Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2018,
9.05

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Natisni članek

ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije Pavel Pinni Goool!

Sobota, 20. 10. 2018, 9.05

5 let, 6 mesecev

Legenda Gorice Pavel Pinni

Goriški velikan, ki si je trikrat zapored podredil vso konkurenco #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Minilo je okroglo desetletje, odkar se je razmeroma hitro upokojil do zdaj najuspešnejši trener Gorice. Čeprav nikoli ni silil v ospredje, je dejstvo, da je Pavel Pinni trenerski velikan slovenskega nogometnega prostora. Med letoma 2004 in 2006 je Goričane popeljal do kar treh zaporednih naslovov državnega prvaka. Obstajata samo dva trenerja, ki se lahko pohvalita z več naslovi državnega prvaka. To sta rekorder Bojan Prašnikar in Darko Milanič.

Nekdanji nogometni trener Pavel Pinni je z Gorico osvojil kar štiri lovorike, od tega tri naslove državnega prvaka. "Tukaj sem doživel najlepše trenutke v športni karieri. Sem otrok tega kluba. V njem sem že 55 let," o spominih v Gorici pravi legendarni trener.

Napadalen nogomet in temelj za uspešno kariero

V takratni ekipi so bili tudi številni nogometaši, ki so si kasneje zgradili lepe kariere, tako mednarodne kot domače. Med drugim so V Gorici se je kalil tudi zdajšnji slovenski kapetan Bojan Jokić. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V Gorici se je kalil tudi zdajšnji slovenski kapetan Bojan Jokić. Foto: Urban Urbanc/Sportida za goriški klub igrali Bojan JokićTim Matavž, Matej Mavrič Rožič in Marko Šuler, Gorica je odlikoval zelo napadalen nogomet.

"Mislim, da smo igrali zelo dober nogomet. Zelo smo se razumeli, uprava nam je omogočila, da smo delali brez posebnega stresa, kajti prvo leto je bila cilj uvrstitev med najboljših šest ekip v ligi, a smo postali prvaki. Rezultati prinesejo vse dobro za naprej," še danes meni Pinni.

Zdaj teče 28. sezona prve slovenske nogometne lige, samo šestkrat pa se je zgodilo, da je Gorica tekmovanje končala v spodnjem delu razpredelnice. "To je priznanje Gorici, da je nenehno v vrhu slovenskega nogometa. Zdaj imajo mlado ekipo, dobre rezultate, so precej kompaktna ekipa, mogoče bi morali pokazati malo več agresije in bi se to zagotovo nadgrajevalo," je o lepi prihodnosti goriškega kluba prepričan Pinni.

Pavel Pinni
Sportal Pozabljeni trenerski velikan slovenskega nogometa

25 let v dresu Gorice

Miran Srebrnič se je na klop Gorice usedel leta 2015. | Foto: Vid Ponikvar Miran Srebrnič se je na klop Gorice usedel leta 2015. Foto: Vid Ponikvar Ena od legend goriškega nogometa je zagotovo Miran Srebrnič, ki je svojo vso člansko kariero igral za Gorico, zdaj pa opravlja vlogo glavnega trenerja članske ekipe. V 25 letih je odigral štiristo prvenstvenih tekem in zabil 34 golov.

"Miran Srebrnič je bil že kot igralec taktik. Mi smo igrali s tremi branilci in Srebrnič je imel vlogo centralnega branilca. Kar zadeva obrambo, je imel vse v rokah. Potem se je dobro izobrazil, pridobil izkušnje in zdaj odlično vodi Gorico," o zdajšnjem trenerju pravi nekdanji prvi mož Gorice.

Pinni meni, da tudi ostala moštva Prve lige Telekom Slovenije igrajo lep in všečen nogomet. "Mislim, da je Maribor stopnico višje. Igrajo dober nogomet. Normalno, da imajo nihanja kot vse ekipe. Olimpija se glede na pristop in menjavanje trenerjev še dobro drži in bo precej nevarna za Maribor," o letošnjem dogajanju v prvi ligi meni Pinni.

Dodaten komentar je imel legendarni goriški trener o delu vodstva aktualnih državnih prvakov. "Ne vem, zakaj so končali sodelovanje z Igorjem Biščanom. To je bilo res nepotrebno, lahko bi samo gradili naprej. Zorana Barišića osebno ne poznam, tako da ne morem komentirati, ampak njegovo delo bo vidno šele čez 14, 20 dni," o zdajšnjem trenerju Olimpije meni goriška legenda.

Ob zdajšnjih predstavah Gorice Pinni verjame, da lahko Goričani posežejo po končnem tretjem mestu. "To bi bil velik rezultat in dober temelj za naprej," je še sklenil Pinni.

Sportal Pravljica, ki je z denarjem ni mogoče kupiti #video

 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte