Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2018,
20.11

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

NK Celje NK Aluminij

Petek, 20. 7. 2018, 20.11

5 let, 9 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Celje

Kidričani po preobratu do treh točk #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Nogometaši Aluminija so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (1:1).

Nogometaši Aluminija in Celja so odigrali prvo tekmo 28. sezone državnega prvenstva, prikazali so všečno predstavo, polno priložnosti in lepih akcij, gledalci pa so videli tri zadetke, dva z enajstih metrov, ter preobrat, na njihovo veselje domače ekipe.

Obramba Aluminija je namreč v v 13. minuti naredila napako, ko je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Ivan Kontek, Celjani so tako prišli do enajstmetrovke. Žogo si je na belo točko v 14. minuti nastavil Rudi Požeg Vancaš in svoje moštvo popeljal v vodstvo.

Gol Celja za vodstvo z 1:0:

Aluminij je v 20. minuti daleč od celjskega gola prišel do prostega strela. S podajo se je izkazal novinec pri Kidričanih Erik Gliha, ki je žogo poslal v kazenski prostor, celjski vratar Metod Jurhar je slabo posredoval, visokorasli Rok Kidrič pa je žogo z glavo preusmeril v gol.

V 22. minuti sta si obe ekipi priigrali po eno priložnost. Najprej je v 22. minuti lepo streljal Mitja Lotrič, z obrambo se je izkazal Luka Janžekovič, na drugi strani pa je kmalu za tem Ibrahim Mensah preigraval v kazenskem prostoru, streljal, eden od celjskih branilcev je žogo odbil z golove črte.

Izenačenje Aluminija na 1:1:

V 26. minuti so Celjani izpeljali hiter protinapad, ki ga je zaključil Lotrič, Janžekovič se je izkazal z obrambo. V 34. minuti je Požeg Vancaš preigraval na robu kazenskega prostora, dobro streljal, znova je bil na pravem mestu Janžekovič. V 36. minuti je Tilen Pečnik po strelu z glavo stresel še prečko. V zadnji minuti prvega polčasa je prečko zadel tudi Aluminij, okvir gola je veselje preprečil Dejanu Petroviću.

Takoj na začetku drugega polčasa so si Celjani priigrali novo priložnost, Pečnik je zadel zunanji del mreže, prav tako v 46. minuti je poskusil še Nino Pungaršek, a meril mimo gola.

V 59. minuti je Kidrič Aluminiju priigral enajstmetrovko, po tem ko je napako napravil Metod Jurhar in podrl domačega napadalca. Najstrožjo kazen je izkoristil Matic Vrbanec.

Zmagoviti gol Aluminija za 2:1:

Domači so bili V 66. minuti blizu tretjemu golu, Francesco Tahiraj je lepo stekel po podaji Alena Krajnca, prišel do strela, s skrajnimi močmi je Jurhar ubranil, nato pa so njegovi soigralci žogo izbili.

V 77. minuti je prvi do zaključnega strela prišel Luka Krajnc, njegov poskus je celjska obramba odbila, prvi je do žoge prišel Mensah, še enkrat udaril, tokrat je bil na mestu Jurhar.

Celjani so v 86. minuti prišli do prostega strela kakšnih 20 metrov od gola. Tadej Vidmajer je poskusil s prostega strela, zadel enega od igralcev Aluminija v živem zidu, Vidmajer pa je takoj poskusil še en enkrat, tokrat je odlično posredoval Janžekovič. Vratar Aluminija se je še enkrat izkazal v 88. minuti, ko je z razdalje močno streljal Pungaršek.

Celje bo drugo tekmo sezone igralo čez teden dni, ko bo gostilo Gorico. Aluminij bo dan kasneje gostoval pri Triglavu iz Kranja.

Aluminij : Celje 2:1 (1:1)

Športni park, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Kordež (Dol pri Ljubljani), Perger (Limbuš).

Strelci: 0:1 Požeg Vancaš (14./11-m), 1:1 Kidrič (20.), 2:1 Vrbanec (59./11-m).

Aluminij: Janžekovič, Gliha (od 80. Marinšek), Grgić, Kontek, Jakšić, Klapan (od 58. Tahiraj), Vrbanec, Rogina (od 58. Krajnc), Petrovič, Mensah, Kidrič.
Celje: Jurhar, Zaletel (od 80. Lupeta), Džinić, Vidmajer, Andrejašič, Pišek (od 61. Novak), Cvek, Pungaršek, Pečnik (od 60. Vizinger), Požeg Vancaš, Lotrič.

Rumeni kartoni: Mensah, Kidrič; Pišek.

Spremljanje tekme v živo:

S prvoligaškim plesom nadaljujemo danes ko nas ob 18. uri čaka tekma med Muro in Triglavom v Murski Soboti. Spremljali jo boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV.

KONEC TEKME! Aluminij je prišel do pomembnih točk v uvodu nove sezone, ki je ponudil zelo dober nogomet, in tako zmagovito štartal v novo sezono, v kateri Kidričanom spet napovedujejo borbo za obstanek.

VIDEO: Nokavt nogometaša Aluminija:


85. minuta: Celjani so imeli na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora. Vidmajer je streljal v blok, potem pa prišel do žoge, udaril še enkrat, a mu je veselje z izjemno obrambo preprečil vratar Aluminija Janžeković. Pri blokiranju strela Celjanov jo je skupil Grgić, ki je nekaj časa ležal na tleh.

VIDEO: Nedosojena enajstmetrovka iz 65. minute

Je enajstmetrovka bila?

  • Da
    41,82 %
    23 glasov
  • Ne
    58,18 %
    32 glasov
Oddanih 55 glasov


75. minut: Še 15 minut do konca! Aluminij še naprej vodi, čeprav so Celjani veliko bolj nevarni in so proti golu Kidričanov streljali že desetkrat. Enkrat več strelov so zbrali do zdaj, kot so jih domači.

65. minuta: Celjani so zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi nogometaš Aluminija igral z roko. Sodnik je le odmahnil z roko. Tretje najstrožje kazni ni bilo.

VIDEO: Drugi gol Aluminija:

Je enajstmetrovka bila?

  • Da
    57,58 %
    19 glasov
  • Ne
    42,42 %
    14 glasov
Oddanih 33 glasov


60. minuta: GOOOL! Z enajstih metrov je zanesljivo zadel Vrbanec. Aluminij je prišel do popolnega preobrata.

59. minuta: Nova enajstmetrovka! Tokrat je sodnik pokazal na belo točko v korist Aluminija po prekršku vratarja Celja v svojem kazenskem prostoru.

Začetek drugega polčasa! Prvih 45 minut nove prvenstvene sezone je bilo zelo razburljivih. Kakšen bo drugi polčas v Kidričevem?

VIDEO: povzetek prvega polčasa


Konec prvega polčasa! V prvih 45 minutah je bilo v Kidričevem zelo pestro. Če bo tako tudi v nadaljevanju sezone, se zagotovo ne bomo pritoževali. Komaj čakamo, da se drugi del igre začne.

45. minuta: Še ena velika priložnost, tokrat je okvir vrat zadel Aluminij. Centimetri so od gola ločili Petrovića.

36. minuta: Nova velika priložnost! Celjani so zatresli okvir vrat. Prečka je po strelu z glavo veselje preprečila Pečniku.

VIDEO: Izenačenje Aluminija

VIDEO: Prekršek za enajstmerovko in gol Celja za 1:0



Je enajstmetrovka bila?

  • Da
    23,64 %
    13 glasov
  • Ne
    76,36 %
    42 glasov
Oddanih 55 glasov

VIDEO:  Je Mensah rumeni karton prejel upravičeno?

26. minuta: Še ena priložnost! Tokrat na strani gostov. Pred golom Aluminija je povsem osamljen od blizu streljal Lotrič, a se je z izjemno obrambo izkazal domači vratar.

22. minuta: Spet je bilo pestro, Aluminij bi kmalu prišel do popolnega preobrata, potem ko je v kazenskem prostoru preigraval Mensah. Njegov strel so Celjani ustavili na golovi črti.

20. minuta: GOOOL! Če se po jutru dan pozna, potem bo nova sezona spektakularna. Hitro smo dočakali tudi drug gol. Z glavo je zadel Rok Kidrič.

14. minuta: GOOOL!
Z enajstih metrov je zadel Rudi Požeg Vancaš.

13. minuta: Enajstmetrovka! Sodnik jo je pokazal v korist Celjanov po igranju z roko v kazenskem prostoru.

11. minuta: Imamo dobitnika prvega rumenega kartona! Dobil ga je napadalec Aluminija Mensah. Odločitev je malce sporna.

10. minuta: V uvodnih minutah tekme se ni zgodilo še nič omembe vrednega. Na prvi strel v okvir vrat še čakamo.

Postava Aluminija:

Postava Celja:



18.00: Začelo se je! Prvi napad v novi prvoligaški nogometni sezoni je pripadel Aluminiju.

17.50: Ekipa Planeta je v tem tednu obiskala nogometaše Aluminija in preverila, kako pred začetkom nove sezone dihajo v Kidričevem. Kaj je ugotovila, preverite TUKAJ.

17.45: Dober dan! Še 15 minut nas čaka do začetka 28. sezone slovenske nogometne Prve lige Telekom Slovenije. Za začetek se bosta v Kidričevem udarila Aluminij in Celje. Nogometaši Aluminija so v prejšnji sezoni zasedli osmo mesto, Celjani pa so bili peti. Tekmo lahko spremljate v živo v neposrednem prenosu na Planet TV.

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte