Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 6. 2019,
9.41

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 20. 6. 2019, 9.41

3 leta, 8 mesecev

Info tekmovanja

Kako poteka Prva liga Telekom Slovenije?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prva liga Telekom Slovenije

V sezoni 2020/21 se bo o nogometnem prvaku Slovenije odločalo po že ustaljenem tekmovalnem sistemu, v katerem nastopa deset klubov. Pomerili se bodo štirikrožno in do konca sezone odigrali 36 krogov. Prvak bo tisti, ki bo zbral največ točk, če pa bo na koncu več klubov osvojilo enako število točk, bo o najboljšem v Sloveniji odločal izkupiček v medsebojnih srečanjih. 

Na prvoligaških prizoriščih v sezoni 2020/21 ne bo manjkalo zanimivih nogometnih prigod. Vsak udeleženec - to so Celje, Maribor, Olimpija, Mura, Aluminij, Bravo, Tabor, Domžale, Koper in Gorica - bo odigral 36 tekem. Zmaga je vredna tri točke, remi vsakemu izmed tekmecev prinaša točko, klubi pa po porazu ostajajo praznih rok.

NK Maribor prvak 2022
Sportal Spored 1. SNL 2022/23

V Evropo potujejo štirje

Če bo po koncu sezone pri vrhu lestvice gneča in prvouvrščeni klub ne bo imel točkovne prednosti pred najbližjim zasledovalcem, bo o prvaku Slovenije odločal izkupiček v medsebojnih dvobojih, ki bo imel v tem primeru prednosti pred skupno razliko v zadetkih. Podoben kriterij ne bo odločal le pri vprašanju prvaka, ampak pri vseh mestih, ki odločajo o pomembnih stvareh, kot so igranje v Evropi ali obstanek/izpad iz Prve lige Telekom Slovenije.

Mariborčani so v skupinskem delu lige prvakov zaigrali že trikrat.  | Foto: Sportida Mariborčani so v skupinskem delu lige prvakov zaigrali že trikrat. Foto: Sportida

Evropsko vozovnico si bodo za sezono 2021/22 zagotovili štirje slovenski klubi. Trije najboljši v prvenstvu bodo zagotovo zaigrali v Evropi, morda pa tudi četrouvrščena ekipa, če bo pokalni zmagovalec kateri izmed treh najvišje uvrščenih klubov na prvenstvu.

Bežigrad Stadion
Sportal Fenomen NK Maribor: Ima jih več kot preostala Slovenija skupaj!

Najslabši mora nujno zapustiti 1. SNL

Zadnjeuvrščena ekipa bo izpadla v drugo ligo, devetouvrščeni prvoligaš pa bo moral o prvoligaškem statusu odločati v dodatnih kvalifikacijah, kjer ga bo čakal drugoligaški podprvak. V zadnjem obračunu dodatnih kvalifikacijah za popolnitev prve lige je tako drugoligaški podprvak Gorica prekrižal načrte Triglavu, ki se je poslovil v drugo ligo.

Gorica se je vrnila v prvo ligo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gorica se je vrnila v prvo ligo. Foto: Grega Valančič/Sportida

O tem, kdo bo zaigral v sezoni 2021/22 v Prvi ligi Telekom Slovenije, bo odločala tudi Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS). Če kateremu izmed prosilcev ne bo odobrila potrditve tekmovalne licence za nastop v prihodnji sezoni, bo moral tisti klub ne glede na priigran dosežek zapustiti druščino najboljših.

Ne spreglejte