka rešila Mariborčane:

2. minuta: GOOOL! 0:1! Vodilni Maribor se ne šali in že vodi v Novi Gorici. Po podaji Žana Kolmaniča je v polno zadel Jan Mlakar!

Maribor je hitro zadel:

Začetek tekme v Novi Gorici!

Začetni postavi:

Ne spreglejte