Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 11. 2018,
17.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

NK Gorica NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 25. 11. 2018, 17.00

5 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Aluminij

Kidričani v šestem poskusu osvojili trdnjavo v Novi Gorici #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Nogometaši Gorice so v tekmi 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 0:1 (0:0)

Triglav Domžale Prva Liga Telekom Slovenije
Sportal Domžale so plesale v Kranju, Aluminij poglobil krizo Gorice #video

Aluminij je v Novi Gorici v šestem poskusu prišel do sploh prvega pozitivnega izida, zmago mu je priigral Francesco Tahiraj. Z novimi tremi točkami so Kidričani skočili na četrto mesto na lestvici, imajo enako število točk kot tretje Domžale.

Goričani so po desetih minutah izvajali kot, podal je Bede Osuji in iskal visokega branilca Žigo Lipuščka, ki ga je na tla zrušil Lucas Mario Horvat, sodnik Damir Skomina je pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Osuji, streljal v levi spodnji kot, a je njegovo namero prebral Luka Janžekovič in mu ubranil strel.

Aluminij je prvič na tekmi streljal v 16. minuti, ko je z roba kazenskega prostora meril Nemanja Jakšić, a naravnost v naročje Sorčana. Po dobre pol ure igre so si gosti pripravili tri nevarne priložnosti. V 33. minuti je Tahiraj podal z desne strani, pred golom je bil za nekaj centimetrov prekratek Rok Kidrič. Ta je nato prišel do strela že v naslednji minuti, njegov poskus s kakšnih štirih metrov z leve strani je z golove črte odbil Lipušček. V naslednji minuti je z desne strani streljal Tahiraj, veselje mu je preprečil Sorčan.

Francesco Tahiraj je Aluminiju zagotovil prvi pozitivni rezultat v Novi Gorici. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Francesco Tahiraj je Aluminiju zagotovil prvi pozitivni rezultat v Novi Gorici. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

V 51. minuti je Nikola Leko udaril mimo leve vratnice, štiri minute kasneje je na drugi strani igrišča prosti strel izvajal Uroš Celcer, Janžekovič je skušal uloviti žogo, a jo je na koncu izpustil v kot.

Kot se je na koncu izkazalo, je Aluminij ključna akcija uspela v 57. minuti. Tahiraj je prehitel goriško obrambo, prvi strel mu je Sorčan ubranil, napadalec Aluminija je prišel do odbite žoge in jo z desne strani poslal v gol.

V 74. minuti je do strela z glavo v kazenskem prostoru Aluminija prišel Lipušček, a merilo mimo gola, tako kot na drugi strani pet minut kasneje Kidrič. Nevaren je bil poskus Jake Kolenca v 85. minuti, ko je žoga zletela čez prečko. Zadnji nevaren poskus Goričanov je v 90. minuti sprožil Mark Gulič, z glavo je meril mimo gola.

Gorica bo v 18. krogu igrala proti Krškemu, Aluminij proti Olimpiji Ljubljani, obe tekmi bosta prihodnjo soboto.

Gorica : Aluminij 0:1 (0:0)

Športni park Nova Gorica, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče), Habibović (Koper).

Strelec: 0:1 Tahiraj (57.).

Gorica: Sorčan, Hodžić, T. Kavčič, Lipušček, Celcer, Humar, Kolenc, Jermol (od 58. Gulič), Osuji, Smajlagić (od 74. M. Kavčič), Filipović (od 67. Bužinel).

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Kontek, Gliha, Horvat (od 90. Ploj), Petrović, Muminović, Leko (od 87. Krajnc), Tahiraj, Kidrič (od 88. Trdina).

Rumeni kartoni: Humar; Martinović, Kontek.
Rdeč karton: /.

Potek srečanja v Novi Gorici:

Konec tekme!

85. minuta: Priložnost za Gorico! Močno je streljal Jaka Kolenc, žogo je zadela tudi enega od Aluminijevih igralcev in oplazila prečko Janžekovičevih vrat. Ostalo je pri zmagi gostov.

Veliko sreče za Kidričane:

57. minuta: GOOOL! 0:1! Pritiska so Kidričani kronali tudi z zadetkom.  Goriško obrambo je ukanil Francesco Tahiraj, potem ko ga je po dolgem prodoru našel Mario Lucas Horvat. Njegov prvi strel je Sorčan še ubranil, drugega ne več. 

Tahiraj je dosegel svoj šesti zadetek v sezoni:

53. minuta: Štajerci iz Kidričevega pritiskajo. Tokrat je poskušal Dejan Petrović, a je vratar Gorice Grega Sorčan strel ubranil.

Sorčan je bil spet na mestu:

51. minuta: Aluminij je bil spet nevaren. Udaril je Nikola Leko, a je žoga le za las zgrešila cilj.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

36. - 39. minuta: Aluminij je zagrozil z dvema streloma. Enega (strel Roka Kidriča) je goriška obramba blokirala na golovi črti, enkrat pa se je izkazal vratar Grega Sorčan.

11. minuta: Pri podaji s kota je nad Žigo Lipuščkom prekršek za najstrožjo kazen naredil Mario Lucas Horvat. Odgovornost je prevzel Bede Osuji, a je vratar gostov Luka Janžekovič njegovo namero prebral in ubranil strel.

Vratar Aluminija je ubranil strel z bele točke:

Začetek tekme!

Začetna postava domačih v Novi Gorici:

Ne spreglejte